Alla inlägg under januari 2017

Av Krister - 7 januari 2017 10:06

 

 

Idag firar etiopier sin julafton Genna, efter den julianska kalendern med flera andra ortodoxa kristna kyrkor världen över som lever efter den tidräkningen. Liksom den ryska ortodoxa kyrkan.




Av Krister - 6 januari 2017 10:25

 

 

Ringde snickaren i onsdags och påminde om räkningen som inte kommit för reparationen av altandörren som skadades vid inbrottet i slutet av oktober. En ny räkning kom brevledes med posten i ett ihopknycklat tillstånd dagen efter. Om det var byggfirman som hade glömt att skicka iväg räkningen eller om brevet kommit på avvägar i posthanteringen är svårt att veta. Nu har jag en räkning med ett förfallet sista betalningsdatum.

 

Handläggaren på Folksam sa att jag skulle betala hela summan på nästan fem tusen kronor och skicka in räkningen med polisanmälan och frågade om föreningen hade en hemförsäkring som täckte skadan. Av dessa pengar ska jag betala en självrisk på 1 500 kronor. HSB-kontoret har stängt ner i mellandagarna och kan först nå dem på måndag. 

 

Är det någon som känner igen sig?

 

 

Av Krister - 5 januari 2017 23:16

 

 

När jag ställde mig i halv elvatiden i parkeringsrutan visade displayen på sjutton minusgrader utanför Arlanda. Får nog kolla lufttrycket i däcken i morgon.

 

 

Av Krister - 5 januari 2017 21:42

 

 

Just nu visar utetemperaturen i bilens display på -15 c. I den här kylan värmer inte en dieselmotor lika bra som en bensinmotor på tomgång, om man inte har en extra dieseldriven motorvärmare installerad som hjälper till att hålla värmen uppe förstås. Dieselbussarna var svårare att få upp värmen i då det var större utrymmen som skulle värmas upp. Det var knepigt när man samtidigt skulle hålla sig till tomgångsregeln på max en minut i tättbebyggt område. Det här var något som jag inte tänkte på när jag skaffade nuvarande dieselbil. Slår man av motorn blir den lätt kall och det tar längre tid att få upp värmen vid låga temperaturer. Man får köra en extra runda så motorn får jobba.

 

 

 

Av Krister - 4 januari 2017 23:24

 

 

Idag var bildörrarna fastfrusna när jag skulle iväg vid middagstid. Det hade bildats is i dörrarna av smältvattnet från snön som kom från kupévärmaren i bilen. Den brukar värma i fyra timmar och när kylan tog över igen frös dörrarna i -6 C.  Eftersom kupévärmaren finns på passagerarsidan värmde den upp högerdörren så det gick att kravla sig in bakom ratten på förarsidan.

 

Åkte in till Stinsen i Häggvik där kundparkeringen i garaget är uppvärmt så det gick att avisa bilen. Det är bra med uppvärmda kundgarage i köpgalleriorna. Det har hänt vid långvarig kyla att hjulhusen har varit fulla med frusen kompakt snömodd från vägsaltning och grus och det har varit svårt att få isen att lossna om man inte ställer bilen i ett varmgarage. 

 

 

 

 

 

Av Krister - 4 januari 2017 10:42

 

 

Fick tulpaner med blomsterbud igår vid middagstid, blev uppringd under morgonen. Anonym avsändare, men jag tror mig veta ändå. Känner mig privilegierad.

 

 


 

 






Av Krister - 3 januari 2017 10:59

 

 

Det här med nyårslöften brukar väl handla mest om att på olika sätt ta hand om kroppen. Eftersom jag både tränar och har lagt om mina kostvanor och har normalvikt, så vad ska man då försöka lova att hålla under året? Den andliga hälsan är som träningen, den måste hållas aktiv för att uppnå välbefinnande, alltså med bibelläsning, bön och lovsång. Fasta ser jag som en del av den strikta lchf-kosten och ingår också i det andliga livet. - Genomgång av förrådet och annat i lägenheten som man har samlat på sig genom åren kommer jag att fortsätta med.  -  Undrar över hur jag kunnat samla på mig så många plastgalgar. Lämnade över fyrtio klädhängare från Ikea till Åkerbruket igår. - Inget att hänga upp sig på.


Blodsocker under morgonen fastande 5,3 mmol/L. Vikten låg på 74,6 kg igår kväll efter träningspasset.



 


Av Krister - 2 januari 2017 10:40

 

 

Vid årets slut brukar jag sammanställa körsträckan med bilen som låg totalt på 5331,4 km. Trenden mot kortare körsträckor håller i sig. Som mest har jag kört över tio tusen mil under ett år, men då var jag bosatt utanför Tierp och hade jobb i Stockholmstrakten. Jag flyttade därefter närmre Stockholm. -  Kilometerräknaren i Kian slog om till 39 000 mil i mitten av december.

 

Jag vet faktiskt inte hur länge jag ska ha bilen kvar. Det finns ingen direkt anledning till att byta den. När rosten börja få fäste, när bilen fyller tio år, kanske. Eller uppnådda sextio tusen mil. Växellådan och motorn kanske rasar. Man kan ju också ledsna på bilen, men det har jag inte gjort än. Man kan ju krocka. Jag har blivit påbackad två gånger på parkeringsplatsen och påkörd i kö vid ett under de sex år jag haft den.

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards