Alla inlägg under augusti 2018

Av Krister - 25 augusti 2018 22:30





Inledningsvis vill jag bara först nämna att jag hamnade i ett streettrace i höjd med Täby kyrkby på motorvägen mellan Häggvik och Åkersberga i halvtiotiden ikväll. Det hade dragit ihop sig till en hel del bilburna åskådare på platsen. Att ringa polisen är nästan lönlöst på 11414. Först hamnade jag på en sambandscentral och slussades sedan vidare, men fick inget svar. Efter över sju minuter såg jag en polisbil med blåljusen på i hög fart och avbröt därför kontakten.

 

Och så Nordea som har börjat montera ner bankautomater i Stockholmsområdet. I morse mötte jag den här tråkiga synen i Väsby centrum i bild. För att ta ut kontanterna fick jag gå in i gallerian som tar lite längre tid. 

Man kan undra över varför det ska se så anskrämligt fult ut där det tidigare suttit en bankomat i väggen. Men går man tillräckligt fort och stirrar i mobilen samtidigt så märker man inte så mycket av den pågående förfulningen.

 

Har simmat och bastat i flera omgångar ikväll och kört ut mig helt i bassängen, så nu väntar träningsvärk i morgon, det känns redan nu i kroppen.

 





 


Av Krister - 24 augusti 2018 10:01





Slog oss ner på Wayne´s Coffee på Outleten i Barkarby i måndags. Man kan välja meller mörk- eller mellanrostat bryggkaffe vilket jag tycker är bra för oss som föredrar ett mörkare smakrikare kaffe. I födelsedagpresent fick jag några chokladsorter som känns lite problematsiskt att äta eftersom kakaoinnehållet ligger på 70 procent, på gränsen i kolhydrat- och sockerhänseende och med tanke på blodsockret.

Marabou Premium Fin 70% kakao har en söt påträngade eftersmak som tar över det mesta och smakar inte det minsta bittert, inte ens kakao i eftersmaken vilket den borde göra för att vara en mörk sort. Men jag gillar portionsbitarna på 10 gram, passande att ha med sig när inte fiken har något som faller i smaken. Innehållsförteckningen visar på att en ruta innehåller 3,2 gram varav sockerarter 2,8 gram, rätt okej om det bara blir som högst två bitar åt gången.


Hollies är en av klädesbutikerna på outleten i Barkarby som funnits på marknaden sedan sextiotalet. Jag köpte en svart Hollies Stockholm skinnjacka med metalldragkedja i femtiotalsstil i butiken för många år sedan i storlek 3xl. Lite väl ledig för mig nu, men jag bär den med en tjock tröja under. Utbudet av skinnjackor är inte lika stort som förr, det har kommit in mer damkläder i utbudet. Annars ser man hur butiker kommer och går, jag minns när jag köpte cd-skivor på CD-outlet som är ett passerat kapitel nu när det är så lätt att ladda ner från internätet. Den enes bröd, den andres död.

Lägger in några bilder från måndagen, en rätt behaglig sensommardag, men lite kyligt för att sitta ute tyckte mitt sällskap.





            

      


 


   




Av Krister - 24 augusti 2018 09:06




Stockholms läns landsting skickade ut ett brev igår där vi över sextio har möjlighet att provta oss då det gäller cancer i tjock- och ändtarmen, den näst vanligaste typen av cancer hos kvinnor och män. Inget roligt ämne att ta upp, men jag är tacksam över att möjligheten finns att upptäcka den här typen av kräfta i tid och bota den i ett tidigt skede.






 







Av Krister - 23 augusti 2018 18:38




Fick en kallelse för diabetesscreening av ögonen i mitten av september från Medsyn Ögonklinik igår. Trots att jag pratat med diabetessjuksköterskan om att det inte behövs mer än en ögonbottenfotografering per år, fortsätter kallelserna att komma. Man ska inte behöva undersöka ögonen mer än vartannat år, en gång varje år blir bra.


I år blev det lite avigt då intyget från ögonläkaren löpte ut innan jag skickade in läkarintyget till Transportstyrelsen då körkoret skulle förnyas, så jag har redan gjort två ögonbottenfotograferingar. Ringde idag och avbokade tiden. Egentligen tas det resurser från sjukvården alldeles i onödan, även om det är bra att det fungerar med uppföljningarna av min diabetestvåa.






Av Krister - 23 augusti 2018 07:24





Fick meddelande igår igen om att blodet jag tappade i torsdags har kommit till nytta för en patient. Men inte lika överraskad som vid det förra tillfället den femte maj i år. Det blir som ett kvitto på att jag i mina år har hälsa nog att fortfarande kunna donera, jag är tacksam. Eftersom det är samma meddelanden som skickas ut lägger jag ut det från i maj i bild. 


Att donera blod är ingen bra affär, rent ekonomiskt förlorar jag varje gång i resekostnader och fick den här gången en biobiljett med ett värde på en hundralapp ungefär beroende på vilken biofilm man väljer.

I det kapitalistiska köp- och säljsamhället passar inte blodgivarsystemet så bra in. Vi ska tjäna pengar på allt och alla, samtidigt som politikerna snålar in på blodcentralernas tillgänglighet. Se bara i Stockholms län där det bara finns fasta blodcentraler innanför tullarna. Blodtappen i Danderyd lades ner för inte så länge sedan, och man kan bara drömma om att de snåla borgerliga allianspolitikerna i länet skulle öppna en blodtapp på Karolinska. De kan ju alltid kalla oss för hjältar, och ett tack kostar ju inget.


Blodbussarna kommer och går, de ställs in när de passar liksom angörings- och tidpunkterna. Det är vi blodgivare som ska anpassa oss till blodbussarnas tider och inte tvärt om. Vid fasta blodtappar är det jag som givare som avgör när det passar och mer på mina villkor.

Som plasma- och trombocytgivare gäller tidsbokning på blodcentralerna och kan inte göras på bussarna. Man får också en något högre ekonomisk kompensation då processen är mer tidskrävande.

Jag ska prova på med att ge plasma framöver och återkommer om hur det går.






 

Av Krister - 22 augusti 2018 16:37





Det blir en ombesiktning av Kian. Bilen kontrollerades på Bilprovningen på förmiddagen som verkstadspersonalen ombesörjde. Vänster yttre styrled är glapp i framvagnen. Trots att det gjordes en förbesiktning med provkörning som kostade 239 kronor, uppmärksammades intet oljudet i framvagnen, eller så brydde han sig inte. 

Jag hörde att det var något på gång innan, men skulle förstås påtalat det.

Med besiktningsavgiften blev det totalt 694 kronor, för just ingenting.

Beställde tid för framvagnsreparation och fyrhjulsmätning i nästa vecka. Oljebytet ska också göras framöver. Jag kan köra med bilen nästan september månad ut innan det blir körförbud, men jag vill få det ur världen så fort som möjligt.






Av Krister - 22 augusti 2018 09:39




Vem vill inte ha ett starkare och tryggare samhälle, eller kunna lita på välfärden? Att uttrycka sin välvilja på en valaffisch är förstås inte samma sak som att fatta viktiga beslut om sociala samhällsreformer som får konsekvenser för den enskilde medborgaren i vardagen. 


På tal om trygghet, hörde jag att det har varit rejält stökigt på Sats i Väsby i början av juni. Personal utsattes för hot och skadegörelse. Om bilar sattes i brand och personalen söktes upp på hemadresserna som det sägs, är jag osäker på. Det skapas rykten när man inte får information från rätt källor. Därför var anläggningen stängd under sommaren med begränsade öppettider och igår kväll med en timme.  

 

Man undrar varför sådant här händer. Det kan kanske vara så att träningskedjan Sats utgör en klassmarkör i det kapitalistiska köp- och säljsamhälle där vi tydligt kan se vilka som lever innanför och utanför de socioekonomiska gränserna.  






   











Av Krister - 21 augusti 2018 15:22





I och med att jag ändrade autogirot från den ena till den andra banken drogs inte den första avgiften från kontot till Sats som det var tänkt förra månaden. Det har fungerat klanderfritt med autogirot sedan jag tecknade medlemsskapet på Sats för tolv år sedan.

Det blir intressant när det självspelande pianot inte fungerar som förväntas av det. Tillmötesgåendet prövas, tålamod och ställningstagande, och hur problemen reds ut.


För att göra historien kort fick jag först en betalningspåminnelse och sedan ett inkassokrav från Lidorff. Några samtal däremellan med personalen på träningscentet utan någon acceptabel lösning på problemet. Jag betalande in inkassokravet med tilläggsavgifter till Lindorff för att undvika betalningsanmärkning.


Ringde slutligen Sats kundservice idag och tänkte avsluta medlemsskapet för gott. Personen jag pratade med frågade vad som var orsaken, vilket fick mig att skjuta upp beslutet. Förseningsavgifterna från inkassobolaget kommer att återbetalas i nästkommande autogiroöverföring.

 

Ringde också Lindorff för att få det bekräftat att skulden var betald. Jag tycker ju att Sats kunde bjussa på träningsavgiften vid den här typen av händelser.

Sats ägs sedan 2013 av riskkapitalbolaget Altor som i sin tur har intressen i Lindorff.






 









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards