Alla inlägg under mars 2018

Av Krister - 19 mars 2018 21:14



Tog mig ut till Fjällnora friluftsområde utanför Uppsala idag, vägen var isig, hal och hjulspårig. Det blev en kort vistelse då personen jag hade med mig inte ville gå på den isiga gångvägen. Stannade till vid Sunnerstastugan och friluftsområdet som numera heter så storslaget som Uppsala Alpina center. Kafeterian har öppet under helgerna, och det går att åka utför efter fem på vardagar än så länge, så det var ingen aktivitet vid besöket idag dagtid.


Besökte Kista galleria i halv sextiden. Det brann ju i ventilationssystemet i gallerian läste jag något om i gårdagens nyhetsflöde. Det luktade fortfarande i området kring food courten som var stängd, och även det närliggande konditoriet påverkades av den brända lukten med kringliggande butiker. Dagen i bilder.



         











Av Krister - 18 mars 2018 20:51



Kika gärna på det sevärda Youtubeklippet när slaktaren och kommunisten Karl Gustav Nilsson "kapade" Nordeas bolagsstämma den 15 mars. Riktigt uppfriskande. Klippet finns fortfarande tillgängligt, tryck på länken nedan. Youtubeklippet jag laddade ner på bloggen går tyvärr inte längre att visa och har därför tagit bort det.

 

https://www.etc.se/inrikes/jag-ar-forvanad-att-jag-fick-tala-till-punkt



Av Krister - 17 mars 2018 13:47



Det var förhålladevis många besökare i Sollentuna galleria vid middagstid idag. Det kan variera stort från tillfälle till annat. På Garden hade några barnfamiljer slagit sig ner vid borden.

 

I brist på något annat ur sortimentet som passar en typ två diabetiker, blev valet en rawboll som innehöll äpple, kanel och havregryn. Det rör sig om en så liten mängd man äter i socker- och kolhydrathänseende till kaffet, så det gör detsamma.



   







Av Krister - 16 mars 2018 10:08



Något trevligare att berätta om var besöket på RC Chocolat i Sigtuna igår eftermiddag. Två små chokladpraliner till bryggkaffet som jag inte minns benämningen på. Vädret igår var omväxlande med både sol och snö till och från den ena stunden till den andra. Kategorin var äldre damer och herrar som hade slagit sig ner vid borden.



      

        









Av Krister - 16 mars 2018 07:09



När jag ställde bilen i går natt visade temperaturen på -10 C°. För att vara den 15 mars kan man tycka att det är lite väl kallt, men ser jag i noteringarna jag gjort var det  -11 C° för fem år sedan vid samma datum och tidpunkt.

 

Överraskades i går förmiddag av det inte gick att lossa på den gröna sladden i motorvärmarkontakten i bilens front. Vad gör man? Tog en plåtsax och knipsade av sladden efter mycket bändande och lirkande.


Den första sladden som jag fick av bilförsäljaren till motorvärmaren sotade och luktade bränt. -  Just den här sladden är det kanske hettan som gjort att den satt fast. Materialet påverkas väl också av tiden. Jag har i varjefall inte varit med om något liknade tidigare.  Om det blir omslag till mildare väder nu så är det inte så bråttom med att få kontakten utbytt.



 





Av Krister - 15 mars 2018 16:09



Man kan nog säga att den årliga kallelsen till tandläkaren i Uppsala i mars kommer med våren. Eftersom jag hade tid vid tolv, fanns det inga parkeringsplatser lediga längsmed ån, det blev parkeringshuset idag. Förra året avbokade jag tiden då det var fullt upp med den nya partiella bryggan i Sigtuna folktandvård. 

 

Något enstaka hål som måste åtgärdas bakom en lagning, svåråtkomlig med tandborsten. Röntgenbilder togs och jag fick en ny tid i april. 830 kronor betalade jag idag.



     





Av Krister - 14 mars 2018 22:02


Såg Filip Hammar och Fredrik Wikingssons dramakomedi "Tårtgeneralen" på bio i Vällingby centrum idag som hade premiär den 7 mars. Besökarna bestod mest av pensionärer så här dags på dagen.

 

Filmen får hård kritik av Astma- och allergiförbundet då organisationen anser att filmen förlöjligar personer med astma, allergi och överkänslighet. Men filmen driver ju om man ska vara petig också med arbetarklassen i stort, och ortens pastor.

 

Berättelsen utspelas i Köping under våren 1985 och får något nostalgisk över sig, lite vemodig kan tyckas, och samtidigt skildrad med humor. Den här typen av framgångshistorier känns lite uttjatade. 

Det finns ett fint motormuseum i Köping värt ett besök. Var där för ett antal år sedan nu.

 


   












Av Krister - 14 mars 2018 08:29


Kom iväg till det sena träningspasset först vid halvnio igår kväll. Det är som att tröttheten lägger sig som ett töcken över mig under kvällarna. Stannade till vid Bredden söder om Väsby i går eftermiddag för en korare tupplur på en parkeringsplats innan hemkomsten, för att efter maten åter ta igen mig lagom pigg för träningen senare. Jag var lika trött i måndags kväll, men då stannade jag hemma. - Det är livsfarligt att köra dåsig bakom ratten, vilket kan likställas med rattfylla.

 

Blodsockrernivån låg på 4,8 i morse vilket beror på att jag trotsade hungern innan sänggåendet igår, och har med den oönskade viktökningen att göra.  






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards