Alla inlägg under maj 2018

Av Krister - 12 maj 2018 14:45




Var in på Plantagen och köpte några Fuchia, en av dem röd. Det är den röda varianten som fått benämningen Kristi bloddroppe. Många av de gamla kristliga namnen på växterna från förr går förlorade in i den nya generationen. Kristi bloddroppe är kanske inte är lika kommersiellt gångbart som namnet Fuchia. I varjefall så satte jag ner dem i kruka, så nu är det väl bara att vänta och se om de tar sig.





   




Av Krister - 11 maj 2018 21:47




Det har varit som mest 26 plusgrader mot eftermiddagen idag. Förra året vid samma datum var det inte mer än åtta plus. Gräsmattan behövde inte klippas under hela sommaren, men i år växer den snabbare.

Den röda Trädgårdsgullvivan i bild fick jag några plantor av som växte på en tomt utanför Skärplinge i nordligaste Uppland för ett antal år sedan.


Gjorde en snabbtvätt på OKQ8 Säby utanför Uppsala och fyllde diesel på Preem

intill. Köpte en sprayburk med mattsvart färg och gick över en del rost som har kommit vid en av sparklådorna. Man står ju inför det här med en gammal och sliten bil om det är värt att lägga ner pengar på plåtjobb och en ny lack. Men har det inte gått hål i plåten går det ju att åtgärda någotsånär med ett skapligt resultat.






 




Av Krister - 10 maj 2018 22:58





Skaffade mig ett par beige jeans i kväll på Ica Maxi för 199 kronor paret. Märket heter Grant och man får oreflekterat ett annat klädvarumärke i huvudet. Den fastsydda etiketten utanpå byxan påminner om ett annat känt jeansvarumärke. Jag hittade inte någon information om tillverkningsland, förmodligen Kina. Jeansmärket nämns som svenskt på nätet, men det är tydligen ett importföretaget i Karlskoga som marknadsför varumärket. Längre än så vill jag inte fördjupa mig med tanke på prislappen.

De öppna kartonglådorna i varuhuset som byxorna förvaras i och som man plockar ur, ger en antydan om vilka storlekar som går åt mest. Längderna 30-32 och midjeomfånget 38-42 brukar minska fort. Tyget känns rätt tunnt så de ska nog fungera bra i sommarvärmen.






   




Av Krister - 9 maj 2018 22:28





Fick information från Pensionsmyndigheten idag om att mitt innehav i Solidar Fonder kommer att säljas och föras över till det statliga förvalsalternativet AP7 Såfa eller "soffliggarfonden".

 

På något sätt känns det som att starta om från utgångspunkt. 

Det nya allmäna pensionssystemet med PPM-fonder kom igång i slutet av året 2000 och är nu inne på det artonde.

Jag kommer ihåg hur soffliggana utmålades av ppm-lobbyn som lågutbildade och underförstått underklassiga, lite dumma i huvudet.


Utvärderingar har enligt wikipedia visat på att de som anlitat ett förvaltningsföretag i större utsträckning än andra är personer med "låg utbildning, låga finansiella tillgångar, höga disponibla inkomster. De som i högre utsträckning har arbetslöshetsersättning, företagsinkomster eller privat pensionssparande." 

 

Perssonregeringen tvingade på oss medborgare ett fondsystem som jag inte hade tillräcklig kunskap att sätta mig in i, och har det inte nu heller, annat än att det hade varit klokast att ligga kvar i soffan.


Läs gärna "Så blir fonddirektörerna rika på din pension - medan du får jobba längre."  www.etc.se/inrikes/pensionsmiljonarerna






   










Av Krister - 8 maj 2018 14:56





Fick ett så kallat Föreläggande från Transportsyrelen med posten idag. Och ett brev som innehöll blanketter som skulle fyllas i av läkare för högre behörighet. Läkaren hade av misstag fyllt i en blankett för lägre behörighet som jag skickade iväg tidigare. Senast den 15 september ska läkarintyget vara inlämnat. Ringde handläggaren och frågade vad saken gällde.

Och så var det bokning av tid på verkstaden som ska serva klimatanläggningen i bilen i nästa vecka, AC:n kyler inte som den ska.  Det är rätt varmt och svettigt just nu i bilen. Kör jag en längre sträcka kyler systemet bättre.  


Klippte mig i dag också, det tog en halvtimme, men tonade inte håret den här gången. Det blir blekt av solen i det gråa, så det gör väl detsamma. Fick en ny frisör som jag inte kände igen. Vad jag kan se var jag sist hos frisören i början av december. 

 

Besökte konsthallen i Märsta som kommer att stänga nu inför sommaren. Det har den borgerliga regnbågsalliansen bestämt i Sigtuna kommun, konstupplevelserna förpassas ut till kaféernas kaffeskvimp och brödsmulor. De professionella konstnärerna får man söka på andra håll. Allt som ställs ut på våra konstmuseer är väl vänsterpropaganda i nyliberalernas ögon.


Blodbussen var uppställd i Märsta centrum. Skrev in mig som gästgivare, men jag gillar inte trånga blodbussar. Det borgerligt styrda landstinget i Stockholms län drar ner på service och tillgängliget och det påverkar tillgången av blodgivare. Jag skulle få ett meddelande via sms när nästa buss anländer.






 

   





Av Krister - 7 maj 2018 08:58





Från det ena till det andra besökte vi Sigtuna stadskärna på sena eftermiddagen i lördags. Våfflan var en magnet med kö vid glasskiosken. Det fanns lediga bord för en fika, men det var lugnare på RC Chocolate. Den mäktiga chokladkakakan med hela chokladbitar får man dela med sig av, det känns lite väl mycket om man inte väljer att lämna rester efter sig. Ska man välja tillfälle att dricka té tycker jag att eftermiddag och kväll passar bäst för det, det blir lite väl mycket kaffe på dagarna.

I Sigtuna tycks ortsbefolkningen känna varandra, de stannar till och hälsar med meningsutbyten. 

Passade på att besöka Sigtunastiftelsen samtidigt som jag kopplar främst med Lars Widding och andra författare. Sjuttio kronor får man ge för en utefika just nu.






       




Av Krister - 6 maj 2018 21:20




Hur aristokratin och borgerskapet levde sina liv vet man väl vid det här laget, därför är statarlivet på ett sätt intressantare i ett folklivshistoriskt perspektiv, men det är förstås inte lika glamoröst och vackert att betrakta ett typiskt statarlass som man kan göra på Enköpings museum. I lördags eftermiddag gjorde vi en kort visit på Överjärvagård och Statarlängan som är öppet för besökare på lördagar. Har lagt in ett antal bilder från eftermiddagen som får tala för sig själva. Reliefen av Hjalmar Branting får dela vägg med det kristna inramade budskapet hämtat från Matteusevangeliet 28:20.






                   









Av Krister - 5 maj 2018 20:39





I förmiddags fyllde jag på diesel för 15,56 kr/litern på Preem i Rosersberg. Det är nästan en femtioöring som fattas upp till 16 kronor för en liter just nu. 

Den årliga städningen längsmed våra vägar fungerar för varje säsong, något jag uppskattar. Det ska fungera utan att vi ens tänker på det. Ofattbart vad med skräp som hamnar i dikena under ett år! 

 

Jag tänker på hur rastplatserna söder om Arlanda har sett ut under höstarna där romerna gjort upp eldar och lämnat stora mängder sopor efter sig när de brutit upp från lägren. Jag har inte sett till dem det senaste året.

Man kan ju fundera över vad det är för mekanismer som styr människor till att kasta sopor kring sig. Det gäller också kläder som stulits från klädinsamlingscontainrarna. Det som ratats ligger utspritt vida kring och förstörs av fukten. Samma sak gäller i soprum där det tycks vara helt omöjligt att få människor att källsortera.






     









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards