Alla inlägg under april 2018

Av Krister - 15 april 2018 15:45




Det gick inte att ladda ner bilder från min gamla Nikon Coolpixkamera i fredagskväll på laptopen. Förmodligen var det för att jag tappade kameran i golvet tidigare på kvällen. En del funktioner på kameran får man lirka med lite för att de ska fungera. Nu tillkom detta.

Skaffade en snarlik ny kamera på Elgiganten igår för 1 495 kronor och en liten kameraväska, snarare dosa, för 129 kronor. Har förvarat kameran i en strumpa tidigare, men nu är det slut med det. Nu tar jag ut minneskortet från den gamla till den nya Nikon-kameran vid bildöverföringar och använder den gamla ett tag till så länge den fungerar.

 

Jag vill inte satsa på en dyrare utrustning, det blir för klumpigt att bära på objektiv och ett stort kamerahus när man dokumenterar vardagen som jag gör. En kamera ska rymmas i en jackficka, lätt att ta fram, och helst ska det inte väcka något uppseende när man fotar. Det här blir min tredje Nikon, den första var en svart som försvann spårlöst.





 








Av Krister - 14 april 2018 17:02




Tog årets första utefika på takterassen i Sollentuna galleria i förmiddags, det var rätt så lugnt idag. Solen hettade i ansiktet, displayen i bilen visade på sjutton grader och mer än så i solgasset. Ungdomar tar med sig sallad inköpt på Ica och sätter sig på uteterassen, men köper inget i kaféet. Hur smart är det? 

Besökte Domaruddens friluftsområde utanför Åkersberga för en promenad mot eftermiddagen. 

Köpte majblomman i fredags, har nålat fast kransarna i innertaket i bilen för varje år jag ägt den, det blev den åttonde kransen. 

Har hunnit med en Gospelkonsert i Märsta och tog en fika på Cirkelk i Väsby med en kompis som har gått upp tjugo kilo sedan vi sågs sist. Han gick ner rätt mycket på LCHF tidigare, så diskussionen kretsade en stor del kring kostvanorna.





             






Av Krister - 13 april 2018 08:26



Läste i gårdagens Aftonbladet och i dagens Expressen om att regeringen föreslår en ny teve- och radioavgift, som skulle innnebära slopad licens. Förslaget är inte nytt, den förra borgerliga regeringen pratade om det också, men gjorde inget. Mycket snack, och lite verkstad.  

 

Enligt förslaget ska avgiften redovisas i vår deklaration och förväntas betalas av alla över 18 år som betalar skatt. Jaha, tänker jag, vi får väl se hur det blir med det. Beslutet ska fattas i höst och träda i kraft den 1:a januari nästa år. Man vet ju inte hur valutgången kommer att se ut framöver.


Som det ser ut nu fick jag licensavgiften på 600 kronor från Radiotjänst i den här månaden, det högsta beloppet hittills som ska betalas in. Den nya avgiften föreslås hamna på 1 300 kronor om året.  Jag lyssnar väl sporadiskt i bilradion, och har några radiomottagare i lägenheten som inte används.


Vem minns förresten kulturministern och moderaten Cecilia Stegö Chilò under regeringen Reinfeldt som skulle ansvara för mediefrågor?  Hon hade inte betalat tv-licensen på åtminstone 16 år, och fick gå efter tio dagar som minister. Även migrationsministern Tobias Billström licensskolkade, sjukskrev sig, men fick sitta kvar i regeringen. Då, för snart åtta år sedan.


https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/oRl84V/regeringen-vill-infora-ny-tv-avgift-och-slopa-licensen


https://www.expressen.se/dinapengar/regeringen-foreslar-ny-tv-licens-blir-omojlig-att-undvika/




Av Krister - 12 april 2018 20:42

 

 

Gjorde ett träningspass i eftermiddags, men kortade ner passet, kände mig inte riktigt bra. Vikten låg på 81,4 kg. En nedgång med ett kilo sedan förra veckan. Jag har ökat i vikt de senaste tre månaderna, så det gäller att hålla igen.

 

Blodsockret låg på hyfsade 5,6 mmol/L i morse. Förra året vid samma tid vägde jag 76,4 kg.

När jag startade viktresan med LCHF i maj 2015 vägde jag 99,1 kg.  



 





Av Krister - 12 april 2018 10:51

 

 

Labbet på Vårdcentralen har öppet vardagar mellan åtta och tolv. Eftersom blodproverna ska tas på fastande mage vill man ju att de tas så tidigt som möjligt för att undvika magsuget, annars kan man ju göra det senare. Nu var det tre personer före mig i kön, en kvinna drog ut på tiden bärandes på en mängd mediciner, så jag gick iväg till mässan vid nio och återkom timmen senare.

 

Sjuksköterkan ringde mig på dolt nummer igår eftermiddag, jag tycker ju att de ska ha nummer som man vet vem som ringer. Tiden för läkartiden nästa vecka senarelades under förmiddagen, och nu med en annan läkare än vad som stod i utskicket, och en praktikant.

 

Jag frågade samtidigt om det gick att få ett hälsointyg som ska skickas till Transportstyrelsen i samband med läkarbesöket, men det gick inte. Jag uppmanades att söka "Körkortsmottagningen" i Stockholm för att få ett läkarintyg utskrivet, men kunde undantagsvis få det på Vårdcentralen. Att det ska vara så omständligt. Jag frågar läkaren när jag är där.




Av Krister - 11 april 2018 21:03



Hämtade en person på Arlanda i förmiddags, terminal 5 den här gången. Sist var det visst på fyran. Jag lär mig aldrig köra rätt i väglabyrinten, vilket beror på att jag inte snurrar runt i området särskilt ofta.

Tre mindre väskor rymdes bra i den lilla rumphuggna skuffen i Kian. Bar ut plastboxen med bland annat spolarvätska för att få pats med bagaget och städade ur samtidigt. 

 

Har sett ett antal bilar stående med platt däck i vägrenen på motorvägen i några dagar nu. Som hastigast ser man att det ofta rör sig om breda lågprofilsdäck som får punkteringar. Jag har haft bil i drygt fyrtio år och min erfarenhet är att vi har fått stora snömängder i slutet av april vissa år. Jag byter nog till sommarhjul i mitten av maj vilket är tillåtet då jag kör på dubbfria vinterhjul.


Det har varit en fantastiskt fin vårdag med gula kolonier av det efterlängtade 

ogräset Tussilago vid vägkanterna.  -  Bilder från besöket i Ängsjö friluftsområde. Blåsippor!



         

 





Av Krister - 10 april 2018 14:52


Har fått en kallelse till årskontroll av sockret och förbereder mig med att fylla i en blodsockerkurva för tre dagar i en medskickad blankett inför besöket på Vårdcentralen och läkaren.  Staplarna "före och efter lunch" är överflödiga för mitt vidkommande då jag äter en senare brunch under förmiddagarna och hoppar över middagsmålet. Med LCHF äter man ju egentligen när man känner sig hungrig.

 

Tre mål om dagen ökar risken för fetma, är min uppfattning, om man inte motionerar mycket förstås. Upp till trettio fungerar det, men ämnesomsättningen minskar med stigande ålder, och vi fortsätter att äta som vi gör ändå.


Var ner till ABF i morse för att skriva under ett papper som bekräftade att jag är invald kyrkopolitiker och står för de grundläggande värderingarna. Kyrkopolitikerarvodet ligger på 300 kronor för varje tillfälle före skatt och partiavgift, så det rör sig inte om några större summor.

 

Har hunnit med att bära några möbler uppför fyra trappor i morse, och suttit med en kopp kaffe på uteplatsen. Första utefikat för säsongen, men det blåste kallt och utestolarna kändes kalla att sitta på.


 





Av Krister - 9 april 2018 20:40

 

 

Eftersom jag fick frågan om jag ville hänga på in till Gamla stan idag, så blev det också en del bilder. Storkyrkan hör man ju om i olika kungliga sammanhang. Det kostar 60 kronor i entréavgift att vistas i kyrkorummet - bortsett söndagsgudstjänsterna. Fattas bara annat. Skulpturen "S:t Göran och draken" finns att beskåda liksom "Vädersolstavlan". 


Utbudet på kaféerna längsmed turiststråket var vad man kan förvänta sig, men inte något utöver, så vi slog oss ner på kafét i Kulturhuset. Kaffet var svagt och mandelbiskvierna var minimalistiska för 18 kronor styck och sortimentet begränsat. Det fick gå för den här gången. 

 

När jag besökt Stockholm har jag ställt mig vid Valhallavägen på helgerna. Nu tog jag pendeln in till station Stockholm City som är något helt nytt för mig sedan jag tog tåget för ett antal år sedan sist. De nya perrongerna är ju inglasade numera och har minskat risken att hamna framför tåget om man av någon anledning skulle falla ner på spåren. 



             







 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards