Alla inlägg under juli 2017

Av Krister - 25 juli 2017 17:02




Hittills har det ringt 19 telefonförsäljare till mitt mobilnummer i juli, och då har vi inte sett slutet av månaden än. Hur många samtal har du fått?  Jag svarar inte på ett enda okänt nummer längre. Senaste uppringningen var från Miljonlotteriet som lejt ut uppdraget till PEC Sweden, ett kundserviceföretag med outsourcing som affärsidé. Bara namnet "outsourcing" med IT-skandalen i åtanke, väcker olust. De ringer från olika telefonnummer. Och så elbolagen Storuman Energi, och Öresundskraft som svarar med telefonsvarare. Somrarna förstörs med alla ringsignaler. Jag tycker inte att man ska behöva "nixa" för att undslippa dessa små plågoandar.







Av Krister - 25 juli 2017 08:08




Kom hem först vid midnatt igår efter konferensen och inköp på den nattöppna Icabutiken i Uppsalastadsdelen Flogsta. Butiken stänger halv tolv. Man kan egentligen vara utan räksalladen och Emmentalerosten då man inte planerar inköpen bättre än så, jag småhandlar varje dag och funderar seriöst på att införa köpfria dagar. Förr i tiden var ju söndagarna konsumtionsfria.

 

Igår kväll var det ivarje fall Suliasi Kurulo som är pastor på Fiji som gästtalade i sjumötet på Livetsord. Församlingen han förestår har idag drygt 6000 medlemmar på Fiji, och nära 20 000 internationellt. Han är en stor apostolisk väckelseledare med hjärta för mission.

Budskapet gick ut på att väcka liv i nådegåvorna i församlingarna, och nyckeln till församlingstilväxt är bön och fasta.  - Jag får sällan svar på vilken typ av fasta det gäller. En afrikansk predikant vattenfastade i tre dygn under bön, jag frågade honom efter mötet. Men det är en skillnad i hur fastor utövas och ska ses i rätt kontext.

 



Den gammaltestamentliga profeten Jesaja talar om "rätt fasta" i Jesaja 58:6:




"Nej, detta är den fasta jag vill se:

att du lossar den orättfärdiga bojor,

sliter sönder okets rep,

befriar de förtryckta,

krossar alla ok.

Dela ditt bröd med den hungrige,

ge hemlösa stackare husrum,

ser du en naken så klä honom,

vänd inte dina egna ryggen!"

 

 




 

 

 

 

Av Krister - 23 juli 2017 22:56




Besökte Europakonferensen som började nu ikväll på Livetsord i Uppsala, ett möte vid sju med den nu 78 årige legendariske predikanten och författarnen Nicky Cruz.

Han är mest känd som en av karaktärerna i David Wilkerssons bok "Korset och stiletten" där hans frälsningsupplevelse är en av höjdpunkterna.  Han var ledare för det fruktade New York-gänget "The Mau-Maus" innan han blev en världsvida känd kristen förkunnare. Mötena går att se live på livetsordplay.se







      




 

 

 

 



Av Krister - 23 juli 2017 16:14





Centerledaren Annie Lööf skriver på twitter att regeringen behöver "lägga korten på bordet" då det gäller IT-skandalen, och partiet öppnar för att rikta misstroendeförklaring mot ansvariga ministrar - men hon ska nog ha i åtanke att beslutet att upphandla Transportstyrelsens IT-tjänster faktiskt fattades under alliansregeringens tid. 

 

www.aftonbladet.se/nyheter/a/nqJXo/annie-loof-c-vi-utesluter-inte-misstroendeforklaring

 

blogg.vk.se/lennart-holmlund-kommunalrad/2017/07/23/beslutet-att-upphandla-transportstyrelsens-it-tjanster-fattades-under-alliansregeringens-tid/

 

 

 



 

Av Krister - 22 juli 2017 21:35





Lyssnade på matforskaren Richard Tellström som var sommarvärd den 4 juli i eftermiddags. Att svenskarna är duktiga på att salta och sockra i maten och brödet vet jag sedan tidigare, och så det unika med att fika som vi gör här i Sverige är ju inget nytt det heller. Och det här med att vi ser vad kunden framför lägger upp på kassabandet och i kundvagnen. -  En gång i tiden gjorde jag inköpen åt en person med ett sjukligt ätbeteende som ville ha som mest 7-8 sirapslimpor till fågelmat och för egen del. Mannen bakom mig såg alla dessa limpor på kassabandet och sa:  -Du har många munnar att mätta. 


Min diabetes har gjort att jag ofta tänker i kolhydrater och socker när jag ser varorna som ligger på kassabandet framför mig. Det har blivit en vana.

Jag tycker annars att han som matforskare borde tagit upp sambandet mellan överkosumtionen av bland annat socker, snabba kolhydrater och ohälsa. Det orsakar den galopperande fetma- och diabetespandemin världen över och är influerad av den amerikanska snabbmatkulturen. Det gjorde han alltså inte. 


http://t.sr.se/2tlCaSs  



Av Krister - 21 juli 2017 21:37




...eller hur man nu ska uttrycka det när man befinner sig under ett stort glastak på en gågata i ett köpcentrum. Vällingby centrum är nog unikt med den här lösningen av överglasning, någon inglasning är det ju inte. Jag har inte sett något liknade i varje fall. Sedan kan man ju väga både för- och nackdelar med en sådan konstruktion.  - Bild från igår kväll och den senare publicerad den 30 juli 2017.





    


 



 








Av Krister - 21 juli 2017 20:41




Det är en sak att gå ner i vikt, en annan att ligga kvar på den nivån konstant. Efter förmiddagens träningspass låg vikten på 79,4 kg. Har alltså gått ner ett halvt kilo sedan en vecka. Det beror förmodligen på att jag slopade det sena kvällsmålet igår. Jag har sett både en osund viktuppgång och fasteblodsockervärden som snittat på runt 6,0 under juli månad. I morse bröts trenden, lägsta mätvärde var 5,2 mmol/L med teststicka.


Köpte ett par Asics Gel - Zone 4 Thunder blue på Intersport för 899 kronor, nedsatta med en femhundring. Använde skorna först nu idag på gymmet. Har varit dålig på att köpa nytt då det gäller träning. Det finns säkert avsevärt dyrare skor, men de här känns okej att träna i med de behov jag har.






 






Av Krister - 20 juli 2017 21:14




Försäkringskassan hade semesterstängt i Kista fick vi erfara i eftermiddags, och uppmanades på ett anslag vid dörren att vända oss till andra kontor i Stockholmsområdet. Jag kom mig inte för att söka öppettiderna på deras hemsida. Sundbyberg låg närmast till, det är glest mellan kontoren numera. Belastningen var hög och kön till att få en kölapp var lång. Personen som ärendet gällde, fick hjälp av väktaren i lokalen som såg till att rätt uppgifter lämnades in, personalen hann inte med. Jag kan inte minnas när jag besökte Försäkringskassan sist, om jag ens har gjort det tidigare. Sista sjukskrivningsdagen hade jag väl för över tio år sedan.  





 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards