Alla inlägg under juli 2018

Av Krister - 7 juli 2018 19:48




Man undrar om de svenska nyhetsredaktionerna har tagit semesterledigt från omvärldsbevakningen eller vad det nu handlar om. En vän som vistats i NY under veckan och deltog i nationaldagsfirandet den 4 juli, berättade om oroligheterna som pågick i Central Park där Trumpanhängare drabbade samman med Demokraterna, omkring ett tusental personer uppges ha gripits av polis.

Förutom detta klättrade en kvinna upp på Frihetsgudinnan i protest mot Trumps migrationspolitik, berättade han vidare. De fick vänta med att besöka sevärdigheten i flera timmar innan polisen grep henne. 

www.svenska.yle.fi/artikel/2018/07/05/kvinna-klattrade-upp-pa-frihetsgudinnan-i-protest-mot-trumps-migrationspolitik-se








Av Krister - 7 juli 2018 16:42




Slog oss ner på Balders i Sollentuna i förmiddags för en lördagskaffe, det är ju semestertider nu så det var rätt lugnt på konditoriet. En chokladganache intas på gränsen till förmycket med tanke på blodsockret. Det finns en särskild VM-bakelse framtagen nu i fotbollstider som innehåller sylt, maräng och grädde. Bara att glömma.

Det har varit en molnig och luftfuktig dag med uppåt +22 C. Men inget regn.






   



Av Krister - 6 juli 2018 12:27





Fick med mig hem en burk med iransk hemmagjord inlagd blomkål som jag har börjat våga äta av i måttlig mängd. Jag tycker att det smakar bra av det syrliga och bittra i smaken som bryter mot det jag kan känna är väl sötat. Idag blev det kokt wienerkorv med remouladesås, skivade ägg och ansjoviskryddad sill och gul paprika till den nämda inlagda blomkålen.

När man talar om att lägga in grönsaker som man kan tänkas göra hemma, så är det väl den inlagda skivade gurkan i sockerlag som blandas ut med vatten och ättikssprit, och så hackad persilja, som jag tänker på. 

Den inlagda saltgurkan har jag lärt mig att uppskatta först nu i samband med kostomläggningen i behandlingen av min typ 2 diabetes och mycket annat som smakar bittert.


Den persiska inlagda blomkålen består av vatten, äpplevinäger, salt och kvistpersilja. Kanske smaksatt med någon krydda också.







 









Av Krister - 6 juli 2018 08:05




Det är väl klart att man skulle kunna skriva något om både fotbollsvärldsmästerskap och Almedalsvecka, men det är så många andra krönikörer som gör det bättre än jag. Trots dessa fotbollsframgångar för Sveriges del, nu närmast kvartsfinalen i mötet mot England i morgon, finns det faktiskt personer som inte hänger med alls i vad som händer inom fotbollsvärlden. Intresset saknas, liksom för det som kretsar inom den partipolitiska sfären, och det stundande valet som vi står inför nu i höst. För mig räcker det att läsa överrubrikerna i nyhetsflödet, men visst blir man glad över välförtjänta sportsliga framgångar.


Det har debatterats en del från politiskt håll om gatubettleriet som påminner oss om de påvras livslott. Det får liksom inte krypa oss alltför nära in på livet och våra egointressen. Vi påminns om politikerna i Eskilstuna som vill mota bort gatutiggarna genom att införa tillstånd, för att inte nämna motståndet mot tiggeriet i Vellinge kommun.


Tiggaren Viktor som satt utanför Coop, har inte setts sedan ett halvår. Man känner märkligt nog en viss saknad, och platsen har inte ersatts med någon annan. Det kan hända att givandet var för skralt liksom butikens kundunderlag för att ge något resultat i muggen.

Rastplatserna söder om Arlanda i höjd med Stora Wäsby är inte heller nedskräpade i samma omfattning som tidigare efter tältlägren som slogs upp på området där det gjordes upp eldar på parkeringsområdet. Det finns också de som på cykel livnär sig på att samla pant längsmed vägarna.


Björkarnas lövverk har börjat klä sig i gula höstfärger, lite väl tidigt i början av juli. Och så årets första smultronbilder från Rösjöbadet i Täby, bildskärpan blev hyfsat bra  den här gången. Sommar.





   











Av Krister - 5 juli 2018 12:02




Min vana trogen gjorde jag mitt träningspass igår eftermiddag då det inte var så mycket folk på gymmet. Skämtade med en av personalen om att vi som tränat på Sats i över tio år borde få medalj eller diplom för vår enträgenhet. Jag skulle få ett sådant personligen utskrivet av honom fick jag till svar, underförstått var det på skoj förstås.


Förra året vid den här tiden reflekterade jag över nättidningen Sats Magazin som jag går in på med läsplattan som högst någon gång per år. Jag är mer för krönikor och ledarsidor, och då har Sats Magazin inte mycket att erbjuda av intresse. 

Däremot tycker jag att Friskispressen har ett intressant innehåll. Kanhända för att Friskis&Svettis är en folkrörelse som intresserar sig för folkhälsan på riktigt, och inte som den utpräglat kommersiellt inriktade Altor-ägda Satskocernen som enligt Di gick med rekordvinst 2016.

Men tillväxten har också en baksida. Läs här:


www.kollega.se/varfor-varnar-ni-anstallda-som-uttrycker-kritik-pa-sats

www.kollega.se/sats-personalchef-svarar-pa-kritiken


Jag löste Sverige-kortet då jag var bosatt i nordligaste Uppland för att kunna träna i Gävle och i Uppsala för ett antal år sedan. På dessa orter finns inte Sats-anläggningarna kvar idag, men jag har kvar kortet som med det lilla klistermärket i hörnet påminner mig om besöken på gymmet i Gottsunda, innan det stängdes ner för gott. 

Man kan väl säga att jag har fått en begränsad valmöjlighet till träning norr om länsgränsen mot Uppsala om jag inte till äventyrs skulle besöka Åre förstås.






 












Av Krister - 4 juli 2018 11:38





Besökte Trafikverket Förarprov i Sollentuna nu i förmiddags och tog personfotot i den helautomatiserade fotoautomaten där jag även skrev på namnteckningen digitalt. Jag behöver inte skicka iväg några handlingar med postgången utan det sker elektroniskt. Förutom personalen bakom disken var det folktomt i lokalen och det hela gick rätt fort nu i semestertider. Jag fick göra några omtagningar, när inte glasögonen sitter på får jag en skelögdhet på det ena ögat som jag ogillar. Körkortet måste man visa upp så pass ofta som id-handling, så det gäller att se hyfsad ut i bild. 


Fotograferingen kostade 80 kronor, för fem år sedan tog jag bilderna i fotobutik för 199 kronor, men fick ett pris hos en handlare idag på 250. Det blev nästan två hundra kronor lägre, men priserna varierar en del på nätet. Sedan kostar transportstäckan med bil, vilket man inte alltid tar med i beräkningen.


I och med att vistelsen i Kista gallerian inte tog mer än 14 minuter hamnade jag inom tidsramen för den avgiftsfria tiden för karensen 15 minuter i parkeringshuset. Jag köpte Omega-3 kapslar i burk för 199 kronor på Källmarkskliniken i förebyggande syfte som ska mota Blefariten.


Idag låg dieselpriset per liter på 15,88 kronor utanför Arlanda. Det fläktar rätt behagligt idag, temperaturen i displayen visade på +19°C och klarblå sommarhimmel.

Nu är det bara avgiften för tillverkningskostnaden för körkortet på 250 kronor som ska betalas.






     







Av Krister - 3 juli 2018 20:39






Även chokladsorter som säljs för tio kronor kakan i butikerna är värt att provsmaka. "Con Amore" (med kärlek) 85% på 100g distribueras av ett företag i Kristianstad under eget varumärke, Con Amore. Köpte senast chokladen på MM i Uppsala, men har även sett varumärket på Coop och Ica och upplever den som identitetslös, utan ursprung. Den enda webbsida jag kan hitta är www.hultenforsaljning.se  

Premium Dark Chocolate 85 %  innehåller per 100 gram 16,5g kolhydrater varav socker 11,1g. Chokladen doftar inte direkt kakao, snarare sötma mer åt vanilj, men ingen eftersmak av kakao och är inte heller bitter. Smaken påminner mig om de små delikatessbitarna på 4g från exempelvis Monbana ute på kaféerna. 

En bra choklad utmärker en hårdhet i konsistensen när den bryts i bitar. Hade i jämförelse en bit mörk choklad från Lindt med mig som var hårdare i konsistensen i samma temperatur än just Con Amore som kändes mjuk att bryta.

Läs gärna mer på www.masterchoklad.se 


Men med den prisnivån kan man inte ställa några högre krav.






       





Av Krister - 3 juli 2018 18:26




Det är oftast den äldre generationen som råkar mest illa ut för den nya och onödigt komplicerade betalfunktionerna på parkeringsautomaterna. I söndags var det ett äldre par som stod länge framför Statens Fastighetsverks parkeringsautomat på Sjöhistoriska museets parkeringplats, de förstod sig inte på den röriga tekniken.

Jag tog den andra automaten intill men skulle förstås visat dem på hur betalningen skulle gå till. I den här automaten får man inte heller ett pappersskvitto utprintat, men tekniken fungerade med sms-kvitto då jag uppgav mobilnumret.





   







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards