Alla inlägg under juni 2017

Av Krister - 4 juni 2017 22:56

Tog vägen via Stureplan och Humlegården tillbaka till bilen efter lovsångsmässan i St:a Clara kyrka i förmiddags, det är ju pingstdagen som firas idag. Fullstatt till sista bänkraden. Luftfuktigt men rätt behagliga tjugo plusgrader. Fick ett sms från en gatuevangelist som ville att jag skulle hämta ett tungt paket med traktater åt honom från paketutlämningen på Coop idag, vilket jag självklart ställde upp med. Bjöd honom på Max efteråt.  - Bilder från idag.


     ANNONS
Av Krister - 4 juni 2017 21:19

Det är inte så självklart att medlemmar i Jehovas Vittnen vet vem som grundade rörelsen här i Sverige. Ställde frågan till ett yngre par som stod på Sergelstorg efter lovsångsmässan i Klara kyrka. Alltså August Lundborg, en avhoppad frälsningsofficer som runt slutet av sekelskiftet började sprida Charles Russells skrifter, vilket de inte visste. Mannen med amerikansk brytning sa något i stil med att det inte gick att hålla reda på alla namn. 

 

Fick inte något riktigt svar på frågan varför JV lägger ner och river sina sammankomstlokaler och gör sammanslagningar. Sammankomsthallen i Strängnäs med plats för 10 000 personer är sedan länge såld. De har lämnat sitt svenska högkvarter i Arboga, även i Norge och Island och har flyttat till Holbaek i Danmark 2012. Och även värlshögkvarteret med ett trettiotal fastigheter i Brooklyn Hights, New York är kanske fortfarande till försäljning. Ett nytt världshögkvarter byggs nu en bit utanför New York, i Warwick och beräknas stå klar i år 2017.ANNONS
Av Krister - 3 juni 2017 19:45

Det finns uppenbarligen många amerikaner som skäms i dessa dagar över den republikanske presidenten Donald Trumps sätt att uppföra sig och uttala sig i media. För eget vidkommande vill jag inte hänga upp mig så mycket på en enskild persons tillkortakommanden, snarare då på hur det amerikanska valsystemet är uppbyggt.

Medborgarna i USA utser inte sin egen president i direkta val. Presidenten väljs istället av 538 representanter, så kallade elektorer, som utses när amerikanerna röstar i presidentvalet.

 

Bakgrunden till systemet med elektorer som utser presidenten istället för folket är att de som skrev grundlagen inte litade på väljarna. USA :s grundare med förespråkare som James Madison, var oroliga för "majoritetens tyranni ",  att åsikter som skulle kunna utgöra ett hot mot nationen eller mot andra medborgare skulle kunna få majoritet.  Elektorerna ska garantera att presidenten som väljs har de rätta kvalifikationerna och att personen verkar i nationens intresse. -  Finländarna hade under nitton hundratalet ett liknade valsystem men övergav det senare till förmån för en folkvald president. 

Det amerikanska valsystemet är under hård diskussion i USA.  -  Människan spår och Gud rår.

 

Av Krister - 3 juni 2017 17:04

Innan Apoteket Kronan stängde vid fem passade jag på att lämna gamla mediciner som har förvarats i köksskåpet sedan många år tillbaka. Det förvånar mig att det är så många förpackningar som var oöppnade, eller så har jag bara tagit någon enstaka tablett ur en karta. När det gällde huvudvärkstabletter hade förbrukningsdatumet passerat. Och dessa ögondroppar och salvor till ingen nytta. Personalen frågade om jag hade kanyler i påsen vilket man inte får ha på grund av säkerhetsrisker i hanteringen och det hade jag inte heller. Det här är kemikalier som kommer att förbrännas.

Av Krister - 2 juni 2017 17:24

Igår fastnade hissen i ett av höghusen i Täby centrum. Vi bar med oss en träningscykel som en vän skulle frakta hem i min bil från ett förråd. Det tog uppåt fem minuter så öppnades hissdörrarna, men oavsett tid blir det en obehaglig upplevelse. Vad jag kunde se var det bara en hiss av två som fungerade.

Det går ju att förbättra konditionen på träningscykel, men om man ska träna bort magen och samtidigt gå ner i vikt får man nog se över kolhydrater och sockerintaget. Men försök pränta in det i huvudet på någon som inte vill ta det till sig i praktiken.

Det har inte blivit något träningspass den här veckan då jag fick en ömmande klump i halsen i onsdags och en rejäl förkylningssmocka med feber dagen efter, det är rätt snorigt just nu. 

Av Krister - 1 juni 2017 15:51

När Vattenfalls elnät låg nere i Märsta och Rosenberg med omnejd var mitt hushåll en av de 9 750 drabbade mellan kl. 22.10 igår kväll och framåt tre i morse. Fick sedan ett strömavbrott igen i tiotiden och fram mot tre, alltså nyligen. Maten i kyl och frys som riskerar att förstöras och annat som måste lösas kring ett strömavbrott är en sak, så här års slås också fjärrvärmen av i lägenheterna. Jag måste värma upp lägenheten med värmefläkt, så det blev till att frysa under tjocka sängkläder. Det gick inte heller att komma in på Vattenfalls hemsida ett tag och ger oss en bra bild hur det säkerhetsmässigt fungerar här i landet då viktiga funktioner slås ut.Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ boosta med Blogkeen
Följ boosta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se