Alla inlägg under februari 2017

Av Krister - 5 februari 2017 20:28



Blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att sjunga en solosång under gudstjänsten i förmiddags. Nu har inte jag sjungit inför åhörare sedan tjugo år tillbaka, så det kändes nervöst, men jag gjorde det. Valde ut en väckelsesång från slutet av artonhundratalet där både bönekamp och seger lyfts fram i texten, jag tycker att det är viktigt att vi vårdar våra gamla sångskatter samtidigt med nyare.  

 

En gång i tiden sjöng jag upp i första basstämma i SL:s manskör. Den kören finns nog inte kvar efter de upphandlingar med olika aktörer som gjorts de senaste tio, femton åren. Körverksamhet är väl inte lönsamt. Det var vad jag minns alltid svårt att få ledigt från busskörningen de dagar som vi hade övning i Hornsbergsgaraget.

Jag har blivit tillfrågad om att delta i kyrkokören också, men det är tiden som fattas. 

Deltog i teckenspråksundervisning efter mötet. 





Av Krister - 4 februari 2017 16:11

 

 

Framdörren på förarsidan stod halvöppen då jag skulle iväg med bilen i förmiddags. Glömde stänga dörren då jag ställde den vid halvettiden i natt. Det känns lite obehagligt, men kunde konstatera att inget fattades i bilen. Det har hänt att nyckeln suttit kvar i tändningslåset då jag lämnat den. Frågan är om försäkringen hade täckt en stöld under sådana omständigheter.


Det blev en chokladfondant under dagens lördagskaffe. Bakelsen ska värmas upp lite innan man äter den. En klick grädde hade inte varit fel. Gott bryggkaffe.



 




Av Krister - 2 februari 2017 23:31

 

 

Igår kväll visade vågen på 76,0 kilo efter avslutat gympass. Blodsockret låg på 5,3 mmol/L fastande och i morse på 5,4 mmol/L. Nivån har varit jämn i över fjorton dagar nu med värden mellan 5,5 och 5,1 mmol/L. Åt en päronhalva till en bit Brieost med några smörgåsrån med emmertalerost och k

Kokosmjölk ikväll. Päron är ju som godis, ytterst lite och bara ibland. 

 

 

Av Krister - 2 februari 2017 18:20

 

Var in på Dessmann för någon timme sedan och köpte en mattsvart tunnare vinterjacka,  Blizzak Downey Jacket. Jackorna är prisnedsatta med 50 procent såg jag på nätet. Den här fick jag för fyra hundra kronor, alltså halva priset. Med tanke på att det är 90 procent dun och 10 procent fjäder är det ett skamligt lågt pris, egentligen. Arbetsvillkoren som textilarbetarna slavar under i Kina vill man inte tänka på.

 

En kompis sa att jag inte passar i en blänkande dunjacka, så det blev en matt.  - Den vinterjacka som jag bär annars är en vinterfodrad Lee-jacka som är rätt sliten och måste lämnas in för reparation. Den jeansjackan vårdar jag så länge det går. Nu smälter jag väl in i den normalsvarta omgivningen som alla andra. 

 

 

 

Av Krister - 1 februari 2017 19:23


Såg filmen Hundraettåringen med Robert Gustafsson i huvudrollen i eftermiddags i Täby galleria. Efterföljare till kassasuccéer brukar sällan bli lika bra som föregångaren, och jag tycker nog att det stämmer bra här också. Några scener var väl rätt roliga, okej är omdömet.  - Biljettpriset låg på 135 kronor. Det var en rätt blandad publik, uppåt tjugo personer uppskattningsvis i salongen, filmen har ju gått ett tag nu.




 






Av Krister - 1 februari 2017 13:45



Besökte tandläkaren för flera avgjutningar med färganpassning inför den sista fasen, att få den riktiga bryggan på plats. En lagning som lossnade gjordes om, så det tog ytterligare tid. Bedövningen sitter i fortfarande. Ny tidsbokning skulle göras i morgon.

Det känns bra att tandläkaren respekterade mig med att säga "patient" och inte "kund."


Benämningen patient kommer ursprungligen från latinets pati som betyder "lida" eller "tåla."  Det passar ju bra in för nog är det väl tålamodskrävande att sitta i en tandläkarstol som idag i nästa två timmar.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards