Alla inlägg under januari 2018

Av Krister - 18 januari 2018 16:53

Lämnade hyrbilen på Cirkle K i halvniotiden i morse. Kian blev klar redan igår kväll i femtiden, men jag hade betalat hyrtid till nio idag så då ska man väl nyttja tiden fullt ut. På Cirkle K förväntar sig personalen att man tankar upp bilen själv vid återlämnandet, på OKQ8 gör personalen det. I varje fall så var det en VW Polo som jag fick göra bekanstskap med i tre dagar, en bensinare.

Jag tycker att kvalitetsupplevelsen i en VW är en helt annan än i en Peugeot eller Renault, särskilt växellådan som känns rubustare och inredningen i övrigt. Designen, särskilt bakpartiet på Polon tycker jag ser omodern ut. Sedan har radioenheten CD-spelare fortfarande, vilket jag tycker är bra. Nu brydde jag mig inte i hur det var att byta glödlampor och fylla på spolarvätskan den här gången. Den lilla spaken som aktiverar värmen i ytterspeglarna förstod jag mig inte på, var tveksam över om reglaget fungerade. Funktionen sitter i samma enhet som man ställer in elspeglarna.


Hyrkostnden hamnade på något över fjorton hundra kronor för tre dygn. Det medför extrakostnader för kunden när verkstaden måste göra backjobb, och som här två gånger. Då det gällde stora reparationer kunde man få en lånebil av verkstaden tidigare, men det är inte lika lätt nu, om det inte gäller nybilsservicear. Det var packboxen till drivaxeltätningen som byttes och som orsakade oljeläckaget under motorn.


                     












Av Krister - 17 januari 2018 13:21

Fetmaforskren och professorn vid Karolinska Institutet Claude Marcus säger att det viktiga är att dra ner på mängden kalorier, sen spelar det ingen roll hur man gör det. Detta appropå en studie där 100  överviktiga amerikaner deltog som påvisar att fasta inte är bättre än kalorisnål kost för en viktnedgång.


Inte ett ord om att det är socker och kolhydrater som är den främsta orsaken till övervikt. Vi blir allt fetare och sjukare av transfetter, socker, kolhydrater och stress. Vinnarna är läkemedelsföretagen som gör enorma vinster på vår ohälsa.

 

 




Av Krister - 17 januari 2018 09:56

Stinsen i Häggvik går som andra handelsplatser en oviss framtid till mötes. Informationsskyltar i gallerian upplyser oss om att här ska det byggas nya lägnheter i området. Det jag vet är att en nybyggd liten hyrestrea i närheten kostar 11 000 kronor i månaden att hyra. En betydande del av lönen går ner i fastighetsbolagens fickor och slår mot övrig konsumtion. Här fick jag en parkeringsbot för några år sedan, jag glömde lägga fram parkeringsskivan i framrutan en kväll. Men samtidigt är parkeringshuset uppvärmt så jag har avisat bilen under kalla ihållande snörika vintrar.


Tiggarna som vanligtvis uppehåller sig i området är som bortblåsta. De brukar sitta inne i serveringen på Coop innan stängning och grupperar sig utanför, de åker väl hem vid den här tiden på året då det är för kallt att vistas ute. Det jag ser som positivt är väl att idéburna organisationer som Friskis & Svettis har övertagit stora ytor på det övre planet. Det finns också en boulebana inhyst i en av de tomma affärslokalerna.


       








Av Krister - 16 januari 2018 18:00

Så här såg det ut inledningsvis under eftermiddagen ute på Wenngarn. Jag hade nog väntat mig större trafikstörningar än vad det har varit idag i Stockholmstrakten hittills. Det är mest snöglopp just nu, har sopat undan tjocksnön i min och grannens parkeringsruta. Jag tycker att det ger ett bättre resultat med borste än skyffel.


   






Av Krister - 16 januari 2018 08:12



Läste en artikel i Sigtunabygden från december förra året där det framgår att Carola Häggkvist flyttar in i Steninge slottsby i februari i år. Området är tänkt som ett livsstilsboende, hur det nu kommer att gestalta sig. Hon får liksom jag andas in samma fotogenlukt som kommer från avisningen av flygplanen på Arlanda flygplats vid temeraturer under nollan, det kommer hon inte undan oavsett. Det ska nog gå att läsa hela artikeln om du klickar på bilden.



 

   










Av Krister - 15 januari 2018 21:13

Det var ett antal år sedan nu som jag frågade tekniker på några av Kia Motors verkstäder hur man skulle gå till väga för att byta batteriet i fjärrnyckeldosan. Det roliga var att jag redan visste hur det gick till, och instruktioner finns i handboken. Någon försökte prata bort det och en annan sa att det var bra med instruktionsbok när han hade gått bet på uppgiften och jag visade honom hur det gick till att lossa på locket och plockade demonstrativt ur batteriet. Se bild.


 











Av Krister - 15 januari 2018 19:24

Kunde konstatera redan i lördags då jag ställde bilen i parkeringshuset där det är torrt på golven, att det fortfarande var oljeläckage under motorn. Det är svårare att upptäcka det utomhus när det är regnblött på marken, men fick det bekräftat genom att lägga tidningspapper under bilen. Ställde Kian nu under morgonen åter igen utanför verkstaden. Det fanns ingen hyrbil inne på OKQ8 så jag hämtade ut en hyrbil på Cirkle K. Det tar några dagar att få hem reservdelar igen, fick veta att det är en packning ytterligare som måste bytas som orsakar läckaget.


Nu väntar vi väl på det stora snöfallet som ska dra in över landet i veckan om det nu kommer att bli de stora snömängderna som prognoserna pekar på.

 

 

 

Av Krister - 14 januari 2018 23:00

Personligen tycker jag att det är lika viktigt att vårda den andliga som den fysiska hälsan. Därför blev det både gudstjänst på förmiddagen och ett simpass under kvällen. Ande, själ och kropp hör liksom samman. Det erbjuds yogaklasser med meditation på en del gym, men jag förerar den kristna motsvarigheten i kontemplationen som innebär en inre utdragen ordlös bön där man tömmer medvetandet för att betrakta det gudomliga och låter sig uppfyllas av helig Ande.

Kyrkan borde bli bättre på att informera om att kontemplation finns att tillgå som ett alternativ till yoga.









Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se