Alla inlägg under december 2017

Av Krister - 24 december 2017 08:59

 

 

Önskar er läsare en God Jul.

Sträckte mig som en katt innan jag klev upp ur sängen imorse och var beredd på att träningsvärken efter gårdagens intensiva simpass i Gottsunda skulle kännas i kroppen mer än vad den gör. Tog några skinkskivor och av risgröten i morse som är ett undantag för jul och nyår. 

 

Bilderna är hämtade från Steninge slott i slutet av november. Ser man ut genom fönstret i dag julafton är det efter gårdagens blidväder inte så mycket kvar av snön. 



   





Av Krister - 23 december 2017 12:24


Idag, den 23 december för 45 år sedan, alltså 1972, fördömde statsminister Olof Palme USA:s bombningar i Vietnamkriget. Några dagar tidigare hade USA inlett ett av historiens häftigaste flygbombardemang med över 600 bombplan över Hanoi och Haiphong. Palme jämförde bombningarna med nazisters, fascisters och rasisters illdåd som Treblinka, Guernica och Sharpeville. Det här gillade inte USA som kallade hem sin högste ambassadtjänsteman och förklarade Sveriges  ambassadör i USA ovälkommen. Det pausade också de diplomatiska förbindelserna mellan länderna.

Det är nog ingen svensk statsminister som skulle våga sig på ett sådant kontroveriellt uttalade idag.




Av Krister - 22 december 2017 20:23


Den intensiva jultrafiken märktes tydligt med stillastående köer på E4 vid Arlandapåfarten i ettiden mot Uppsala. Var in bland annat in på Plantagen och köpte tulpaner inför ett besök på ett äldreboende, men också till Vallentuna i ärende. Det är knepigt om man inte vet om det finns vaser dit man kommer, så jag köpte en för att vara säker. Det har blivit ett antal Paradis chokladaskar också att slå in och försöker hålla isär vem som önskar den bruna, röda eller gula sorten, ni kanske känner igen er. Julklappsinköpen är väl ett avklarat kapitel för i år, möjligen blir det en Aladdin ytterligare i mellandagarna inför ett besök.

 

Gjorde ett simpass igår kväll också, fick oväntat ledig tid för det och det känns bra innan julhelgen. Det var ovanligt få besökare igår kväll så jag fick en bana för mig själv. 



 

Av Krister - 21 december 2017 18:21

 

 

Försökte nå verkstaden för Kia i Akalla i dag vi några tillfällen, men återkopplades till växeln varje gång. Eftersom kopplingen rasade dagen innan jag skulle få en ny bilnyckel med omkodning utförd i Akalla på måndagen fick jag avboka tiden. Det var ingen som svarade på verkstaden då heller.

 

Ringde försäkringsbolaget idag och har besökt en märkesverkstad på närmare håll som skulle kontakta mig när de fått besked från försäkringsbolaget. Det tar bara tjugo minuter att fixa under tiden kunden väntar.

På Hedins bil i Akalla skulle bilen lämnas in en hel arbetsdag för att få det utfört. Handläggaren på försäkringsbolaget sa att det var bra att jag tog tag i detta med en reservnyckel, men det kan bli tålamodskrävande och därför drar jag mig för det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Krister - 20 december 2017 22:04

 

 

Gjorde en julgrupp igår som jag överlämnade idag, fick tag i de flesta växterna i Icabutiken. Det blir inga större besparingar på att göra julgrupperna själv om man ska köpa korgen till butikspris. Fick tag i en mellanstor för en tia på secondhand. Mossa finns tillgänglig gratis i naturen, men då ska man ge sig ut särskilt för att plocka.

 

Det har hänt att jag något år har satt ihop rätt många grupper inför jul men det är mycket jobb med det och det skräpar ner. Man ska ju också ha sinne för proportioner och balans om arrangemanget ska se snyggt ut. 



 





Av Krister - 20 december 2017 15:07

 

 

Hämtade ut bilen i eftermiddags efter tio dagar på verkstad. Det som byttes var packbox(läckage), svänghjul(skadat), lamell, tryckplatta, och lager. Byte urtrampningsgaffel, vevaxelgivare(trasig) och så växellådsolja. Det var det trasiga urtrampningslagret som var orsaken till skadorna på övriga delar som måste bytas. Hade bilen körts ytterligare med trasigt lager hade även växellådan rasat. Tur i oturen kan man säga. Slutsumman hamnade i runda tal på 14 600 kronor. Glödstiften skulle vi vänta med efter nyår.  Hyrbilskostnaden hamnade på något under fyra.


När man har vant sig vid hyrbilen, en Peugeot 108, förmodligen med den trecylindriga bensinmotorn på 1,0 liter och 68 hk. känns Kian som en raket i jämförelse. Bromsarna i Soulen tar däremot inte lika effektivt längre som på Peugeoten. Nu får jag köra med verkstadslukt ett tag i bilen.

I bild det skadade svänghjulet och tryckplattan.



     








Av Krister - 19 december 2017 17:02

 

 

Slog in två burkar turkiskt kaffe idag som julklapp till mina iranska vänner. 300 gram kostar 65 kronor per burk. Kaffepulvret kan kokas upp med mjölk, som latte ungefär. Att smaka för den söker något utöver det vanliga.



   







Av Krister - 18 december 2017 22:24

 

 

Postade fyra julkort i eftermiddags med vanligt sjukronors brevporto. Eftersom det inte är fler än så, känns det onödigt med en karta julpostfrimärken. Det skiljer en femtioöring mellan valörerna, och så skulle julhälsningarna lagts på lådan redan den 15 december. Att få julhälsningar via sms eller andra sociala forum är inte riktigt samma sak.

 

Eftersom bilen blir kvar på verkstaden några dagar till så förlängdes också hyrbilstiden vilket jag får återkomma till. Det blir mer att åtgärda på Kian än vad jag räknat med.

 

Ringde Vårdcentralen och beställde nya testremsor för de dagliga blodsockerkontrollerna i morse. Även det blodtrycksänkade Enalapril 5 mg. Blodsockret har legat på bra nivåer, mellan 4,9 och 5,4 mmol/L över helgen. Vikten ikväll efter gympasset låg på 78,4 kg. 




 





 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards