Alla inlägg under juni 2018

Av Krister - 17 juni 2018 20:45





Idag söndag är det 15 år sedan jag satte min fot på ett gym för första gången, den 17 juni 2003. Det var på den dåvarande gymkedjan Medic som var inhyst i simhallen i Gimo, ett bruksamhälle i Roslagen. Grabben som skulle vara med på styrketräningarna fick ett epilepsianfall i bilen på vägen, det första träningspasset blev inte riktig som det var tänkt. Jag tog mig till gymmet själv efter den händelsen.

Annars var det rätt tid att börja träna under sommaruppehållet, jag fick ha träningslokalen och omklädningsrummet för mig själv vilket var bra för att kunna vänja mig vid det nya. -  I början hade jag både träningskort på Medic och gymkedjan e2. Ingen av dem finns kvar idag, e2 köptes upp av Sats.


Kompisen som tjatade på mig att börja träna gör det inte själv längre. För honom var träningskläderna viktiga, det skulle vara märkeskläder, gärna piratkopior inköpta i Sydostasien.

Jag har fortfarande en träningströja bevarad från e2. Materialet supplex och lyckra luktar gummi och är tämjbart i materialet, inte mitt textiltyg att träna i direkt.






   







Av Krister - 16 juni 2018 09:28





Det var lite osäkert om jag kunde få mitt morgonkaffe idag, det var strömavbrott i Sigtunaområdet i halvettiden i natt fram till sextiden i morse. Sökte information på nätet om avbrottet utan att hitta något. Man blir påmind varje gång strömmen tas om samhällets sårbarhet.

Gav på växterna hinkvis med vatten igår kväll, torkan gör att bladen skrumpnar och ser lite trista ut på rosorna. Osäker på liljornas artbenämning som spricker ut just nu, "Lily Looks" eller "Lilium". Förädlade på de stora växtodlingarna i Nederländerna, lite anonyma. Jag brukar köpa några krukväxter på varuhusen och sätter ner dem i rabatten när det ser utblommat ut och hoppas på att de övervintrar till nästa säsong.  www.lilylooks.com  ��  www.schie-lilium.nl 






       






Av Krister - 15 juni 2018 09:32




Så var det åter ett läkarbesök på Vårdcentralen nu på morgonen hos samma läkare som förra gången för att komplettera de uppgifter som Transportstyrelsen kräver för att få behålla den högre körkortsbehörigheten. Det som var intressant den här gången var att jag blev påmind om i receptionen att högkostnadsskyddet inte gäller vid den här typen av privata ärenden. Vid det förra besöket behövde jag inte betala för besöket, och inte nu heller. Reglerna tycks tillämpas godtyckligt.


Pratade nyligen med en kompis som ställs inför samma situation som jag med turerna kring Transportstyrelsens pappersexercis och körkortets högre behörighet. Han ansöker om förnyelse nästa år, men det blir förmodligen den slutgiltiga för honom innan pensioneringen. Det blev en del besvär förra gången för honom med otydligheter i myndighetskommunikationen. Man kan tycka att den här typen av ärenden borde ligga i arbetsköparens intresse att ombesörja och bekosta för att behålla kompetent personal, men att förnya giltigheten på körkortet belastas i det här fallet arbetaren.







Av Krister - 14 juni 2018 15:20




Det stod faktiskt inget i dagens Metrotidning om att det är den Internationella blodgivardagen idag. Varje år har ett tema och ett värdland. Årets värdland är Grekland och temat har uppmaningen "Be there for someone else. Give blood. Share life".


Blodgivardagen arrangeras i första hand för att tacka och fira blodgivare, men också för att uppmärksamma betydelsen av frivillig och obetald blodgivning. Personligen gillar jag inte att bli tackad och firad för särskilda insatser vad det än må vara. Det är inte därför jag ger blod. Om blodgivning kompenseras med ekonomisk ersättning är risken stor att personer ger blod med fel avsikter och blodet blir då också en handelsvara. Därför ska heller inte sjukvården sälja blodet vidare som handelsvara till läkemedelsindustrin och forskningen eller till andra landsting. 

Däremot skulle jag kunna tänka mig kostnadsfria hälsoundersökningar och fria mediciner för den insats vi gör som blodgivare.  - Just nu pågår Blodomloppet i Stockholm den 13-14 juni.







Av Krister - 13 juni 2018 21:41

 




Det har kommit någon enstaka åskskur nu mot kvällen ute vid Arlanda, men det behövs en riktig rotblöta för att få de torra gräsmattorna att grönska. Slog oss ner en stund vid ett av kaféborden i Stenige och Stenladan. Det känns rätt behagligt att sitta ute nu när inte solen ligger på så intensivt.


De 750 nya bostäderna "i genuin stil" börjar resa sig i slottsbyn. På något sätt så känns den här typen av livsstilsboenden stötande, nästan provocerande. Det återspeglar de ekonomiska kontrasterna som vi har fått i det svenska samhället. Påminner mig alltid om de enorma bolåneskulderna som växer bolåntagarna över öronen som den här typen av upplåtelseformer ger upphov till. 

Att tillgodose behovet av billiga hyresrätter känns så avlägset i den socialdemokrati som påstår sig verka för arbetarnas intressen.



 

 


    

 

 

 


 






Av Krister - 12 juni 2018 21:28




Köpte ett par päronledlampor E14 20w nu ikväll på Ica för 58 kronor förpackningen. Har sökt efter Osram "vanliga" 25w päronlampor, men finns inte längre i sortimentet annat än 15w ugnslampor. På Ica Maxi i Häggvik hade päronlamporna utgått helt. 

 

Man får väl anta att det är lågenergilampor som ska ersätta den tidigare generationen glödlampor som fasas ut allteftersom. Men samtidigt så vill jag inte låta någon styra över mitt köpbeteende genom att byta ut produkter och ersätta dem med något annat. Man får inte råda själv över vad som är bäst när det gäller miljöval, ljusstyrka, brinntid och prisnivå. 





 







Av Krister - 12 juni 2018 12:38




Transportstyrelsen skickade ett föreläggande igår igen, nu angående "ofullständig ansökan". Nya uppgifter ska fyllas i av läkare, ett nytt synintyg skickas därefter till myndigheten. Och så en ny synundersökning, fick en tid till idag på förmiddagen hos ögonläkare, det gick fort. Samma procedur med ögenbottenfotografering och svidande pupillvidgande droppar i ögonen till en kostnad av fyra hundra kronor ånyo. Ringde Vårdcentralen för en ny läkartid.





 





Av Krister - 11 juni 2018 22:57




Det blev ett kortare besök i Bergianska trädgården mot eftermiddagen. Egentligen skulle man haft mer tid på sig att utforska de vackra omgivningarna beläget i Frescati med Naturhistoriska riksmuseet i närheten. Det märks på de torra gräsmattorna att det behövs regn. Tog en kaffe i Gamla orangeriet. De ljusa vita lokalerna påminner om sydeuropeiska interiörer. Edvard Anderson växthus och Victoriahuset i bild. 





                     




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards