Alla inlägg under maj 2017

Av Krister - 10 maj 2017 22:43



Blev inbjuden till Ecommerce Stockholm 2017 på Kistamässan idag av en vän som har intressen i e-handel. För att komma in på mässan ska man logga in sig med bland annat namnet på verksamheten man representerar. För mig är det en ovanlig och samtidigt intressant miljö där jag inte hade något direkt att tillföra annat än att hålla mig i bakgrunden, spela med i spelet, betrakta och lyssna. Eftersom jag är nykterist blev det inget bjudvin eller öl vid minglet i loungen. Jag tog av bjudkaffet och en chokladbit.




 







Av Krister - 9 maj 2017 23:12



Av någon anledning blir inte vågarna i herrarnas omklädningsrum på gymmet kvar någon längre tid. Den mörkrosa tog det längre tid med förstås innan någon tog den med sig vilket förmodligen berodde på färgen. Ikväll saknades vågen igen. Jag ställde mig på den våg som finns vid receptionen som visade på 77,7 kilo.

 

När jag väger in mig brukar jag inte ha träningsbyxorna på, så jag vägde dem separat då jag var klar efter passet, så 77,4 kilo var nog mer rättvisande. -  Displayen i bilen visade på en minusgrad vid hemkomsten vid elva utanför Arlanda.

 

 

Av Krister - 8 maj 2017 23:57



När jag ställde bilen ikväll visade displayen i bilen på nollgradigt, tog på mig vinterjackan idag. Har haft sångövning ikväll och firade en födelsedag med tårta efteråt. Jag tar bara en liten bit av den. Ringde tandläkaren för en bekräftelse på onsdagens besökstid på förmiddagen, men blev uppringd senare och fick tiden framflyttad till juni, tandläkaren var inte där på onsdag. Det är bryggan som ska  bytas ut mot en ny och det är inte så bråttom med den. 

Av Krister - 7 maj 2017 23:49





Har besökt två gudstjänster idag. Under förmiddagen var det jag som ledde mötet, sökte sånger som följde temat i predikotexten "Stå fasta i tron" och ett möte kan ta på krafterna. Förvånade mig över att jag inte kände av någon nervositet. Det var över tjugo år sedan jag var mötesledare sist och jag är dessutom solist. 


Det har varit soligt idag, men ingen direkt värme. Elva plusgrader var det väl som mest i Stockholmtrakten. Ikväll såg jag att mössor och vinterjackor hade åkt på igen, samtidigt som ungdomar har gått i shorts och kortärmade tröjor de närmaste dagarna. Det är fortfarade kyligt i skuggan och blåser kallt. Det drar till sig ohälsa.





Av Krister - 6 maj 2017 23:14




Hälften av svenska befolkningen sätter i sig Tacos minst en gång i månaden, enligt en undersökning beställd från Yougov. Jag har dragit mig för det med tanke på det höga kolhydratinnehållet i främst tortillabrödet. Tacosåsen från Santa Maria innehåller inte mer än 5,0 g kolhydrater per 100 gram, och Taco original kryddblandningen från Santa Maria innehåller förvisso 46 g kolhydrater per 100 gram, men det tar man så lite av i nötfärsen när man steker den i pannan. Det finns ett Lowcarb tortillabröd i butikerna som ligger på 11 gram per 100 g. Det är okej om man inte äter för mycket av det. Jag tar ett glas yoghurt till om det blir för starkt. 





     


 






 

Av Krister - 5 maj 2017 10:41




Klippte ner rosenbuskarna inför sommaren igår. Häcken, Brudspireor, ska också klippas ner i år är det tänkt. Kaprifolen intill väggen klipptes ner i höstas och har skjutit nya skott. Den har risat till sig obemärkt med tiden och gav nästan inga blommor alls förra året. Hjälpte grannen med att lyfta bort en buske i föreningens rabatt där hon ska odla tomater och andra nyttigheter. Jag föredrar prydnadsbuskar som gör sig bättre i rabatterna.


Ett annat återkommande bestyr är bilens gummimattor som ska rengöras och för min del även lagas. Gummimattan på förarplatsen i Kian gick det hål i bara efter tre tusen mil, eller ungefär tre månader. Sedan dess har jag under den tid jag haft bilen lagat gummimattorna med svart textiltejp varje vårsäsong, det har gått bra i snart sju år. Det vittnar om den låga kvalitéten i Kia Motors bilar. Den mattsvarta färgen i växelspaksknoppen nöttes ner efter bara några veckor. Då jag har frågat på Kia Motors om nya originalmattor, har det bara funnits universalmattor att köpa. Det är en flik i originalmattan som skyddar mattfilten från slitage som saknas. Därför fortsätter jag att laga mina original gummimattor med textiltejp år efter år.


 

 



Av Krister - 4 maj 2017 23:42



Gjorde ett sent träningspass ikväll, vägde 76,4 kilo.  Vid den här tiden på kvällen efter nio brukar papporna få egentid med träning efter ungarna har lagt sig. Nu var det frun som hade uppmanat den här mannen som jag pratade med att han skulle börja träna, mönstret känns igen. Jag rekommenderade lchf som säker metod för viktminskning vilket intresserade honom och skulle lägga webbplatsen kostdoktorn.se på minnet.





Av Krister - 3 maj 2017 14:59



Beställde nya teststickor som mäter blodsockret via Vårdcentralen i fredags. Valborgsmässoafton och 1 maj emellan, leveransen kom igår först från strumpföretaget OneMed och hämtades ut i den lilla presentbutiken. Det är Bring som levererar, och lådan var oskadad. Jag förvånas fortfarande över att teststickorna är kostnadsfria, det skiljer landstingen åt kostnadsmässigt och sjukvården är inte likställd.


I morse låg blodsockervärdet på 5,1 mmol/L. Igår morse på 5,9.  Med de värden jag ha är det väl inte nödvändigt att blodsockret mäts varje morgon, men jag tycker att det är intressant att se hur kroppen svarar på kostbehandlingen jag gör för att reversera diabetesen. 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards