Alla inlägg under december 2016

Av Krister - 9 december 2016 15:48

Som gammal metrobloggare har virtuell media låtit oss komma in på våra gamla bloggsidor för att kunna föra över tidigare inlägg, men i morgon den 10 december stängs metrobloggen ner för gott. Jag har i stort gått igenom det jag skrivit och fotodokumenterat inläggen. Jag har varit en rätt flitig daglig bloggare.

ANNONS
Av Krister - 8 december 2016 10:36

Det hände alltså inget den här morgonen heller. Jag tänker på det här med sekteristernas profetiska tilltal om jordens snara undergång. För fyra år sedan vid den här tidpunkten ungefär, hade det med mayaindianernas kalender att göra som förutspådde jordens undergång den 22 december 2012. - Jag vaknade och kunde röra på mina ben och armar som vanligt och ischiasen kändes inte mer än vanligt. Men jag tänker ofta på människor som drabbas av neurologiska sjukdomar och annat gissel som kan drabba oss när vi minst anar det. De som mister föståndet.


Inför sjukdom och livets slutskede och död står vi lika nakna och hjälplösa. Det finns ett slags rättvisa mellan rik och fattig, politiker och vanligt folk, något som förenar. De som äger mycket får också avstå mycket, den fattige har inget att lämna efter sig av det materiella.


När de allianspolitiska fariséerna Göran och Anders såg mannen med förlamning sjuk och utblottad utanför Jerusalems port, stannade de upp och uppmanade den sjuke, de ville ju låtsas vara omtänksamma och snälla, med orden:  - Ligg inte där och se ynklig ut, res dig upp och sök läkare. Skaffa dig nya kläder och sök dig ett jobb och bostad! 


De kände sig nöjda med sin välgärning utan att det behövde kosta dem något.

 

ANNONS
Av Krister - 7 december 2016 23:09

Den iranska kvinnan som var på tillfälligt besök i Sverige sa att hon blev deprimerad av mörkret och av allt regnade. Mannen svarade att det är bättre att vara deprimerad i Sverige än galen i Iran. -   Han kanske hade rätt.

 

 

Av Krister - 7 december 2016 17:20

Gjorde ett kortare besök på Mall of Scandinavia i eftermiddas med några mindre inköp, men mest för att sällskapet inte hade besökt köpcentrumet tidigare. Tyvärr finns det inte så många sittplatser längsmed butiksgatorna, man får slå sig ner vid något restaurangbord för att vila benen. Julskyltningen har börjat, vilket i sig är en upplevelse. När jag var barn och uppvuxen på landsbygden, pratades det om att vi skulle åka in till stan särskilt för att se julskyltningen. Nu för tiden är det en helt annan sak.  - Bilder från eftermiddagen. 


     Av Krister - 6 december 2016 23:05

Besökte Barkarby outlet ikväll halvtimmen innan stängning vid åtta. I och med att området har byggts ut med större köpytor och med fler butiker, har handeln återgått till tidigare öppetthållandetid med en timme kvällstid. En timme kan göra en stor skillnad. Trots några minusgrader känns luften riktigt råkall. Egentligen ska man inte gå ut i den här väderleken mer än nödvändigt i hälsohänseende. 

Beställde två Chicken royal meal rabatterbjudande på BK som jag delade med mig av. Jag byter ut pommes fritten mot en sallad och tar en mineralvatten till och lämnar halva brödet, det brukar fungera bra. 

 

Av Krister - 5 december 2016 21:18

Idag har det känts rätt okej efter helgens influensaattack. Nu har det övergått mer i en rejäl förkylning med hosta och dåsighet. Hörde i bilradio ikväll att forskare har kommit fram till att influensa bryter ut statistiskt sett en vecka efter en köldknäpp, vilket sjukvården borde förbereda sig inför. Blodsockret låg på 5, 5 mmol/L i morse.  Det har legat rätt lågt en period nu, men inte lägre än 4,9.

Av Krister - 4 december 2016 16:36

Det måste väl ha varit mer än minus tio under natten som varit. Mineralvattnet hade frusit till is i bilen, och jag fick skrapa rätt tjock is från framrutan. Luften har hög luftfuktighet och gör den råkall. Influensan slutar smitta efter tre dagar, så jag höll mig inne idag också, förutom en tur ut  till återvinningsstationen, eller Återbrukets secondhand, med en kasse julpynt och annat som bara blir liggande och tar plats och något som jag aldrig sätter upp. Har gjort inköp på Coop under kvällen, mest fil, en senare uppdatering. Febern har ivarje fall givit med sig i stort och därmed feberfrossan, men dåsigheten och tröttheten känns fortfarande och så får man truga i sig maten. 

 

 

 

Av Krister - 3 december 2016 11:10

Var tvungen att ge mig ut och köpa huvudvärkstabletter som håller febern och huvudvärken nere igår kväll. Bäst före datumet var 2009 och funderar på om det verkligen var kring 2008 som jag drabbades av den senaste influensan sist. I varjefall är åtgången av brustabletter låg. Feber, huvudvärk, nästäppa, hosta och ont i kroppen. Känns symptomen igen? Förr i tiden tog jag mig till jobbet ändå trots feber och huvudvärk, vilket jag inte gör idag. Nu är det vila som gäller.


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ boosta med Blogkeen
Följ boosta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se