Alla inlägg under november 2016

Av Krister - 4 november 2016 16:18





Fick den sista åtgärden fixad på altandörren, två tjocka plåtar med frigolit emellan. Snickaren kom i förmiddags och gjorde det sista. Det är obegripligt att skyddet mot inbrott var så dåligt innan dörren förstärktes. Det är tragiskt. 

 

Har man haft datautrustningen i ett antal år och över garantitiden, finns det inte så mycket värde i prylarna. Men det är jag som ska avgöra när prylarna ska bytas ut och inte tjuven. 





Av Krister - 3 november 2016 22:12




Besökte tandläkaren i förmiddags för att fylla det lömska svåråtkomliga hålet. Bedövningen tog över två timmar innan den avtog. Betalade min del på 690 kronor och Försäkringskassan ersatte sin del med 550 kronor beräknat efter högkostnadsskyddet.

 

Väntade i över 38 minuter på att komma fram till Viasat kundtjänst med 48 i kö i eftermiddags. Man får göra annat under tiden. 

 

 

 

 

 

Av Krister - 2 november 2016 21:16





Tog en tur ut till Thun's varuhus i Faringe mellan Uppsala och Almunge i eftermiddags för en fika. Någon plusgrad och regnblandad snö. Varuhuset drog kunder trots vädret, i varjefall idag. Jag har fortfarande sommardäcken på, så man får ta det lugnt. Det kan bli mildare, men vinterhjulen måste ändå på innan den första december. Känner mig trött efter inbrottet och det som måste bearbetas i efterhand, eller vad det nu är. 

Fick kallelse till blodgivning via posten idag, annars brukar jag få det via mejl eller sms. Staplarna för AB+ ser välfyllda ut i Uppsala län, om man går in på geblod.nu. Ringde och frågade, mitt blod kan bara ges till min blodgrupp, men blodplasma kan användas och hälften går till forskningsindustrin.

Jag går hos tandläkaren nu, så det får vänta.




 

Av Krister - 1 november 2016 17:22






Den trasiga skivan i altandörren, gav dålig nattsömn, kände mig trött under dagen, olustigt. Det drog dessutom kallt från dörren. Fick en ny låskolv installerad samtidigt som dörren fick en provisorisk träskiva som monterades av en snickare. Pratade med försäkringsbolaget. Polisens tekniker säkrade dna-bevis från dörren på bokhyllan och kunde fastställa att föremålet som användes vid inbrottet var ett mejselliknande vasst kort föremål. Förmodligen var det en missbrukare, det fattas mat i kylskåpet. Nu ikväll upptäckte jag att det inte fanns någon paprika kvar till smörgåsrånen.

 

Skaffade mig en ny surfplatta, en Samsung Galaxy Tab A i Kistagallerian. Den är bredare och känns tyngre och klumpigare än föregångaren. Men skärmen är större.

Rekommenderades att klippa ner häcken en bit och installera utebelysning för att förhindra fler inbrott. Ikväll var det bara en plusgrad och snöblandat regn.

 






 

Av Krister - 1 november 2016 09:22





Fick ett inbrott i lägenheten genom altandörren igår kväll. Den nedre rutan blev skadad. Polisen kom i tiotiden och ringde sedan hsb-jouren som sa att jag skulle återkomma under morgonen. Jag väntar i nuläget på att hantverkaren ska sätta in en provisorisk ruta tills en tekniker från Polisen undersöker skadorna. Har kontaktat försäkringsbolaget.


Får se om jag kan få någon ersättning för det som stulits. Man ska kunna visa både kvitton och foton. Jag är den femte lägenhetsinnehavaren som fått påhälsning av inbrottstjuvar den senaste tiden i området, men har klarat mig bra genom åren. Man får inte ha så stöldbegärliga föremål hemma.

 




 

 

Av Krister - 1 november 2016 00:05



Har blivit av med mina datorprylar och därmed mycket bildmaterial. Återkommer.

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards