Alla inlägg under juli 2017

Av Krister - 5 juli 2017 09:03





Dagen har börjat rätt bra, torktumlaren som stått trasig i flera veckor är nu lagad i föreningens tvättstuga. Jag slipper alltså torka mig på hårda riviga frottéhanddukar tills Electroluxen går sönder igen, det är bara en tidsfråga. Det är en rätt ny maskin sedan något år tillbaka.

Just nu har jag en svullnad i vadmusken i vänster ben och ned mot ankeln. Det kan hända att jag går i för hårda skor och den svenska sommarkylan kanske påverkar en del också med avstängd fjärrvärme i lägenheterna. Jag har dragit på mig stödstrumpor som jag har liggande, bra att ha hemma.  


Plockade med mig medlemstidningen Friskispressen hem och läste ett inlägg i frågespalten om träning och viktnedgång. Lider man av kraftig övervikt och expertisen rekommenderar att lägga till konditionsträning i vardagen, är det bra om man samtidigt lyfter fram risken för belastningsskador eftersom det tar hårt på knän och fötter vid kraftig övervikt. Och det ställer krav på bra träningsskor som dämpar. -  Jag tycker ju att samtidigt som man framhåller träningens hälsofördelar också bör nämna att många års hård och krävande träning kan orsaka förslitningsskador.


Sats Magazin, som egentligen inte är någon riktig nättidning eftersom den saknar en debatt- och ledarsida, tar upp sockret som hälsorisk i en artikel,  men nämner inte kolhydraterna i kosten som förvandlas till socker i kroppen, liksom frukt som bör ätas i måttliga mängder. 






   





 

 

 

Av Krister - 4 juli 2017 21:16




Klippte mig idag, och fick färg i det också så nu är håret något mörkare än vad det brukar vara. Egentligen är hårfärgen askblond så det gråa framträder inte så mycket när solen bleker. 600 kronor för lite fåfänga. Senaste besöket var i slutet av februari, så det var väl på tiden. Jag var tvungen att åka direkt hem och ställa mig under duschen eftersom det kliade så pass i nacken av de avklippta hårstråna. Det var noggrannare förr då man fick en åtsittande pappkrage runt halsen som skyddade. 






 







 

Av Krister - 4 juli 2017 07:46




Hade en inbokad tid på Ryds för byte av framrutan idag, men fick ingen lånebil. Problemet är de långa väntetiderna för att få det gjort. Nu har jag väntat i en månad, och nu blir det en månad till innan jag får en ny framruta. Det värsta är att jag måste kravla mig upp så tidigt för att vara där i tid vid sju, helt i onödan.

 

 

Av Krister - 3 juli 2017 11:19




Ögonkliniken i Kista som jag besökte i förmiddags får inte heller skylta öppet med sin företagslogga utanför fastigheten, vilket försvårar för kunden att hitta rätt. Det skulle inte förvåna mig om det rör sig om samma fastighetsägare i både Täby och i Kista. I varjefall fick jag veta att jag hade en lindrigare inflammation i vänster öga, det räcker med att man gnuggar sig utan att tänka sig för. Körtlarna i ögonlocken fortsätter att förbrättras, nu blir nästa återbesök först om ett år vid samma tid. Jag behöver inte använda värmekudde över ögonen, de sterila våtservetterna och ögonskummet lika ofta längre. 


Eftersom ögontorrhet inte klassas som ögonsjukdom inom den svenska sjukvården, ingår åkomman inte i högkostnadsskyddet. Det kan bli en kostsam  historia om man får problem med Blefarit, alltså ögonlocksinflammation, och kan handikappa den drabbade med mycket psykiskt lidande och onödig sjukfrånvaro. Idag slussas man mellan Vårdcentralen, optikerna och apoteken utan att få någon trovärdig och sakkunnig behandling som hjälper. Återbesöket idag kostade 800 kronor.







 









Av Krister - 2 juli 2017 19:08




Det vara bara av en tillfällighet som jag uppmärksammade att det hade kommit upp helt nya parkeringsskyltar under veckan på den gata i Uppsala som jag har ställt bilen slenterianmässigt och avgiftsfritt på i nio år, men nu är det slut med det.  Här är det bilisten som får skylla sig själv om man skulle få en bot för bristande uppmärksamhet.





 







Av Krister - 2 juli 2017 18:16




När jag i fredagskväll skulle köpa jordgubbar längsmed vägen kostade en kartong 35 kronor, men det blev en femma dyrare då tjejen bakom bordet hade enbart lösa mynt i handkassan som skulle bli ogiltiga nästa dag. Utbytet av de gamla mynten har gått alldeles för fort och förlorarna på det här är ju oftast de sämre ställda i samhället och småföretagarna som har med kontanthandel att göra. I slutfasen är det alltid kunden och skattebetalaren som får stå för kostnaderna och det är vi som får skylla oss själva för att vi inte gör rätt. 


Det bästa sättet hade nog varit om de gamla mynten hade fått vara kvar samtidigt som de nya mynten lagts till under en längre övergångsperiod för att allteftersom fasas ut, det billigaste tillvägagångssättet. De nya en- och tvåkronorna är svåra att avläsa valören på.  

- Läs gärna ledaren som Johan Ehrenberg skrivit i tidningen ETC.  https://www.etc.se./ledare/varfor-ska-du-betala-det-skandalosa-kontantkaoset 







Av Krister - 1 juli 2017 18:19




I dag är det ju den första juli, men det märks inte på rosornna i rabatten ute på uteplatsen som har knopp, men vill inte spricka ut i full blom. Jag har nog inte varit med om det tidigare, så sent. Det är den riktiga sommarvärmen som dröjer. Det har blivit en del kaffedrickande idag, bland annat i Sollentuna galleria på den stundvis soliga takterassen. Mandalrosi heter madelskorpan och rosen Ingridbergman i bild. 






   









Av Krister - 1 juli 2017 07:55




Med erfarenhet av att i åratal och varje dag i veckan ligga ute på vägarna, har jag kommit fram till att frontlampor på bilar går sönder i perioder, samtidigt. Nu är vi inne i en sådan period när många bilister kör enögda i trafiken. Det beror knappast på slarv som somliga vill påstå, och skral budget låter lite långsökt. Men det kan ta någon vecka att få lamporna bytta på verkstad om lampbytet är svårt att utföra själv.


Bilister är enligt min uppfattning snabba med att byta trasiga lampor och "epidemin" avtar efter några veckor. Senaste perioden var i början av oktober förra året då jag själv bytte en frontlampa då jag märkte under kvällen att en lampa var svart. Jag har med mig ett par i reserv, det tar bara några minuter att byta en lampa i Kian. Men det är bra om man är uppmärksam nu när vi är inne i en lampbytarperiod och läser signalerna i tid.

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards