Alla inlägg under december 2017

Av Krister - 10 december 2017 19:43

 

 

Det tog dryga två timmar för mig att få Kian bärgad från Valhallavägen i eftermiddags. En polisbil stannade till och frågade varför jag stod där. Två timmar känns som en evighet, men trafiken på en söndagseftermiddag är inte så intensiv, jag stod inte så illa till heller i vänsterfilen. Det gick bra. Hämtde ut en hyrbil i tre dagar på OKQ8 som försäkringsbolaget står för, fick skjuts av bärgaren till verkstaden. Förmodligen är det kopplingen som har rasat.

Något annat kul?



 











Av Krister - 9 december 2017 23:02

 

 

Men inte samtidigt. Tog ut mig i simbassängen ikväll, ska försöka hålla det här med simning några gånger i veckan nu framöver. Besökte det jag först trodde skulle vara ett ungdomskafé i församlingshemmet, en dansafton med finsk tangomusik som arrangerades av den finländska pensionärsföreningen.

 

Den finländska självständigheten 100 år firas alltjämt, även ikväll, och hela dagen i övrigt. Men några finska pinnar bjöds det inte på, och inte heller fick jag lyssna till "Höstvisa". 

 

Den finska dansmusiken känner jag knappt till, är okej att lyssna till, men språkförbistringen gör texten obegriplig.

Fick se ett foto i ett privat album i samband med utställningen, där finska ungdomar som vägrade ställa upp i kriget stod på led och avrättades. Hörde något om att det stigmatiserade finska samhället inte har gjort upp med sitt förflutna.


















Av Krister - 9 december 2017 15:41

 

 

Sedan generatorn i Kian gav upp vid trettio tusen mil ungefär har jag haft den kvar fram tills igår då jag åkte in med den till Uppsala för att få veta om det var värt att renovera. Eftersom generatorn hade jobbat så många mil gick den till skrot. Det handlar om fabrikat och kvalitet, det påverkar livslängden.

Förr kunde man byta kolen på generatorerna själv vilket jag gjorde på en folkvagnsbubbla då laddningslampan i bilen började lysa. En ny generator kostar med moms dryga fyra tusen kronor.

 

I övrigt gjorde jag ett kortare träningspass på fredagsförmiddagen, vågen visade på 78,9 kg. Kör crosstrainer, cykel och latsdrag, några set. Ena armen överansträngd. Blodsockret låg på hyfsade 5,5 mmol/L fastande i morse. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Krister - 8 december 2017 10:14

 

 

Besökte Mall igår kväll. Kamraten har ett seriöst samlarintresse i Lego, så det var av den anledningen vi var där. Lego har ju en specialbutik i gallerian som bara finns i ett fåtal städer världen över. 

Jag tycker att Mall of Scandinavia är för stort, och det gäller att komma ihåg på vilket plan och sektion man ställt bilen. Betalsystemet borde vara modernare där man slipper bommarna och biljett att hålla reda på som registreras i automaterna vid in- och utfarterna, men det är fri parkeringing inom två timmar.

Samma återkommande, men tjusiga juldekorationer som tidigare år.



           











Av Krister - 7 december 2017 22:27

 

 

Steg upp strax innan sju i morse för att lite stressat hinna i tid till fotvårdsspecialisten klockan åtta i Sigtuna. Fick knappt i mig någon mat så tidigt.

Egentligen har jag för friska fötter för att anlita medicinsk fotvård, men ska ändå göra det på grund av min typ 2-diabetes som jag kostbehandlar. Vi pratade om fotkrämer som skyddar fötterna mot självsprickor som ska masseras in i huden så att det blir djupgående, och det tar en stund. Det är extra viktigt att det inte blir sår i fötterna vilket är lätt hänt med självsprickor. Canoderm skulle visst vara bra.

 

Man kan se vid det första intrycket om fötterna är friska på fotbehårigen. Nu kallas jag till nästa undersökning om ett år.

 

 



Av Krister - 6 december 2017 23:43

 

 

Även Svenska kyrkan uppmärksammar Finlands nu 100-åriga självständighet med en liten utställning i församlingens lokaler, var in i dag och kikade. Under hela min uppväxt hörde jag berättas om det finska vinterkriget där min farbror deltog som frivillig, blev sårad, men återvände till Svirfronten vid flera tillfällen och motade ut ryssen vid Hangö och tilldelades tapperhetsmedalj efter en heroisk insats där han försökte rädda livet på en soldat med söderskjutet bakhuvud med sitt liv som insats.

Mardrömmarna där han slogs med ryssen plågade honom genom åren och kämpade dessutom mot alkoholismen, men klarade sig skapligt i det religiösa miljön han levde i. 

 

 

 

 

Av Krister - 6 december 2017 21:24

 

 

Mina matkassar blir aldrig särskilt tunga att bära, jag handlar något varje dag. Ikväll blev det Kelda thaisoppa, grillad kyckling och wienerkorv från Coop. Nackdelen är att plastkassarna samlas på hög här hemma. Nu lämnar jag kassarna till en familj som använder dem som soppåsar. Annars hade jag nog skaffat mig en tygpåse för miljöns skull. 

 

Något jag missat att skriva om är att jag som invald ledamot i Kyrkofullmäktige som ersättare deltog i mitt första riktiga sammanträde förra onsdagen. Eftersom en ordinarie ledamot inte var närvarande fick jag ersätta personen som beslutsfattande. Besluten handlade till stor del om vilka namn som skulle tillsättas på olika poster. SD har också en invald ledamot, men hittills har ingen varit närvarande på mötena.

 

Ikväll blev det bibelstudier, just nu ur Gamla Testamentet som jag ansvarar för i församlingen.

 

 

 

 

Av Krister - 5 december 2017 14:26

 

 

Var upp till hårfrisörskan i dag igen. Såg i spegeln i morse att det inte var ordentligt klippt ovanför öronen, håret spretade och det gick inte att få fason på det. Jag tycker att det är slarv, men fick svaret att håret föll på ett annat sätt idag än igår, och det är väl klart att man kan göra missbedömningar. Hon gick över med saxen en gång till och efterputsade. Det gick för fort igår då en annan kund kom emellan. Som väl är så händer det inte så särskilt ofta.

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards