Alla inlägg under juni 2018

Av Krister - 11 juni 2018 11:26




Det har fallit regn under morgonen, slog mig ändå ner en stund på uteplatsen med en mugg kaffe mellan solglimtarna.

Lägger in en bild av Ingridbergmanrosorna som spricker ut just nu.

 

Någon tog min inbokade tvättid i morse, jag var en kvart sen till tvättstugan, tiden får upplåtas åt någon annan först efter en halvtimme. Det är möjligt att någon har tagit fel dag, det är lätt hänt. Jag skrev en lapp i god ton och pluggade en ny tid, och meddelade mig sen inför ett möte jag ska ha i eftermiddag.


Tvättstugeproblematiken är ett ämne som man kan skriva spaltmetrar om.

I flerfamiljshus är just tvättstugan en plats där var femte boende hamnar i konflikt, är det inte tiderna så är det blottare eller trostjuvar. Förra året fick Hyresgästföreningen in närmare 700 samtal om bråk i tvättstugan. Hela 80 procent av alla tvättstugebråk handlar om tvättider, visar en undersökning på som tidningen Hem & Hyra gjort.


När jag bodde i Söderhamn på nittiotalet var jag tvungen att förse tvättmaskinsluckorna med hänglås, det fanns märkligt nog en ögla avsedd för det på maskinerna. Det var någon som tog ut min tvätt innan den var klar, det hände mig flera gånger. På något sätt blottlägger man sig själv och det intima i en tvättstuga. River någon i mina privata tillhörigheter kan det kännas både kränkande och respektlöst.


Det finns de som löser det här genom att installera en privat tvättmaskin i lägenheten, men det blir en merkostnad av inköp, installationskostnad och högre elförbrukning, och så påverkar det luftfuktigheten i lägenheten. En gemensam tvättstuga handlar om kollektiv samverkan, och det fungerar väl inte så bra i det liberala och individuellt marknadsanpassade samhälle vi lever i där man gärna ser till sitt eget snarare än tar hänsyn till sin omgivning.






   








Av Krister - 10 juni 2018 19:05



Det röda alkoholfria vinet Merlot från Carl Jung är inte lika sträv i eftersmaken som Cabarnet Sauvignon från samma vinproducent, kolhydratinnehållet ligger högre på Merlot, 4,8 gram varav sockerarter 4,8 per 100 ml. Annars är skillnaden i smakupplevelsen mellan vinerna små. Våra smaklökar är olika, jag tycker att det här vinet smakar bra som de flesta andra jag testat och det ska inte heller vara förmycket sötma. Priset för 750 ml. ligger på 39.90 kronor på Ica Kvantum.  






   





Av Krister - 9 juni 2018 21:57





Egentligen borde man ha någon som korrekturläser bloggen innan man publicerar.  Man tänker på ett namn och skriver ett annat. Innehållet i en blogg är ju inte ristat i sten, och lämnar inte heller avtryck i trycksvärta efter sig i tabloidformat, sakfel som måste korrigeras nästa utgivningsdag. Det går ju att ändra i texten, i sämsta fall radera sidan.



Av Krister - 9 juni 2018 16:31




Personen som jag pratade med i telefonen i morse lider av pollenallergi och rösten lät ovanligt halstjock, det är höga gräspollenvärden just nu i Stockholmsområdet. Hämtade ut blodtryckssänkande medicinen på Apoteket och köpte faktiskt nya Accu-Chek testremsor för blodsockerkontrollerna, 50 st. för 201 kronor. Jag har ännu inte fått något meddelande från OneMed om att hämta ut de remsor som jag beställt via Vårdcentralen, och de som jag har kvar tar snart slut.


En tur ut till Arninge för inköp och stannade till i Vaxholm. Det enda betalsättet som var gångbart vid parkeringsautomaten var via sms, så vi vände och stannade till på närliggande Bogesunds slott med fika i Parkvillan. De tar kontanter, men kvittot skickas via e-post eller sms om så önskas. Det medför extrajobb och merkostnad för gästen om man nu av någon anledning vill ha kvitto på det som konsumeras. En raweboll och en mugg bryggkaffe för en femtiolapp blev det den här gången. 


Omgivningarna på Bogesund är vackra, slottet är uppskattat för vigslar, men idag såg vi inte till några par.  Bilder och historik, klicka på bilderna och läs mer.






                     





Av Krister - 8 juni 2018 10:55




Man kan fundera över om det finns någon logisk förklaring till varför vissa kroppsvårdande produkter som exempel duschgel öppnas i botten på plastflaskorna så innehållet rinner ut i butikshyllorna. Händerna blir kladdiga så fort man tar i flaskorna. Dove men +care, annonsvara för tjugo kronor 250 ml. just nu på Ica, införskaffade i Arninge igår.





 









Av Krister - 7 juni 2018 13:57




Det här med bilarnas färger som samhällstrend är ett återkommande ämne, och i dagens MetroMotor tas det upp igen. Jag ägde någongång i början av nitiotalet en orange Renault 12 med mossgröna veulorsäten, en typisk sjuttiotalsbil och en mossgrön SAAB 96 V4.  Den brandgula färgen ansågs svårsåld, den påminde för mycket om Televerkets och Civilförsvarets fordon. Vattenfall hade enhetliga blågrå fordon.

Mitt senaste val var svart av praktiska orsaker, den svarta färgen går lättare att bättra på då plåten blir rostangripen och småskavanker blir inte så framträdande på en mörk bil. Däremot drar en mörk färg till sig värme lättare än den ljusa och så syns ju vägdammet mer på en mörk bil. Å andra sidan syns ju röda och gula bilar bättre i trafiken. Andrahandsvärdet är inte så intressant eftersom jag kör ut bilarna och behåller dem så länge jag kan. 


Enligt en artikel från 2016 i Vi bilägare är de mest riskfyllda färgerna att välja på en bil sett till andrahandsvärde i ordningsföljden rosa, orange, lila, gul, brun, guld och beige. Säkraste kulören är grått. Även svart, blått och silver är köpvänligt färgval.  www.vibilagare.se/nyheter/fel-farg-gor-bilen-svarsald  


Bästa chans på andrahandsmarknaden har de som som äger en ljusgrå bil. För 14 procent är det den mest eftertraktade lackfärgen, följd av svart(13%), mörkgrå(13%) och blå (12%) enligt en artikel ur Dagens Infrastruktur från 20180511. Det gick inte att länka till artikeln.

Man kan annars se vilka färger som gäller på en vanlig parkeringsplats i ett köpcentrum.






 





Av Krister - 6 juni 2018 23:32





Vad gör man på en nationaldag? Då jag var med i manskör på åttiotalet sjöng vi i Kungsträdgården på svenska flaggans dag. En ledig dag kan hända för mer konsumtion i något köpcentrum, när inte vädret inbjuder till strandliv. Jag vilade mig under eftermiddagen, det var väl på gränsen att jag hoppade över träningspasset idag, kände mig trött. Sats hade öppet mellan nio och åtta, så det fanns gott om tid att ta sig ner. Vikten låg på 81,4 kg.


Tog en tur till Sollentuna mot kvällen och käkade på pizzeria Ciao Italia. Beställde in en avocadosallad och tog lite av det varma brödet, mineralvatten. Det var för kallt att sitta ute, och så stängde de nio. Hade sällskap av gatuevangelisten som brukar berätta inspirerande om sitt brinnande intresse att dela ut traktater och predika på torgen. Han har ett brokigt missbrukarliv bakom sig.







     








 




Av Krister - 6 juni 2018 09:51




Det var faktiskt inte mer än fyra plusgrader då jag ställde bilen vid midnatt, stora temperaturskillnader. De blåste kallt ute vid Ulva kvarn som vi besökte igår mot eftermiddagen med uppåt +14°C. Satt ute ändå en stund och intog kaffet med en alldeles för stor bit jordgubbsbakelse. Med tanke på blodsockernivån får man bara ta några skedar då den är så pass sötad. Egentligen ska man avstå helt och ta några bitar mörk choklad med sig.


Ulva kvarn i bild och kvarndammen. Det går att köpa Ulvagubben i butikerna i Stockholmsområdet just nu. I Uppsala går ju Ulvagubben under närproducerat. Fyrtio kronor för en ask ute vid gamla E4:n, inte så långt från Ärna flygfält, tidigare F16.





 


            













Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards