Alla inlägg under januari 2017

Av Krister - 12 januari 2017 22:23




Fick tid för träning först nu ikväll. Låg på 76,4 kilo. Åt precis innan passet. Kroppen har inte varit helt okej med halstjocka och förkylning, men vad spelar några kilon mer eller mindre för roll. Det var en diskussion i gymmet om kolhydratsnål kost i samband med träning, om det var prestationshöjande eller inte. Det skämtas lite om det. Mitt viktras på tjugotvå kilo brukar alltid sitta bra i såndana här diskussioner där det finns en och annan tvivlare. Tyvärr finns det också personer som inte håller livsstilsförändringen och går upp i samma övervikt som tidigare.


Tränade bågskytte i onsdagskväll. Det handlar mycket om koncentration och fokusering, nyttiga övningar eftersom jag har så svårt att varva ner. Känner tyvärr av axlarna i det här vädret och det påverkar motoriken när bågen spänns.


"Det är bättre(skönare att) lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge" - ett citat från dikten Åkallan och löfte av Verner von Heidenstam. Idag tolkar vi citatet som att våga ta risker, visa handligskraft. Eftersom jag aldrig spänt en pilbåge så hårt att strängen har brustit vet jag inte, men det ska vara mycket till om det skulle hända. Det är ingen lyra det handlar om och ljudet från en sträng som anspänns låter inte så särskilt mycket, men kan nypa till i kinden i värsta fall. -  Det är nog snarare ett stränginstrument som skalden har i åtanke här.




Av Krister - 11 januari 2017 13:10

 

 

Tog bort etsbron som satt fastlimmad på två tänder i överkäken i förmiddags. En etsbro är en tillfällig lösning, och det bildas tyvärr lätt karies bakom tänderna med en sådan bro som lossnar lätt i fästena. Tänderna kan också förskjutas i tandköttet och påverkar estetiken. Framtanden rotfylldes, men den inre nerven gick inte att rädda, kariesen hade gått för djupt ner. En rätt komplicerad historia som tog över 2 1/2 timme.

 

Det kändes obehagligt med hjärtklappningen som jag fick av bedövningen. Nya året börjar alltså med tandläkarbesök. Betalde den här gången 1 838 kronor och Försäkringskassan gick in med 1 642,50 kronor. 

 

 

Av Krister - 10 januari 2017 20:37



Gjorde ett snabbesök på Minutklinken ikväll strax innan stängning för en blodrycksmätning. 130/85 får man väl vara nöjd med. För över ett år sedan hade jag ett värde på 150. Det var då läkaren skrev ut blodrycksmedicinen. 

 

 

Av Krister - 10 januari 2017 11:19



Besökte Folktandvården i förmiddags igen. Nu var det överkäken som tandhygienisten mätte tandhalsfickorna på och skrapade bort tandsten. Eftersom det har ilat och gjort ont i tänderna de närmaste dagarna, så flourlackades tänderna samtidigt. Det har väl med de tvära väderomslagen och temeraturskillnaderna att göra. -  Betalade den här gången 753 kronor för besöket.

 

Försäkringskassan gick in och ersatte 742,50 av totalsumman som annars hade varit nästan den dubbla. Det gör ju en del om man går ofta, men det är ekonomiskt kännbart ändå. 

 

 

Av Krister - 9 januari 2017 21:41

 

 

Radiotjänst har höjt avgiften för innehav av teve-sändningsmottagare från 554 kronor till 597. Det är inte programutbudet i publikservicekanalerna vi betalar för i egentlig mening, hur mycket Radiotjänst än vill framhålla det kvalitativa innehållet i programutbudet. När min tjockteve gick sönder har det inte blivit av att skaffa en ny. Man klarar sig bra med nätet och SVT-play. Det är dags att avgifterna för publikservice slopas och tas ut via skatten istället.

Av Krister - 9 januari 2017 12:09

 

 

Försäkringsärendet hos Folksam har fått en oväntad vändning då jag fick ett brev idag där det bekräftades att summan har betalats ut för reparationskostnaden av altandörren efter inbrottet. Det kommer att betalas ut via avi och tar uppåt fem bankdagar att få pengarna. Jag frågade hur de vågade skicka försändelser med post. Jag ska skicka in en kopia på fakturan och polisanmälan i efterhand. Och en förteckning över annat som stulits, men det är svårt att bevisa om man inte har foton på föremålen och kvitton i original. Jag vill få det tråkiga ur världen så fort som möjligt nu.

Av Krister - 8 januari 2017 20:51



Trots att fasta omnämns i vår kyrkliga tradition och i Bibeln, är det inte så vanligt att fasta utövas inom Svenska kyrkan. Prästen jag pratade med i dag efter gudstjänsten, hade ingen erfarenhet av det. Jag har varit med om bönenätter då jag inte ätit något, och det borde väl räknas in som fasta det också. Det är ändå intressant att lyfta sådana här frågor. Fottvagningen, Jesu uppmaning till sina lärjungar att de skulle tvätta varandras fötter, praktiseras inte så särkilt ofta det heller inom kyrkan. 





Av Krister - 7 januari 2017 22:02

 

 

Lördagsfikat gjorde vi i Sollentuna köpcentrum idag. Grädden i den första koppen kaffe skar sig då den var på väg att surna. Den andra koppen med vanlig mjölk gick bättre med en mini chokladmuffins som värmdes något innan förtäring. I Sollentuna köpgalleria inryms en grönskande lummig oas med vattenspel och exotiska växter.

 

De högresta palmerna tillför rymd och atmosfär. Den här typen av miljöer behöver vi fler av och luften blir inte fullt så torr med grönska som den kan kännas i köpcentrum.



 

 

Det tog tid att borsta bort snön på bilen i förmiddags, det har fallit rejäla snömängder över natten. Vattnet hade frusit till en skrovlig tunn apelsinyta på bilplåten som ser rätt läckert ut. 


   

 

Fick tag på ett par relativt billiga Tenson terränglöparskor på Stadium outlet för en femhundring, prisnedsatta med fyra hundra kronor. Locket på kartongen fattades vilket i sig inte har någon betydelse, men ser tråkigt ut. Hållbarheten hade varit längre om inte tyget i skorna trasas sönder fortare än sulorna slits ner. Har erfarenhet av Salomonskor, Tenson kanske är hållbarare.


 








Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards