Alla inlägg under juni 2018

Av Krister - 23 juni 2018 17:56




Det har väl inte varit högre temperaturer än femton plusgrader idag och lite småkyligt, men ändå behagligt om man bär en tunnare jacka. Med tanke på att klimatanläggningen inte kyler som den ska just nu är det förstås till fördel. Jag kan inte tänka mig en bil utan ac längre. Kilometerräknaren i Kian slog dessutom om till 46 000 mil igår.


Det blev en kaffe på Café Myntet på Stora gatan i Sigtuna idag, avsevärt lugnare än igår med tanke på gårdagseftermiddagens midsommarfirande på Borgmästarängen. "Cannolo" benämns det lilla båtformade bakverket då jag ställde frågan i kassan, tillverkad av smördeg och chokladkräm, om det inte rättare sagt ska vara italienska "cannoli" om man söker på nätet. Men egentligen är det väl en "chokladkrämtartalett" det rör sig om. Det blir några foton från dagens lördagskaffe.

Gästerna kom och gick i perioder, stundvis lugnt. Vad jag kunde höra var det en grupp turister med amerikansk anknytning bland andra som slog sig ner vid borden.





 

        

 






Av Krister - 22 juni 2018 22:18





Midsommaraftnar ska man väl inte behöva sitta hemma ofrivilligt ensam, jag ringde en kamrat som jag visste befann sig i den situationen. Vi tog jordgubbstårtbiten med kaffe i Sigtuna stad i år med tonerna från traditionell folkmusik och dansen kring midsommarstången i bakgrunden. Han skulle tillbringa tiden med att se fotboll senare under kvällen. 


Det finns de som väljer att jobba istället för att slippa engagera sig under storhelgerna, pratade med en person som skulle göra det ikväll av den anledningen. Det blir legitimt att inte göra något, jobbet kallar.

Det är väl egentligen inte så märkvärdigt att duka upp med kokta ägg, inlagd sill, gräddfil och gräslök, några färskpotatisar och en kartong jordgubbar för att haka på midsommartraditionen.


Tog en tur ut med en person till Kista gallerian ikväll där jag fick betala parkeringsavgift. Var osäker på om det räknades som helg idag. Stannade till på Mc Donald´s på återresan söder om Arlanda. Det har varit en omväxlande väderlek under dagen med ömsom regn, ömsom sol. Som man kan förvänta sig av en midsommar.







         












Av Krister - 22 juni 2018 09:44




Igår var det midsommarsolståndet. Den tillfälligt tillsatte kyrkoherden påminde mig om det efter gårdagens torsdagsmässa, det är lätt att missa. I dagens blogginlägg fick huvudrubriken först ordalydelsen "mot mörkare tider" vilket låter lite trist med tanke på att de ljusa kvällarna fortsätter ett tag till in mot hösten. 

 

Intill cykel- och gångvägen i Pinbacken som leder ner mot Märsta centrum, fanns det mogna om än små smultron vid vägkanten. Säsongens första jag äter av, men kanske också de sista. Smultron gör en del av sommaren.

Korta avsnitt av cykel- och gångbanan består av asfalterarde rester av den gamla Stockholmsvägen, rikstretton, eller gamla E4 som trafikerades fram till i början av sjuttiotalet. Färgrester av de gula spärrlinjerna biter sig alltjämt fast i vägbeläggningen som påminner om den skymda och doserade vägkrökningen. Det rådde både stanna- och omkörningsförbud på avsnittet som leder fram till järnvägsbron.







 




Av Krister - 21 juni 2018 13:58





Steg upp redan i sextiden för att lämna in bilen på verkstad vid sju i morse, det är ac:n som inte fungerar som den ska. Det visade sig vara kompressorn till luftkonditioneringen som gått sönder. Hämtade bilen vid halvtvåtiden, fick ett kostnadsförslag, och beställde tid för reparation.

Eftersom Kian är så pass gammal får det bli en begagnad kompressor. En trasig AC påverkar inte driften utan är snarare en fråga om komfort. Det går ju att köra med felet som det är om man står ut med det i sommarhettan och med draget från öppna vindrutor. Vaknade trött i morse, förmodligen efter gårdagens strapatser, jag lämnade och hämtade bilen från verkstaden, det blev en promenad på en halvtimme ungefär i vardera riktning.





Av Krister - 20 juni 2018 20:13





Hade räknat med sjögång på Ålandshav när vi dagsturade med Eckerölinjen mellan Grisslehamn och Eckerö idag. Det har varit vindstötar i några dygn innåt landet, men det var rätt lugnt på öppet vatten.

Vid den här tiden på året brukar de vara gott om plats på båten i veckorna innan semestersäsongen börjar på allvar, nu idag med 774 passagerare ombord vid tioavgången och 646 på återresan. Ser här i bloggen att vi åkte den 29 juni förra året med samma dagstur. Klarblå himmel fram mot eftermiddagen med behaglig värme på däck, men så vände det plötsligt på återresan med ett tilltagande molntäcke och svalare luft, tog på mig den svarta skinnjackan idag.


Förra året installerades nya parkeringsautomater på långtidsparkeringen för Eckerölinjens passagerare, parkeringstiden var då tillfälligt avgiftsfri. Nu har det införts dygnetruntavgift, men avgiften ligger på tjugo kronor för tolv timmar, inget att orda om. Däremot är betalsystemen krångliga för den ovane, jag fick förklara för en äldre man hur det gick till med kortbetalningen, alternativet via sms krånglar till det. Det brukar bildas långa köer framför automaterna.


En tur/returresa med MS/ Eckerö kostar fortfarande 120 kronor, ett relativt billigt nöje bortsett från transportkostnaderna till färjeläget och det som ska spenderas ombord.

Den obligatoriska räkmackan kostade 89 kronor och kaffet 21 kronor. Testade filbunken från Ålandsmejeriet.

Det var prisrabatt på Clean Classic duschgel 177 ml. nedsatt med 90 kronor, ordinariepris 169 kronor. En tub L´Homme Lacoste 150 ml. duschgel 99 kronor. Jag köper enbart duschgel i regel. Parfymer, Deo Stick och spray är jag inget för. Fotvårdande salva glömde jag bort att kika efter.

Det kan vara svårt att hitta vissa varumärken om man vill ha något utöver det vanliga. Taxfreeshopen på Ålandsbåten har ett smalt utbud. Ska man handla på nätet måste man väl veta innan hur produkterna doftar.

Alkoholfritt fanns i begränsat sortiment lite svårt att hitta i butikshyllorna, och de riktigt mörka chokladsorterna på över 90 procent får man handla på annat håll.


Det är kul att tura över en dag emellanåt såhär bara för att betrakta köpbeteenden och folk i allmänhet.  - Bilder från dagens dagstur, det kanske blir en tur senare i höst.






                 










 





Av Krister - 19 juni 2018 18:16





Fick äntligen ett sms-meddelande idag om att testremosorna och lansetterna för provtagning av blodsockernivån hade levererats, nu till den lokala Ica-butiken. På följsedeln stod det att den 1:a juni tog Stockholms läns sjukvårdsområde över uppdraget från strumpföretaget OneMed Sverige AB gällande förbrukningshjälpmedel. Det kan hända att det var anledningen till förseningen av leveransen, testremsorna tog slut och jag måste köpa nya på Apoteket. Diabeteshjälpmedel är gratis, än så länge, om det går via landstinget i Stockholms län.


Nu är det PostNord och MyPack Collect som levererar och packar. Utlämningsstället tidigare var en presentbutik i centrum och leverantören var Bring.

När jag var med och hämtade ut ett paket åt en vårdtagare för några år sedan var förpackningen trasig och innehållet var nära att trilla ut. 


Så här omsorgsfullt packat var det den här gången med ny leverantör. 






     







Av Krister - 19 juni 2018 11:21




Skickade iväg den nu förhoppningsvis fullständigt ifyllda ansökningsblanketten till Transportstyrelsen i Örebro för tredje gången med ett nytt intyg från ögonläkaren för säkerhets skull. Det finns alltid något att blogga om när det gäller kontakter med byråkratiska myndighetsutövare. Man kan ju tycka att Transportstyrelen silar mygg och sväljer kameler med tanke på IT-skandalen då myndigheten outsourcade känslig information till främmande statsmakter. Säkerhetstänkande på vitt skilda nivåer, men att lämna ut nyckeln till kungariket Sverige utan att se allvaret i handlingen, är obegripligt ansvarslöst av beslutsfattande myndighetschefer.


Dagens Metrotidning påminner oss i en artikel om miljardnotan för satsningar med nya trafiklösningar i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Skåne inför de kommande tolv åren.  - Men den sedan länge önskade breddningen av E4 mellan Upplands-Väsby och Arlanda finns däremot inte med i regeringens satsning på infrastrukturen de närmasta tio åren. 

Det blir heller inga pengar till att bygga om stationsområdet i Märsta för närmare en miljard kronor i det förslag som Trafikverket och Sigtuna kommun diskuterat. Märkligt med tanke på att Arlandaregionen utgör ett viktigt nav för infrastrukturen som måste fungera utan trafikstörningar.






   





Av Krister - 18 juni 2018 21:13

 

 

Eftersom mitt sällskap ville att vi skulle mötas upp på Espresso House idag, så fick det bli så. Förra gången jag var där beställde jag en vanlig bryggkaffe, men fick något blaskigt som man skulle shotta om inte styrkan var till belåtenhet. Det blir ändå inte riktigt bryggkaffe av det. 

Nu beställde jag en cappuccino med skummad mjölk som också skulle tillsättas med en shot om det var för svagt, det handlar väl snarare om en kaffedrink och innehöll inget tillsatt socker. Även om det smakade mest skummjölk gick det ner och var rätt okej i smaken.

 

Om man inte säger till i kassan innan är det en stor mugg som gäller, det finns en mindre mugg att välja på också. De små tunna chokladbitarna serveras bara till espresso, jag beställde en minibrownie som jag tog en kaffesked av. Totalt 63 kronor.

Annars gillar jag miljön, men idag blev det rätt stökigt när en missbrukare tiggde om en kaffe utomhus.

 

Bilder från Märsta centrum och Sigtuna stad mot eftermiddagen.

 

 




         





  




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards