Alla inlägg under november 2016

Av Krister - 15 november 2016 17:03






Så var det dags med ett besök på Källmarkskliniken, ögonkliniken i Kista som specialiserat sig särskilt på ögontorrhet. Om jag minns rätt besväras fyrtio procent av obehaget, och man får oftast ingen hjälp av sjukvården. Och så slussas man mellan vårdcentralen, apoteken och optikerna med påståendet att  torra ögon är något man får leva med. - Så är det förstås inte. Ögontorrhet ses inte som sjukdom i Sverige, men resulterar ändå i sjukfrånvaro och i värsta fall social isolering, depression och utanförskap. 


När jag sökte hjälp i början av november förra året såg framtidsutsikterna för mina inflammerade körtlar, blefariten i ögonlocken och brännande ögon, inte så ljusa ut enligt optikern. Men det har mirakulöst bildats nya körtlar under året genom min värmebehandling med ögonkudde och rengöring med sterila våtservetter och ögonskum. Utsöndringen av olja från körtlarna är i stort sett normala, och nya körtlar har tillkommit. Nu ska jag på återbesök om ett halvår igen. - Undersökningen kostade 800 kronor den här gången.

 

 



 

Av Krister - 14 november 2016 21:35



Fick veta igår via post att förundersökningen läggs ner då det inte går att bevisa om att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till inbrottet i lägenheten. Jag hade inte räknat med något annat heller.

Förutsättningar att styrka brott mot viss person föreligger alltså inte. Fick ett missat samtal från brottsofferjouren ikväll, efter en vecka.  Jag är mest intresserad av att det fungerar med uppföljningen, och det gör det här. Chocken kan komma senare.

 

Idag den 14 november är det visst den internationella diabetesdagen också, något jag uppmärksammade lite väl sent. 

 

 

Av Krister - 13 november 2016 21:12

 

 



Mellan den 4-27 november lyser Uppsala kommun upp Uppsalas utemiljöer för femte året med en ljusfest. Om det kan man läsa mer om på alltljuspauppsala.se Var in i går lördag med en vän som inte hade sett utställningen tidigare. Under Kulturnatten i höstas var det mer ljuspådrag än vad det var nu. Det mesta känns som en upprepning fast i mindre skala, men visst är det tjusigt när Domkyrkans fönster växlar i skiftande färger. Jag förväntade mig mer rörelse i centrum under lördagskvällen än vad det var.


Uppsala har blivit bättre genom åren då det gäller nöjesutbudet, men studentnationerna, där det krävs kårleg. för att komma in, gör att utbudet känns begränsat och uteslutande.

Det har varit svårt att få turister att stanna längre än över dagen, vilket i sig inte behöver ha med studentnationernas slutna tillställningar att göra. Restaurangerna var i varjefall välbesökta med gäster främst i övre medelålder, om man tittade hasigt in i restaurangfönstren från gatan sett. Det är väl fyrtiotalisterna som har fått det bäst ställt genom åren. Vi slog oss ner på BK. - Bilden från igår.

 





   

 

 

 







Av Krister - 13 november 2016 19:24




Besökte kyrkan i Vällingby som firade barngudstjänt i förmiddags. Fars dag uppmärksammades inte, vilket jag tycker är bra. Det är inget annat än ett kommersiellt jippo. Det har hänt att det något år delades ut choklad till papporna i en gudstjänst som jag deltog i, men i ett helt annat församlingssammanhang. Det finns alltid någon som av en eller annan anledning inte kan eller vill bli föräldrar och kan därför bli stigmatiserande. Det är klart att man kan ju räkna, förutom biologiska föräldrar, även in plastfarsorna här också.  - Hälsade ivarje fall på min pappa som bor på ett äldreboende och är uppåt 94 år nu, jag har tappat räkningen. - Bild från idag.






 









Av Krister - 13 november 2016 00:11





Det är väl inte så vanligt att man ser en över femtio år gammal bruksbil ute i trafik så här års som här, en Cadillac från 1960. Och så långväga som "Skellefte" dessutom, om det nu stämmer med härkomsten. Karossen är ovanlig, en fyradörrars hardtopmodell med sänkt "low rider" kaross. Den här damen har även hon hämtats ut en gång i tiden från bilhandlaren med skinande vit lack och gnistrande krom och med tjusiga vita däcksidor. Eftersom bilen är försedd med dragkrok har den förmodligen fått tjänstgöra som dragbil, kanske som turnébil, bara fantasin sätter gränser.   - Publikmagneten kunde ses i Väsby igår.







     







Av Krister - 12 november 2016 16:57




Tog lördagsfikat i Sigtuna stad idag med ett fantastiskt fint väder. Man kan inte riktigt fatta att vi med dessa snömängder befinner oss i mitten av november. Köpte fyra fyralitersdunkar med färdigblandad spolarvätska på Rusta för trettio kronor dunken. Billigare än så kan man nog inte komma undan. Bensinmackar tar mer än det dubbla för en fyralitersdunk färdigblandat, så här finns pengar att spara. - Bild från idag.






 








 

Av Krister - 11 november 2016 09:09




Blodsockernivån har legat på runt 5,5 mmol/L i några dagar nu. Nivån varierar något, värdena har visat på runt 6,0 i några veckor innan, vad det nu kan bero på. Eftersom jag hoppar över frukosten för att undvika brödet, har jag rört i fiskbullar, ägg, brysselkål och broccoli i thaisoppan nu under morgonen. 

 

När tillfälle ges brukar jag nämna det här med LCHF till personer som kommer i min väg. Eftersom LCHF-kosten och livsstilsförändring är enligt min uppfattning det enda som fungerar för att gå ner i vikt och förbättra hälsan, kör jag på. 


Förra året vid den här tiden hade jag en kraftig kroppsbränna vilket orsakades av den kalla råa luften. Jag låg sömnlös i flera nätter, men löste det med en värmefläkt som får gå sommar som vinter. Köpte en rätt tystgående fläkt, en Wilfa, på Elgiganten. Det har hjälpt en del. Oljeelementen är inte lika effektiva. 

 






Av Krister - 10 november 2016 17:36




"Så här gör man med armen", sa den äldre mannen, irriterad över att bilister kör med översnöade bilar, och visade demonstrativt hur det skulle gå till att få bort snömassorna från biltaket idag. Svårare än så behövde det tydligen inte vara. Bild från idag.




 









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards