Alla inlägg under februari 2017

Av Krister - 22 februari 2017 15:06



För att det inte ska se så ödsligt ut i köpgallerian i Arlandastad har fastighetsägaren satt upp fototapeter i de tomma fönstren föreställande just butiker av olika slag. En rätt rolig lösning på problemet när butiksägarna flyr höga lokalhyror och ett svikande kundunderlag. Ica Maxi var den butik som drog flest kunder, men fortfarande finns ett antal klädbutiker, en frisörsalong och ett apotek kvar i fastigheten, liksom hotellet. Ingen vet vad som ska hända med lokalerna. Jag provde skor till nedsatt pris, men kunde inte hitta några som passade. Storlek 42 går åt först. Tog en fika i restaurangen. - I bild entrén där tidigare Kicks och Ica Maxi inrymdes. Från igår.




   




Av Krister - 22 februari 2017 12:13


 

Har haft det tvivelaktiga nöjet att borsta bort den nyfallna snön från grannarnas parkeringsrutor nu vid middagstid. Jag undrar över varför jag gör det besväret, men det har väl med att jag eftersträvar en slags ordning och reda i samhället som styrs av den halvdana ansvarslösa marknaden där det ska snålas in på det mesta i underhållsväg. Under min bil är det fortfarande barmark. Det var mest på tak och motorhuv som de tunga snöchoken drogs ner med den långskaftade borsten, snö som har i det närmaste klisterkonsistens. Det positiva är väl att en del av vägsmutsen dras med i borstsvepen. Vi får väl se hur mycket av snön som ligger kvar mot kvällen. 

 

 

Av Krister - 21 februari 2017 10:27



Att gå igenom det som sparats i förrådet och i köksskåpen genom åren ser jag som att bearbeta minnen. Somliga kan med lätthet slänga prylar utan problem,  jag vill gärna samla på mig. Det blev en tur till återvinningen och Återbruket igår eftermiddag igen. 

 

En rysk barnbok från 1954 bestämde jag mig för att jag skulle gå ner till biblioteket med, den kan komma till användning. Det visade sig att en bibliotekarie var rysktalande. Hon blev synbart glad över att jag ville skänka boken till hennes barnbarn. Det är inte säkert att äldre böcker går att scanna in i systemet på grund av ålder. Boken kommer till användning i ny generation, bra.

Av Krister - 20 februari 2017 08:40



Personen jag ser framför mig är kortvuxen och rund som en boll. Han säger att det är svårt att få tag i byxor som passar eftersom låren är stora, och jag försöker vara snäll och säger att det även kan vara ett problem för kroppsbyggare att få tag i byxor som passar i benvidden och när det gäller att få tag i skjortor som passar i halsvidden. Och så klappar han sig om magen och frågar om jag inte märkt att omfånget har minskat sedan sist vi träffades, och jag svarar att jag inte har tänkt på det. Eftersom han säger sig ha varit elitidrottare i ungdomsåren, vet han allt om  kostvanor och vad som är bra för kroppen i näringssynpunkt. Det är svårt att prata vettigt med personer som har en förvrängd kroppsuppfattning, jag har haft det själv också delvis.


Jag har tränat i över tio år med övervikt och vet av egen erfarenhet att det inte går att gå ner i vikt om man inte samtidigt äter förnuftigt och drar ner på kolhydrater och socker. I tonåren har man en högre kroppsförbränning och idrottar man samtidigt kan man väl förmodligen vräka i sig onyttigheter utan att det märks.  Diskussionen avslutades diplomatiskt med att säga att det är både individuellt och relativt och får nöja oss med det tills ämnet poppar upp igen.





 

Av Krister - 20 februari 2017 07:56



Blev av med tvättiden nu under morgonen, fastighetsskötaren blev vittne till händelsen. Först blockerade jag dörren med min plugg, men då finns det inget bevis på att det är min inbokade tid som har tagits, så jag stannade tvättmaskinerna och pluggade in en ny tid på brädan.

Det jobbigaste med tvättiderna är att jag måste ställa klockan på en kvart i sju, det är för tidigt och jag får kämpa mig upp. Det är ju en halvtimme som gäller innan nästa tvättstugegäst kan använda min tid och den hade inte uppnåtts. Det har hänt att jag av misstag tagit miste på tvättdag också, men det här är något annat som liknar okunnighet om regler eller respektlöshet.

Av Krister - 19 februari 2017 22:35



När man går in och läser bloggar som jag gör ofta, slås jag av de återkommande upprepningarna, livet består väl egentligen inte av något annat än återupprepningar i dess tjatighet. Men å andra sidan fylls väl en vanlig veckodag av helt nya inslag också, ingen dag är den andra lik, påstås det i varje fall. När jag skriver en text försöker jag att inte upprepa mig med samma ord alltför många gånger i ett blogginlägg. Det ligger väl en trygghet i det invanda beteendemönstret också, i rutinerna.



Predikaren i Bibeln uttrycker sig så här i det första kapitlet: v.9 Vad som har varit är vad som kommer att vara, och vad som har hänt är vad som kommer att hända: inget nytt sker under solen.v.10 Inträffar något om vilket man vill säga: "Se detta är nytt!", så har detsamma ändå skett redan förut, i gamla tider, som var före oss." -  Något att tänka på.





  

Av Krister - 19 februari 2017 18:30



Det tog en stund innan jag hittade en ledig parkeringsplats på Valhallavägen i förmiddags, det brukar finnas luckor att ställa sig i under helgerna annars. Det är inte varje söndag jag besöker Klara kyrka, det var en välbesökt gudstjänst idag också. Nu fick vi en sittplats till skillnad mot besöket förra gången då vi fick stå. I Klara kyrka finns också en aktiv delaktig kristen iransk grupp. 

Det har annars varit en fin söndag med sol, men det var som om  motivationen att plåta saknades idag.

 

Gick en stund på Östemalm innan jag åkte hem, det ligger öppet och är ett riktigt blåshål. Jag tog en bild på mässhaken, alltså det ärmlösa plagget som hängs över prästens axlar vid nattvardsfirande vars liturgiska färg är den blåvioletta som bärs under fastetiden.

Vilket tjusigt handarbete och omsorgsfulltheten kring detaljerna.


 

 





Av Krister - 18 februari 2017 14:57

 

 

Eftersom min gamla slitstarka ljusblå fleecejacka har blivit både noppig och missfärgad, var det dags att köpa en ny. Fick ge en tvåhundring för fleecen på Intersport i Gränby i fredags. Har trott att fleecetröjor tillverkas av "recycled polyester", men tillverkningsproceduren gör kläderna dyrare ute i handeln, om man ska tro på det som står att läsa på nätet. Har vid ett tillfälle samlat ihop pantflaskor till en fleecetröja, bara för att jag ville. Jag såg med tillfredsställelse återvinningsprocessen bildligt framför mig, men så bra funtat är det alltså inte. Efter viktnedgången drar jag XL.

 

Egentligen skulle jag gjort köpet redan på Outleten i Barkarby i torsdags kväll, men kom hem med ett par sandfärgade Peakperformacebyxor nedsatta med sju hundra kronor i storlek 34/32. Något för långa kanske, men längden på byxor är alltid en diskussionsfråga och efter tycke och smak. - Bilder från idag.



 

 




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards