Alla inlägg under mars 2018

Av Krister - 26 mars 2018 10:44




Att den svenska staten har dragit in över en miljard kronor på de tilläggsavgifter som måste betalas när betalningen av trängselskatt blir försenad, är ju känt sedan tidigare. Trängselavgiften infördes av den moderatledda alliansregeringen redan 2006 i Stockholm, men ockrandet tilltog 2008 då avgiften höjdes till groteska 500 kronor för en försenad inbetalning till Transportstyrelsen. Glömskan som affärsidé tillämpas också inom bevakningsföretagen där parkeringsböter drivs in av övernitiska parkeringsvakter som slavar under nollavtal mellan fasighetsägare och privata bevakningsföretag.





 








Av Krister - 25 mars 2018 21:57



De åhörare som följer Svenska kyrkans predikotext har kunnat lyssna till Palmsöndagens budskap där Jesus Kristus i sin anspråkslöshet kommer ridande på en åsna in mot Jerusalem välkomnad av en jublande folkmassa. Jesus kunde förväntas komma på en vit stridshingst värdig en konung. Som att välja tunnelbanan i stället för att åka limousine, sa prästen idag från predikstolen i Bromma kyrka. Det är sällan man ser präster predika från predikostolarna numera.

Lyssnade ovanligt nog till Frälsningsarméns musikkår från Kristinehamn som består av bleckblåsinstrument, i eftermiddags. - Vattenspeglingar, från i fredags.




        








Av Krister - 24 mars 2018 22:24



Det har blivit en del inköp idag, bland annat på Apoteket. Jag är rätt trött på det utbud som finns i hyllorna då det gäller duschkrämer i varuhusen. Apoteket Kronan har i varjefall Salming för 59 kronor och L300 som kostar 45 kronor. När jag tränar och som ikväll i simhallen, vill jag ha med mig något som inte känns så vardagligt och tråkigt. Parfym använder jag inte alls, jag får huvudvärk av starka dofter för att inte nämna deodorant som förpestar omklädningsrummen. Det kanske ligger en kulturskillnad i hur vi använder kemikalier i kroppsvårdande syfte. 




 






Av Krister - 23 mars 2018 11:39



Fick avin på årsavgiften på mitt Nordea Gold som ligger på 470 kronor, med aviseringsavgiften, totalt 489 kronor. Det här är inget kort jag använder, men är väl bra att ha till hands om man till äventyrs skulle ut och resa igen framöver. Men nästan en femhundring för ett utifall-kort är väl att ta i. Man kanske skulle överväga att säga upp krediten med tanke på Nordeakontorets flytt till Finland.



Av Krister - 22 mars 2018 12:21



I dagens Metro debatt möts vi av rubriken "Luf: Svenska staten ska inte bekämpa religion." Företrädare för Liberala ungdomsförbundet skriver att kyrkklockor fyller precis samma funktion som böneutropet, det är ingen propagandamusik som är till för att konvertera någon. "Vi vill ha ett Sverige som bygger på mångfald och inte enfald," lyder argumentet.


Det ligger en orimlighet i att göra debatten om böneutrop till en rättighetsfråga, lyder en av kommentarna på twitter. "Och just i Växjös fall är det snarare en fråga med bäring på miljöbalk, buller och ordning". Ett annat twittercitat lyder: "Jag diskuterade med en muslim och föreslog att de skulle byta ut den högskrikande delen av böneutropet mot en neutral klockklang. Det gick han inte med på".

 

Lek med tanken att kyrkan skulle införa ljudliga böner från högtalare varje söndagsförmiddag, det fyller ändå samma funktion, enligt Luf. Det är inte alldeles lätt att hamna rätt i den religionspolitiska debatten när man samtidigt försöker hålla sig till den liberala ideologin. 

Det finns människor som irriterar sig över klockringningen också, oavsett.


Enligt Alliansfritt tål inte Busch Thor 3 minuter av böneutrop.

https://alliansfritt.nu/nyheter/overkansliga-kristdemokrater  Det handlar om ett böneutrop på fredagar som kommer att vara i 3 minuter och 45 sekunder, alltså nästan i fyra minuter.


En lång tid kan tyckas för dem som har flytt från islamistiskt religionsförtryck och påminns om förföljelse och tortyr på grund av sin kristna tro.



 



Av Krister - 21 mars 2018 21:31



Fick fram en kampsång på Youtube med titeln "Vi bygger landet" som Monica Zetterlund sjöng in 1975 med Thorstein Bergman. En politisk sida som jag inte känt till tidigare hos henne och som tonades ner i filmen om hennes liv. Och så den sorgmodiga sången "Var blev ni av, ljuva drömmar?" Texten skrev Tage Danielsson till revyn "Svea hund".  Borde beröra varje s-politiker i riksdagshuset i "besvikelsens epok" och andra trossvaga.










Av Krister - 20 mars 2018 13:27



Kommunal hemtjänst konkar inte. Det var den första tanken som slog mig när jag fick se rubriken "Hemtjänst i konkurs - 300 äldre drabbas" i lokaltidningen "Vi i Väsby." 

 

När pappa ställdes inför valet av utförare fick jag, när syskonen var samlade, igenom mitt förslag att det tryggaste alternativet var den kommunala omsorgen. Kommunal verksamhet kan inte göra kk. Punkt. Den omsorgstagare jag pratade med sist var det här den andra konkursade hemtjänsten i privat regi i kommunen.



   





 

Av Krister - 20 mars 2018 10:43



Det känns lite konstigt att tänka sig att DEFA:s elkabelanslutning till bilens motorvärmare, som jag fick installerad för över sju år sedan hos bilhandlaren, byttes ut idag. 

 

Ärg i kontaktanslutningarna var orsaken till att elsladden överhettades och fastnade i anslutningskontakten. Den totala kostnaden med arbete och delar låg på 1.340 kronor och tog väl nästan fyrtiofem minuter på okq8-verkstaden. Eftersom installationskostnaden låg på fem tusen kronor, så tycker jag att det är värt att underhålla. Fjädern i locket gav med sig efter bara något år. Den nya fjädrar kanske något längre.



 



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards