Alla inlägg under september 2018

Av Krister - 23 september 2018 19:55

 

 

Dieselpriset har fallit med sextio öre sedan rekordnivån sattes på 16,46 kronor per liter den fjärde september. Det kändes lite lättare att tanka bilen i dag. SD lovade en sänkning på sjuttio öre i sitt valmanifest, den prisnivån är nära nog tangerad nu med sånär en tioöring.


Besökte S:ta Birgittakyrkan i Knivsta mot kvällen som firade Evensong, alltså en engelskspråkig aftonsånggudstjänst med inslag av katolsk liturgi då de använde rökelsekar i gudstjänsten och små klämtande klockor. Även en av mässkrudarna påminde om den katolska, som ser ut som en broderad genomskinlig vit gardinkappa med volang, ungefär. Man kan fundera över vad den protestantiske reformatorn Martin Luther skulle sagt om detta påfund.



   






Av Krister - 22 september 2018 23:15

 

 

Lördagsfikat i Sollentuna på förmiddagen och så en tur ut till Wenngarn på eftermiddagen. Återkommande bildteman just nu, men så ser dagarna ut. Fångar dagen, lever i nuet.

Förmodligen är det Cox Pomona i bild med slottet i bakgrunden.

 

Har kört ett simpass nu ikväll, tanken var att vi skulle ta snabbmat i Täby centrum efteråt, men lillbrabben var trött. Köpte med mig kycklingklubbor hem som jag tog med remouladesås efteråt, så jag sätter punkt.

 


   





Av Krister - 21 september 2018 20:21

 

 

Fredagens dvd-film under sena eftermiddagen blev "Minioner". En amerikansk animerad familjekomedi från 2015 och uppföljare till filmen "Dumma mej". Filmscenerna utspelar sig under sextio- och sjuttiotalen i New York och på andra platser som i Londons Westminster Abbey. Den fantastiskt fina animeringen med alla förträffliga minspel och miljöer gör filmen underhållande och rolig, men saknar poänger som lockar till skratt. 

 

Det finns i livsåskådningsperspektiv en underliggande tanke i fåren utan herde och Miniorena i sin håla i Nordpolen, där de blir alltmer deprimerade och håglösa av att inte ha en herre att tjäna, och ger sig därför ut på sökarjakt. Glädjefyllda möten och modfällda avsked finns också med i handlingen som en naturlig del av livet liksom det onda med det goda.



   







Av Krister - 20 september 2018 18:19

 

 

Om jag minns rätt är det här min tredje inbjudan jag fått hittills till visning av det planerade bostadsrätterna i Soltornet som just nu är under uppförande i Norrtälje hamn. Vi välkomnas med bubbel och Roslagssnittar, och en unik visning av Norrtälje Torn.  Havsutsikten förmodar jag blir helt enastående i de nya lägenheterna, för fantasibelopp, men samtidigt beläget lite väl långt ut vid Roslagskusten. 

 

Det tar rätt lång tid just nu att bli av med nyproduktionen på sina håll, och frågan kvarstår om man får tillbaka pengarna som investeras i boendet i det här läget. www.visning.norrtaljetorn.se 



   






Av Krister - 19 september 2018 20:31





Brittsommar, brittmässesommar, fattig mans sommar eller grävlingssommar. Kärt barn får många namn, som det heter. Det är en period under hösten med varma, soliga och sommarliknande dagar under hösten. Vet väl inte om det är för tidigt än, brittsommaren brukar infalla i början av oktober.  Igår liksom idag har vi haft sommartempraturer upp mot tjugotvå plusgrader, men svalare under natten. Begreppet "indiansommar" används i USA och Kanada om en återkommande priod på hösten med varmt och lugnt väder som kan innehålla dis och solrök.



Vistades en stund i naturreservatet vid sjön Fysingen i närheten av Arlanda flygplats igår eftermiddag. Vi var inte ensamma den här gången, några mödrar med barnvagnar hade slagit sig ner med fikakorgen vid ett av borden vid badet. Man kan längst upp i fågelskådartornet se skymten av en amatörornitolog med kikarsiktet inställt. Har funderat på att ta kaffe med mig någon gång, men det krävs en del förberedelser innan. 

I det här området är det ett intensivt trafikbuller både från motorvägen och från flygtrafiken.






         






Av Krister - 18 september 2018 09:18






Det var ett tag sedan som jag tog upp diabetesläget. Den typ 2 diabetes som jag kostbehandlar normaliserar blodsockervärdena genom att minska ner på socker och kolhydrater. I morse låg blodsockret på 4,6 mmol/L. Vägde in mig på 79,3 kg efter avslutat gympass igår kväll.

Diabetes 2 är en livsfarlig sjukdom om man inte behandlar den. Man gör inte återkommande ögonbottenfotograferingar för att se förändringar i "gula fläcken",  ser över fötterna hos en medicinsk fotvårdare, får sitt långtidsblodsocker mätt hos diabetessjuksöterskan på vårdcentralen regelbundet, för nöjets skull. De flesta som jag känner till som har tvåan tar sitt dagliga metformin och äter på som vanligt och vill inte påminna sig om sjukdomen.


Det händer emellanåt att jag går in på  www.diabetesmannen.se för att få insikter i diabetesettornas kamp mot sjukdomen som skiljer sig mycket från åldersdiabetes typ 2. Nämnda bloggare skrev vid ett tillfälle att typ 2 diabetes "skötte sig själv" genom en daglig metformindos och tog sin åldriga mormor som exempel.

Man kan väl säga att han är bättre på sin egen sjukdomskännedom än om andras.

Jag uppskattar Diabeteskvinnas blogg  www.devote.se/Diabeteskvinnan som ser sin vardag mer från den ljusa sidan av tillvaron, trots allt.











Av Krister - 17 september 2018 22:33





Parkman har skaffat nya parkeringsautomater i parkeringshuset under Kista galleria, igen. Tekniken fungerade som väntat inte. När det uppkommer problem så ofta känns det olustigt att ställa sig där och påverkar besöksupplevelsen negativt. Nu var det betalfunktionen med betalkortet som strulade. Försökte mig på att felanmäla automaterna, men ingen på Parkman svarade då jag ringde. 


Det var en man i kön som kom på att man kunde använda den undanskymda kortavläsaren som man knappt kunde se med små siffertangenter och display. Men det fanns ingen information om den möjligheten. Betalar man inte få man en räkning skickad i efterhand med en extra avgift på trettio kronor. Rätt dyrt för att ställa sig där i högst en timme.

Jag misstänker att det är en medveten strategi. Genom att styra kundens betalbeteenden in i avgiftsfällor höjs vinstmarginalerna.







   




Av Krister - 16 september 2018 23:49





Har hört från flera källor att den självutplånande iranska regimen säljer av landområden till andra länder för att få in pengar som sedan stoppas i privata intressens fickor. Även vattnet säljs, bönderna får inte tillräckligt för att driva jordbruk. Anställda får inte ut sina löner. Sanktioner från USA har till stor del med saken att göra, påstås det. Har inte hittat uppgifter i svensk media som kan bekräfta uppgifterna.

Det har införts hejabfria så kallade "vita onsdagar" som protest mot det religiösa slöjtvånget.  Huvuddukarna brukar halka ner ändå så det mesta av håret blir synligt.






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards