Alla inlägg under september 2017

Av Krister - 16 september 2017 22:53



Statsminister Stefan Löfven ska träffa Donald Trump på måndag, påstår en amerikansk twittrare. Återstår om han har fått  rätt information. Det står inte så mycket om det i den svenska pressen.


Av Krister - 16 september 2017 21:59




Det var bara jag och mitt sällskap som slog oss ner ute på takterassen idag då vi intog vårt lördagsfika i Sollentuna. Solen hettade i ansiktet samtidigt som det kändes kallt om ryggen, snart är det vinter. Passade på att vistas ute gjorde alla möjliga intressegrupper i Stäket utanför Jakobsberg i eftermiddags. Om det inte var ryssar som fiskade så var båtägarna ute med sina flyttyg och de som cykel- och löptränade och motionerade över lag. Men badsäsongen är nog över nu. - I morgon är det sista chansen att rösta i kyrkovalet, passapå om du är medlem i kyrkan.




         






 

Av Krister - 15 september 2017 23:26



Det blir ett sent inlägg idag. Har just installerat gratisprogrammet OpenOffice på datorn nu ikväll. Fick support av en datorkunnig vän som påstod via telefon att det är lätt att ladda ner programmet med några knapptryckningar bara. Så lätt är det inte, det är mycket som är rörigt och distraherar. Det är väl en generationsfråga. Nästa utmaning är den trådlösa kopiatorn som ska anslutas till laptopen.





Av Krister - 14 september 2017 16:26




En persisk buffé säger man väl inte nej till, särskilt om man blir bjuden. Rumi bar och restaurang i Solna centrum har fått ny ägare, det jag saknade var den iranska kolsyrade yoghurtdrinken Doogh som ingick i maten tidigare. På turkiska heter den ayran. Jag gillar spenatomeletten med örtkryddor kanske mest och undviker förstås saffransriset. Saffransgröten som äts som eferrätt är smaksatt med rosextrakt eller vad det nu är som gör att den smakar som ros doftar. Typiskt persisk och är väldigt sötad, det är bara att undvika den. Kaffet smakade som svagt kokkaffe ungefär.





     







Av Krister - 13 september 2017 22:17

 

 


I Väsby kan man stanna till för en fika eller lättare måltid i den gamla apotekarbostaden, Hammarby apotek, där det för samtiden kända apoteksmordet begicks 1913. Mer om den händelsen kan man läsa på https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Hammarbymordet 


- Det kända citatet från rättegången "Kyss inte mig, kyss Carlson!" myntades länge i folkmun.  Jag hörde uttrycket "Kyss Karlsson!" hemma under min uppväxt, och man kan ju fråga sig om det är någon som citerar det idag som en käck slutkläm i ett samtal. 

- På väggen i trapphuset finns några fotografier tagna 1924 från Stora landsvägen mellan Stockholm och Uppsala, och ett senare fotografi från femtio- eller sextiotalet skulle jag gissa på. Intill låg en Gulfmack som fanns kvar under min uppväxt. 


Om man tittar noga ser man en springpojke i kortbyxor med firmacykel i bakgrunden på det äldsta fotot.  Om de bara visste hur det ser ut nu, på den tiden, brukar jag tänka med det trafikbuller som man omges av främst från motorvägen.

 





 


     







Av Krister - 13 september 2017 08:07




Tandläkaren är sjuk. Fick ett samtal från Folktandvården för en halvtimme sedan om att mina besök i september är strukna, och har fått nya besökstider i oktober. Tiden idag var bokad för besök åtta. Det är för tidigt, hade satt alarmet på en kvart i sju för att hinna. Besvär för ingenting. Det rör sig om en partiell brygga, den permanenta bryggan som ska justeras och installeras. 

 

 

Av Krister - 12 september 2017 17:34




Lämnade in gamla mediciner på apoteket idag för att det är viktigt att kemikalierna inte hamnar i avloppen och förorenar dricksvattnet utan förbränns. Det speciella i det här är att medicinerna skrevs ut i början av tvåtusentalet i samband med min utbrändhet som skulle ta ungefär tre år att läka genom främst byte av boende- och arbetsmiljö. Läkaren frågade mig om jag ville söka förtidspension då kroppssmärtorna var som plågsammast främst i nacken med kraftlöshet, yrsel, tinnitus, dåsighet och konstant trötthet. Jag såg faktiskt en framtid som sjukpensionär framför mig. Inte fyllda fyrtio efter ett stressande arbete som bussförare på Swebus som orsakade utmattningstillståndet.


Jag flyttade upp till en ort i nordligaste Uppland och bytte arbetsmiljö och kunde på så sätt komma tillbaka till heltidsarbete genom vila och fysisk träning. Jag är tacksam över att  läkedomsprocessen fick ta den tid den fick ta för återhämtning.  Med den arbetslinje, Fas-3 och stupstock som Alliansen införde, vet man ju inte om det ens hade gått. Tyvärr har regeringen smugit in stupstocken igen för att minska på sjukfrånvarotalen genom att dra in på sjukpenningen. 





 









Av Krister - 11 september 2017 22:18





Tog en tur ut på Skohalvön och Skokloster i eftermiddags. Trots att semestrarna är över var det ovanligt många besökare idag inne på macken som inrymmer butik, restaurang och kafé. Kanske beroende på det milda men blåsiga vädret. Det kändes skönt att vistas ute. 

Turistinformationen är fortfarande öppen, men slottet är stängt på vardagarna nu.

Det är inget direkt äppelår, de frukter som finns ser rätt små ut. Min farvorit är "Transparente blanche" med det ljusgröngula genomskinliga skalet, lite sötsyrliga i smaken. Den röda sorten "Bergius" smakar aningen syrligare, jag tar bara någon tugga med tanke på blodsockret som så mycket annat. Av punchpokalen till kaffet tar jag bara en liten bit av samma anledning. Det är kul att botanisera bland de olika äppelsorterna som växer i trädgården, öppen för allmänheten att smaka. Jag brukar försöka hinna med det varje säsong. Bilder för dagen.








                 


 










Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards