Alla inlägg under juni 2017

Av Krister - 12 juni 2017 23:13

Var in till Vällingby i kväll och såg den senaste filmen Pirates of the Caribbean 5 på biograf Fontänen. Specialeffekterna är visuellt storslagna med vackra naturscener, samtidigt som filmkaraktärerna är lite skrämnande och samtidigt roliga. Det ska finnas något för alla, även romantik. Biljettpriset ligger på 135 kronor. Hamnade mitt i en åskskur.


         ANNONS
Av Krister - 11 juni 2017 20:28

Besökte Wira järnbruk efter matinköpet i Arninge i går eftermiddag. Det är lite svårt att tänka sig att här mitt i den Uppländska bruksidyllen utanför Åkersberga, låg en av Sveriges viktigaste krigsindustrier.  -  Bilder från igår eftermiddag.


               

ANNONS
Av Krister - 10 juni 2017 10:00

Vattenfalls elnät låg nere från fyra till fram mot en kvart i nio i morse igen, och drabbade runt tre hundra abonnenter. Jag ringde Vattenfalls kundtjänst i sextiden då det inte fanns någon information på deras webbplats att hämta. Det är alltså tredje gången det är strömlöst här inom Sigtuna kommun den här veckan. Det finns en förståelse för elavbrott när elkablar är dragna löst hängande ovan jord och påverkas av naturkrafterna, men grävs kablarna ner under jordytan borde väl strömförsörjningen vara säkrare, kan man tycka. -  För att få avdrag på elräkningen ska strömavbrottet pågått i över fyra timmar, och det har det gjort vid varje tillfälle. 

 

Av Krister - 9 juni 2017 08:21

Igår släpptes årets Matrapport från kommunikationsbyrån Food & friends, stod det om i gårdagens Metrotidning. Populäraste vardagsmaten är i Sverige, enligt undersökninen i år "kyckling med tillbehör", på andra plats "pasta med köttfärssås" och "tacos" på tredje.  - Den här typen av undersökningar ger ingen uppriktig bild av hur vår livsstil ser ut i verkligheten. En del frågor i undersökningar kommer alltid att påverkas av vad som är positivt eller negativt att säga om oss själva och som ligger i tiden.

Min iranske vän inhandlade efter fruns önskemål igår lammtunga och ett halvt lammhuvud. Hustrun gillar nämligen lammöga.


I övrigt ligger fasteblodsockret relativt högt just nu under morgnarna, mellan 6,0 och 7,2 mmol/L. Förmodligen är det päronen jag sätter i mig just nu som höjer värdena, men blodsockernivåerna brukar variera i perioder.


 

Av Krister - 8 juni 2017 18:22

De östliga stormvindar som svepte med full kraft in över Svealand igår hade förmodligen tagit med sig bordet på uteplatsen som stod omkullvält mot buskarna då jag fick se det på uteplatsen i morse. Något annat kunde det väl inte varit. Har nog inte varit med om det tidigare.  -  De tio små lökarna av  "Allium Kirgislök" som jag satte ner i jorden i slutet av oktober förra året har jag inte sett några tecken från alls. Däremot är de lila "Allium Purple Sensation", tacksammare att plantera. Fyra av dem har gått i blom just nu, det brukar de göra varje säsong.


 

Av Krister - 7 juni 2017 11:43

Besökte tandläkaren för den slutgiltiga och permanenta isättningen av bryggan i överkäken nu under morgonen, men den permanenta bryggan gick sönder, och en ny skulle beställas. Det blir från en annan aktör som är bättre på bryggkonstruktioner än den tidigare. Den permanenta bryggan blir ett provisorium och kommer förhoppningsvis att bytas ut mot en bättre som inte går sönder. Estetiskt sett blir den ju snyggare än den tidigare, och det känns bra. En långdragen historia med återbesök i augusti, är inne på det femte besöket hittills. Fick med mig rengöringsborstar som är anpassade just till bryggan. Jag slapp bedövningen idag, en klen tröst, och besöken är kostnadsfria.


     


 
Av Krister - 6 juni 2017 17:21

Eftersom det inte har varit någon direkt vårvärme och med kalla nätter fram tills nu, har jag inte planterat något i utekrukorna tidigare i år. Gräsmattan ser ju ut att växa, vilket den inte ville förra sommmaren. Det blev en Fuchsia från Plantagen i år också, och planterades i går kväll med det tillfälliga duggregnet över mig. Den är rätt tålig och blommade mycket och sent in på hösten förra säsongen.  - Rosenbräckan är perenn och återkommer tacksamt varje säsong i rabatten.


   Av Krister - 5 juni 2017 19:52

Sophanteringen är en av de viktigaste samhällsfunktionerna som under alla omständigheter måste fungera fullt ut. Därför ska, enligt min uppfattning, sophanteringen drivas i statlig eller kommunal regi för att säkerställa driftsäkerheten. Idag läser vi i nyhetsflödet om att Sveriges största sophämtare RenoNorden är i djup ekonomisk kris och experterna varnar för konkurs. Det kan innebära stora problem med sophämtningen i stora delar av landet. Totalt sett rör det sig om närmare sex miljoner i fyra länder som är beroende av att bolaget hämtar deras sopor.

 

Anledningen till krisen är att företaget har vunnit kommunala upphandlingar genom att lägga sig för lågt under konkurrenterna, vilket har resulterat i en hög belåning. Städer som kan drabbas är bland annat Malmö, Stockholm och Uppsala. -  Mönstret känns igen när olika aktörer ska konkurrera om landstingens och kommunernas välfärdstjänster och lägger sig för lågt i upphandlingarna där vi medborgare blir lidande när inte exempelvis sjuktransporterna fungerar.

En klen tröst i eländet är att även beslutsfattande politiker som lovprisar den fria marknaden och skattar det kapitalistiska systemet högt, blir drabbade.  

 

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ boosta med Blogkeen
Följ boosta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se