Alla inlägg under juni 2017

Av Krister - 23 juni 2017 07:47

Midsommartrafiken med trafikstockning på E4 började redan i höjd med Häggvik och norr över under sena eftermiddagen igår. Hur långt köerna sträckte sig och orsaken, vet jag inte eftersom jag valde de smala landsortsvägarna mellan Vallentuna, Skånela och Rosersberg på hemresan. Vid Arlandainfarten hade trafiken glesnat. Om det blev någon tidsvinst är väl tveksamt, men upplevelsevärdena av den enorma blomsterprakten vi omges av nu är omätbara oavsett.


Sedan den tjugoförsta juni går vi ju åter mot mörkare tider, vilket inte är så roligt att påminna sig om just nu. Vi får väl se om det blir regn på den traditionella hembakta jordgubbstårtan under dagens midsommaraftonsfirande.  -  Stannade till vid vägkanten och tog några bilder till bloggen igår.


   

 

ANNONS
Av Krister - 22 juni 2017 18:55

Duschgel är något som jag har fäbless för. Apoteket Hjärtat har en sort i utbudet som jag köpte två av idag, Apolosophy för 59 kronor som var rabatterad med 59 kronor vid köp av två. Det som sätter doften är väl förmodligen delvis fruktextraktet.

Den lilla gröna plastpåsen vill apotekskedjan nu ha en krona för som går direkt i soporna när jag kommer hem, formatet gör påsen oanvändbar. Personalen förklarade för mig att tanken var att kunden ska ta med sig en egen plastpåse i miljöhänseede, men skrynkliga plastpåsar går man väl inte och bär på. Handlar man i en annan butik innan fungerar det ju bättre om man tar det i en kasse därifrån. Ögondroppar kan man ju ha i fickan, de tar inte så stor plats.


   


ANNONS
Av Krister - 21 juni 2017 20:10

Vad hände med utnämningarna till "Årets sociala kapitalist" och "Årets gröna kapitalist" som Veckans affärer tillsammans med Sparbankerna delade ut mellan åren 2008 och 2013. -  "Social Capitalist Award", som ansågs vara Sveriges främsta utmärkelse, tilldelades förebilder som byggt upp verksamheter som bidrar till att lösa samhällsproblem.  - Ordet "kapitalist" förknippar i varjefall jag främst med profithunger och egoism. Hur smart är det då att använda ett sådan benämning som "kapitalist" som somliga ser som något negativt och laddat. I grunden är det ju en hedersvärd utnämning.

Av Krister - 20 juni 2017 23:19

Det fanns tid för ett sent gympass ikväll. Det har regnat och blåst under kvällen och den höga luftfuktigheten känns klibbig, även inne på gymmet.

Det är en horisontell spricka i framrutans nedre kant som ni ser i bild och som ska bytas i juli, lite över en månads väntetid. Sprickan har uppkommit av stenskotten i samband med temperaturväxlingarna i våras. Tidigare har jag varit noga med att laga stenskotten i tid då det är gratis, men nu den här gången har jag inte orkat göra det.


   


Av Krister - 19 juni 2017 22:28

Det händer att jag blir sugen på det alkoholfria rödvinet Natureo som finns att köpa på både Coop och Ica, och även på Systembolaget. Var ner till Ican nu ikväll innan stängning. Kolhydratmässigt ligger vinet på 3,6g per 100 ml. Alkoholhalten ligger på 0,5% volymenheter per 75 cl så man lär inte bli så värst uppkäftig av det. En bit brieost, några smörgåskex med ost och några bitar päron. -  Idag skulle mamma fyllt 84 år, och avled lite väl tidigt vid 73 år. Mycket berodde nog på livsstilen. Man trodde att pappa skulle gå före, han lever fortfarande med nu uppnådda 94 år.


 

Av Krister - 19 juni 2017 19:13

Sedan vänsterpolitikerna tog över kommunalpolitiken i Stockholms län har det blivit avgiftsfritt att vistas på markplan i Skokloster slottsbyggnad. Jag tycker att det är bra. Man ska inte behöva betala för upplevelser i den omfattning man gör. För guidade visningar är det förstås en helt annan sak. Då borgarna styrde kommunalpolitiken kostade det sjuttio kronor att vistas i slottets nedre plan - på egen hand. Vi betalar ju skatt för att underhålla kulturhistoriska byggnader inför framtiden och då borde väl också vissa delar av slotten vara tillgängliga för allmänheten utan entréavgifter, tycker jag. Det handlar om frihet. 

 

Det kändes bra att få vistas ute i midsommargrönskan med en fika på macken. Det var omvartannat hett och svettigt i bilen trots svalkan från ac, men rätt lagom i utomhusluften. - Bilder för dagen.


             

Av Krister - 19 juni 2017 10:47

"Jag talar till dem som jobbar och hon talar ju oftast till dem som som inte gör det"


Fredrik Reinfeldt kommenterar att Mona Sahlin valt att sommartala i Stockholmsförorten Botkyrka, medan han själv talade i Vaxholm.Av Krister - 18 juni 2017 22:33

"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten"


Fredrik Reinfeldt 1993
Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ boosta med Blogkeen
Följ boosta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se