Alla inlägg under september 2018

Av Krister - 15 september 2018 23:21




Lägger in några bilder från promnaden i Stäket utanför Jakobsberg i eftermiddags. Kraftiga vindar och växlande molnighet. Uppåt sjutton plusgrader. Matinköp i Arninge, ytterligare ett simpass på kvällen, inte så många besökare, gott om plats i bassängen. Kvantum och så snabbmat i Täby centrum timmen innan stängning vid tio.

16,06 kostade dieseln per liter på Preem då jag tankade idag.





       







Av Krister - 14 september 2018 23:46





När det gäller duschschampon finns det några enstaka formgivare som sticker ut i mängden på marknaden. Umbro är ett exempel på att det finnas annat än tuber. Umbro har hyfsade dofter och som inte upplevs alltför starka. I bild 3in1 Duschtvål Schampo/balsam Action. Det finns flera sorter att välja på, bland annat en blå 3in1. Famställt i England, tillverkat i Kina. Inköpt den här gången på MM. Locket är försett med tejp för att förhindra att innehållet rinner ut, och så fingergrepp.







   









Av Krister - 13 september 2018 21:39





Körde ett intensivt simpass i eftermiddags, vistades i simhallen i drygt tre timmar. Bastar man mellan varven tar det längre tid. Just nu känns det mest i axlar och nacke och ögonen känns klistriga. En man från Mellanöstern tog ett simpass under sonens handbollsträning. Annars sitter oftast föräldrarna med sina internetuppkopplingar under tiden barnen vistas i bassängen. Jag tycker att varje tillfälle som ges att röra på sig är en hälsovinst nu när man väl är där.

Det har varit ett svalt intresse kring just hälsofrågor och motionsvanor under valåret om man bortser från sjukvårdspolitik. Alliansen lyfte fram vikten av egenvård för att spara sjukvårdsresurser vid något tillfälle.







 

Av Krister - 12 september 2018 23:24






Trots att jag laddade ner 5 GB igår kväll räckte det inte till för att få en acceptabel hastighet, webbsidorna slöade rejält ner sig idag. Fyllde på med ytterligare 5 GB så nu går det att jobba med mobilen och plattan igen. Man tror först att det är andra större anslutningsfel än så.

September är nog den behagligste månaden på året. Sol, men inte för varmt, dessutom blåste det rätt friska svala vindar och uppåt sjutton grader. Och så har grönskan återhämtat sig från torkan med sensommarblomning.

Dahlian är det ingen problem att känna igen, lite tveksam över benämningen på den blå Klockrankan.

Bilder från Steninge slottsby i eftermiddags, skönt att sitta ute.







   







Av Krister - 11 september 2018 22:35






Besökte Skokloster slottspark igår och äppelträdgården. Det har blivit en tradition att jag gör det under sensommaren varje år. Det är trist att så mycket äpplen får gå till kompost, särkilt i år då skördarna är stora. Min farvorit är "Transparente blanche" med det speciella glasiga ljusgula skalet. Lite mjöliga och mjuka i fruktköttet och söta i smaken. Upptäckte en ny sort som jag inte känt till tidigare, "Oranie" som påminner mycket om Transparete blanche i utseende och smak. I övrigt är det "Cox Pomona" som är den mest talrika sorten i planteringen, men fruktköttet har ett hårt tuggmotstånd och smakar syrligare. De sötare sorterna drar till sig fåglarna så en del blir uppätet. Tyvärr blir det bara några tuggor för mitt vidkommande då jag måste tänka på blodsockret som inte får stiga för mycket. Bilder från i måndags.






                 



Av Krister - 10 september 2018 08:07





Hann inte med bloggandet igår. Jag delade ut valsedlar utanför förskolan i mitt bostadsoråde mellan sex och åtta. Kånkade på valsedlarna och banderollen efteråt till s-partiets lokal för att deltaga i valvakan och kom hem efter tolv. Det är det första året jag gjort en konkret insats för Socialdemokraterna, men knacka dörr ville jag inte göra. Det blir lite väl myckat av Jehovas Vittnen över det.

Det är tveksamt om den metoden påverkar valresultatet i någon större utsträckning. SD vinner framgångar trots att de uteblir från politiska sammankomster, har fler kommunpolitiker som hoppar av sina förtroendeuppdrag och vildar i riksdagen än i övriga partier.


Hade ett intressant samtal kring klasstänkade med en valarbetare i Rissne igår som ansåg att begreppet "arbetarklass" inte riktigt passade in i dagens moderna samhälle där vi pratar arbetstagare och arbetsgivare. Men då kan man inte lika obehindrat röra sig med uttryck som "klasskamp" eller "klassresa" och andra ord som är förknippade med begreppet. Numera använder man väl inte heller lika ofta sociala gruppindelningar som förr för att beskriva socioekonomiska åtskillnader. Författaren Göran Greider vill gärna använda klasstänkandet i sitt sätt att beskriva samhället och utanförskapet.


Utanför vallokalen fick jag ett intressant samtal med några Moderater som delade ut valsedlar, företagare och traditionellt kristna syrianer. Jag går gärna in på livsåskådning och tro eftersom jag är bekännande kristen och socialist. Pastorn och folkrättskämpen Martin Luther King är ett föredöme för mig och är förmodligen den sista profetrösten i modern tid som fick utstå martyrdöden för sin politiska övertygelse. 


Sedan får jag den uppfattningen att den nya generationen svenskar med invandrade föräldrar har begränsade kunskaper i vår folkrörelsehistoria, vilket jag tog upp i samtalet. Bara en sådan sak som nykterhets- och frikyrkorörelsen. 














 





Av Krister - 8 september 2018 23:05




Det har varit mycket valinformation via brev, sms och e-post om vad s-regeringen vill göra under nästa mandatperiod. "Inga sossar på soffan!", lyder fältropet. Jag tycker samtidigt att nuvarande regering borde framhålla vad de har uträttat under de fyra åren som gått. Jag hoppas på att vi får en Socialdemokratiskt valseger med starkt inflytande från Vänsterpartiet. 

 

Jag tänker inte skriva så mycket mer ikväll, simpasset har tagit krafterna ur mig helt och känner av muskelanspänningarna i kroppen. Får se hur det blir med träningsvärken i morgon.




Av Krister - 7 september 2018 21:11





Såg dramafilmen "Angel" i eftermiddags från 2008, regisserad av Colin Nutley. Helena Bergström som är gift med regissören spelar förstås titelrollen oavsett om hon passar för den eller inte. Hon får rollen som sångerska, men sjunger inte i filmen eller visar prov på annan musikalitet, och inte de andra rollinnehavarna heller. Angel är en popstjärna vars stjärnglans har avtagit genom åren. För att uppnå massmedial uppmärksamhet föreslår hennes man och manager Rick, som spelas av Rolf Lassgård, att hon ska iscensätta sin begravning, för att senare göra comeback livs levande.


I Colin Nutleys filmer går rösterna höga och det bråkas och stökas. Jag blir så trött på Bergströms begränsade förmåga att fånga känslostämningar i kroppsspråk och ansiktsuttryck, men hon är i varjefall bra på att skrika och ofta. Så har vi skådespelare som Johan Rabeaus, och Rickard Wolff som av någon anledning alltid är med i filmerna, men sedan 2017 är han avliden på riktigt. 

Vi behöver inte gilla och tycka lika och väl det.






 







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards