Alla inlägg under oktober 2016

Av Krister - 7 oktober 2016 11:15


Det blev ett simpass igår kväll igen. Det känns bra, musklerna fick jobba och känner inte så mycket av ansträngningen nu under morgonen. Fick håret klippt igår, senaste besöket var i början av juni, lite över tre månader sedan. Jag brukar spara kvittona för att hålla koll. För det fick jag betala tre hundra kronor. Samma frisörska som förra gången med persiskt ursprung. Priserna låg ett bra tag på 240 kronor för en klippning.

 

Egentligen tycker jag att det inte är riktigt prisvärt, men de måste överleva de också. Jag har kommit undan med 190 kronor i flera år, blev friserad av en duktig syrian som hade känsla och kunnande. Då han slutade kom en ny yngre grabb som låg och läste tidningen i kundsoffan då jag steg in i salongen. Jag kände sveda i nacken av klippningen ett dygn efteråt. Han tog bara någon hundralapp för klippningen. Det blev bara ett besök där.  


Man kanske skulle låta håret växa och sätta det i hästsvans. Det är bekvämt om man inte vill klippa det så ofta. 

 

 





Av Krister - 6 oktober 2016 09:56




Gjorde mitt sena träningspass igår kväll. Håller viktmässigt 79,1 kg. Under min viktnedgångsresa har jag känt att särskilt ryggmusklerna försvagats tydligt, vilket kanske beror på att kolhydratintaget har minskat i och med kostomläggningen och kanske även tappat i muskelmassa. Det sägs att för att hålla formen ska man äta mycket kolhydrater innan träningspasset för att få muskelstyrka, men inte efteråt. Det gäller förstås inte diabetiker i min situation. -  Jag tycker ändå att jag börjar återfå ryggstyrkan och lyfter tyngre vikter nu.


Blodsockret låg på fastande 5,3 mmol/L i morse. 





Av Krister - 5 oktober 2016 17:34




Såg att jag körde med bilen enögd i eftermiddags och bytte ut höger huvudstrålkastarlampa som var trasig. H4 lamporna sägs ha en längre brinntid än H7 lamporna och har dessutom ett lägre inköpspris. Ljusbilden är något sämre på en H4 lampa jämfört med en H7. På min Kia, en Soul 2010, är det lätt att byta glödlamporna i fronten, det finns gott om plats och tar bara några minuter. Det är inte lika lätt att byta dessa i den senare generationen av Soul som dessutom har H7 lampor. 


Den Fiat Stilo 2002 jag ägde innan var jag tvungen att lämna in på verkstad varje gång frontlamporna gick. Det tog en timme i verkstadsarbete att byta ut dem och kostade 600 kronor, varje gång. Man bytte de dubbla parkeringslamporna samtidigt. Det kunde ta flera veckor att få lampan bytt, och jag var orolig över att båda frontlamporna skulle gå samtidigt under mörkerkörning. Lampbytet var en av anledningarna till att jag valde den årsmodellen av KIA jag kör med nu. Numera har jag reservlampor med mig i skuffen, vilket jag inte hade i Stilon då det var ett verkstadsjobb. 


Lamporna brukar gå sönder i intervaller på bilarna jag möter har jag märkt genom åren. I dag såg jag några enögda i trafiken vilket inte beror på slarv. Bilister brukar vara snabba på att byta ut dem och jag inväntar en "epedemi" av trasiga frontlampor under några veckor framöver, återstår att se om jag får rätt.







 




Av Krister - 4 oktober 2016 22:23





Har du ätit kanelbullar idag? Eller ägnat djuren en tanke. Samåkt med någon kanske? Eller besökt Systemembolaget. Den 4 oktober har nämligen fyra teman. Kanelbullens dag. Samåkningsdagen. Internationella vodkadagen och Djurens dag. Läs gärna vidare på temadagar.se


I morgon är det visst Internationella dagen för lärare.





Av Krister - 4 oktober 2016 18:03




Fick ett meddelande idag från Folktandvården som ville skjuta fram min tandläkartid till ett senare datum, igen. De flyttade fram en tidigare tid för någon vecka sedan bara.  

Blodsockernivån har legat på 5,7 mmol/L under några morgnar nu och håller sig kring de värdena med min kostbehandlade diabetes. Efter förmiddagsmaten låg nivån på 7,0. Det är inget att säga så mycket om då det håller sig inom acceptabla gränser.  Helst vill jag ligga kring 5,0 mmol/L fastande under morgnarna. Jag mäter blodsockret varje morgon med provsticka och kommer att göra det så länge jag inte behandlar diabetesen på annat sätt. 




Av Krister - 3 oktober 2016 22:03





Kopierade kvitton och tidrapporter på biblioteket idag. Den över tio år gamla kopieringsmaskinen, en Epson stylus photo RX425, lade av för gott igår. Det är ingen idé att laga den då en uppsättning färgpatroner kostar ungefär lika mycket som en ny enklare skrivare. Man kan få tag i en för en femhundring. Frågan är om det är värt att köpa en ny skrivare om man inte kopierar så mycket. Det var svårt att få tag i färgpatroner, den med gul anka.


Tog en tur ut till Stinsen i Häggvik i dag. Fick tag i fem vita t-tröjor i bomull för en hundralapp på Pop-up store.  Man kan nog inte komma undan mycket billigare än så. En kaffe på Waynes coffee. Stinsengallerian är en av de köpcentrum som har många butiksytor som står outhyrda, det ger ett lite ödsligt och tråkigt intryck. Så är det på många köpcentrum nu. Arlandastad tömms på butiker och bli väl nästan helt öde nu när Ica Maxi flyttar ner till Märsta centrum liksom Ö&B. 

Packade träningsväskan, men kände mig för trött efter körövningen ikväll igen. 







     




Av Krister - 2 oktober 2016 14:29



I förmiddags var det familjegudstjänster runt om i landets församlingar. Vällingby kyrka bjöd på en dramaföreställning med änglabudskap och barnsång. Ingen vanlig predikan med nattvard den här söndagen alltså. - En stor del av besökarna består av etiopier och eritreanska familjer just här, men det varierar. Antalet aktiva kyrkomedlemmar har vi invandringen att tacka Gud för. Söndagens psalmer var från Svenska kyrkans psalmbok nummer 333, 248 och 89.  Pratade med en kyrkopolitiker vid kaffebordet efteråt, men gick inte in på kyrkopolitik, det finns djupare värden än så.





       












Av Krister - 1 oktober 2016 14:56




Det blev en lördagsfika ute vid Wenngarns slott idag. Rummet vi satt i hade tidigare använts som förrådsrum eller så kallad fatabur. Men också som sakristia där prästen skrudar om innan gudstjänt. Ord som inte används så ofta i vardagligt tal. 

Det blåste svala friska vindar idag, vi fick hålla oss inomhus. 

Höstfyrverkeri med Wenngarns slott som skymtar i bakgrunden. Fönsternisch med utsikt över slottsparken.  - Bilder från idag. 




   




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards