Alla inlägg under mars 2017

Av Krister - 24 mars 2017 23:09



I det senaste numret av proletaren.se uppmärksammas bussförarnas "uppror" mot arbetsgivaren Keolis. Den utlösande faktorn bakom protesten, där 200 busschaufförer demonstrerade i Stockholm, är nya rutiner för schemaläggning och en uppdämd ilska mot Keolis personalpolitik i stort. Det är inte enbart arbetsgivaren Keolis som försämrar arbetarnas villkor.

Av Krister - 24 mars 2017 21:52



Ringde ett obesvarat nollåtta nummer i eftermiddags som ledde till en telefonist på ett mäklarföretag. Det händer väl inte så ofta att jag får telefonsamtal av mäklare numera. För några år sedan blev jag uppringd sent under kvällstid och blev erbjuden en kostnadsfri värdering av lägenheten. Den här typen av samtal slapp jag då jag bodde i hyresrätt. Jag saknar den tiden, det var ingen köp och säljmarknad över boendeformen, man fick vara ifred. 

Av Krister - 23 mars 2017 15:54




Tunnelbanestationen i Solna centrum är nog en av mina farvoritstationer gällande konstnärlig utsmyckning. Tyvärr blir klimatet så långt ner i berggrunden både fuktig och småkylig och därför inte så trivsam att vistas i.  Konstnären Anders Åberg har stått för den konstnärliga utsmyckningen med husmodellerna i trä. Lägg märke till den flygande spårvagnen i bild.




   





 

 

Av Krister - 22 mars 2017 23:43



Det tog säkert över en månad att få ett nytt hänglås inköpt till träningsskåpet, gick in på Järnia och fick tag i ett för 79 kronor i tisdags. Har lånat ett hänglås i receptionen varje gång jag tränat.  Vikten låg på 77,8 kilo, kanske något gram lägre ikväll.  Har gått mycket idag och det känns i lederna. Ställde bilen i Solna centrum och tog linje 11 in mot T-centralen och promenerade i det fina vädret upp mot Östermalm. De branta rulltrapporna ger en hisnande känsla varje gång jag ska ta mig ner till perrongen mot Akalla. 




 


Av Krister - 21 mars 2017 10:08



Det är fler än jag som har fått telefonsamtal från låneförmedlingsföretaget Consida vars uppgift är att samla våra smålån till lägsta ränta. Det finns vitt olika uppfattningar om företaget.  På https://se.trustpilot.com/review/www.consida.se får företaget genomgående positiva omdömen  från nöjda kunder med få undantag, men på Flashback forumet varnas man för företagets offensiva marknadsföringsmetoder och direktkontakterna med kunden via telefon. Det är väl inte några större summor man kommer undan med i räntehänseende, men alltid något för den medellöse. 




 





Av Krister - 20 mars 2017 22:37




Besökte det för årstiden vintersömniga och för dagen grå Vaxholm i eftermiddags i väntan på den anstormande turistsäsongen. Fikade på Boulangerie Café vid hamnen. En äldre till synes skröplig man stod vid kassan och klagade över de höga priserna på bakverken och jämförde dem med Coop, men köpte inget. - Bilder från idag.




         








Av Krister - 19 mars 2017 21:03



Några vyer från hamnen i Sigtuna nu ikväll. Jag tar ofta det som en självklarhet att de flesta i min omgivning har besökt platserna som jag är van vid att besöka och blir lika förvånad varje gång någon inte har gjort det. Har man enbart tillgång till lokalbussarnas linjenät och den spårbundna trafiken missar man nog en hel del att se.



     





Av Krister - 18 mars 2017 20:19



Undvek Sibyllas räksallad på restaurangen vid Börjetull i Uppsala idag. Vid det förra besöket den 25 januari fick jag två små vassa plastbitar i räksalladen som förmodligen kom från locket på en plasthink. Ägaren ringde upp dagen efter och ursäktade sig och lovade kompensation, men jag har fortfarande inte hört av dem.


 

   




 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards