Alla inlägg under september 2018

Av Krister - 7 september 2018 12:26





Ringde blodcentralen idag och fick veta att det är tidsbokning som gäller för plasmadonation. Eftersom landstingen säljer blodplasma till läkemedelsindustrin för ett antal miljoner kronor varje år, är det viktigt att vi som blodgivare får en adekvat reseersättning för prestationen. Blodet är inget annat än en sälj- och köpvara som så mycket annat. Två rabattcheckar på femtio kronor är det gällande marknadsvärdet på den livsviktiga plasman som räddar våra medmänniskors liv, tycker politikerna i Uppsala län, men generositeten varierar från län till annat.


Man kan fråga sig hur många av våra folkvalda politiker och toppchefer inom läkemedelsindustrin som lämnar blod.







Av Krister - 6 september 2018 17:41




Det finns bloggare på Bloggplatsen som vill framhålla SD-politker som skötsammare och laglydigare än somliga andra partipolitiker genom att länka in på en sedan länge inaktiv bloggsida på Bloggplatsen. Det är lätt att raljera över den här typen av "alternativa fakta". Samtidigt är det viktigt att man är källkritisk. 

 

Nyheter24 ger oss en annan och mer objektiv bild av SD-politikerna som har haft problem med rättvisan, läs här:

https://nyheter24.se/nyheter/politik/877160-sverigedemokraterna-riksdagen-brott





Av Krister - 5 september 2018 13:11





Besökte verkstaden i förmiddags för att söka efter orsaken till det uppkomna bromsgnisslet som kommer och går vid krypkörning, men meken kunde inte hitta något. Förmodligen är det bromsoket som måste bytas ut. Det tar ungefär en halvtimme att gå i rask takt från industriområdet och bostaden. T-tröjorna blir fort sura i den höga luftfuktigheten utomhus, men luften känns svalare idag med uppåt sjutton plusgrader och sol.

Förtidsröstade på biblioteket idag. Det blev en blankröst för S-partiet i riksdagsvalet. Det är en stor skillnad mellan riksdagsöverklassen och den arbetarklass som jag representerar. Ideologiskt sett kan jag känna att vi inte har så mycket gemensamt då det gäller klasskamp, social tillhörighet och rättvisa. Jag är övertygad om att vi måste prata mer om var vi står och identifierar oss med än vad vi gör.


Ringde till Nokas Värde på tel. 010-2226000 och felanmälde en kontantautomat utanför Coop som skärmflipprat i tre veckor nu. Folk orkar väl inte bry sig, man får vänta i flera minuter innan man får prata med någon i kundtjänst.






 




 

Av Krister - 4 september 2018 13:32





Gjorde efterkontrollen på Bilprovningen vid middagstid och fick bilen godkänd, så nu slipper jag tänka mer på det. Eftersom verkstaden ombesörjde den första kontrollen vet jag inte vad det kostade, men jag gissar på 395 kronor och så efterkontrollen av styrleden för 280 kronor idag. Besiktningsmannen frågade om framvagnen var inställd, det finns kanske inte instrument som kan avläsa sådant, men det görs ju i samband med fyrhjulsmätningen. Det var lugnt på Bilprovningen, jag var den enda som var där. Konkurrensen är stor, och jag kan inte fatta hur det går ihop sig ekonomiskt. Jag ser sällan några fordon uppställda utanför Opus heller.

Man kan inte påstå att det har blivit lägre avgifter som Alliansregeringen gick ut med när de avreglerade Bilprovningen av marknadspolitiska och

idéologiska skäl. Däremot kan de kapa åt sig marknadsandelar genom att släppa igenom fordon med brister för att behålla kunderna.


Dieselpriset når nya rekordnivåer. Idag låg dieseln på 16,46 kronor litern.





 









Av Krister - 3 september 2018 20:52






Kände att jag fick göra en rejäl uppoffring idag när en vän ville se hemtrakterna i Eskilstunas förorter, det rörde sig om fyra adresser. Eskilstuna har jag besökt ett antal gånger genom åren, senast förra året i juli. Det är en rätt trist stad, den här gången med bullrande gatuarbeten, dessutom testades signalen för allmän fara, "Hesa Fredrik", vilket förvisso är bra. 


Utbudet av kaféer kunde ha varit bredare i stadskärnan, och då menar jag riktiga konditorier. Mycket folk i rörelse och skolungdomar som trängdes med mödrar och barn på Mc Donalds i centrum. Uppåt tjugotre plusgrader och mer. Det var hett i bilen när solen låg på och så luftfuktigheten.

Jag gillar Carl Milles bronsskulptur "Guds hand" i stadsparken. Och så den för våra breddgrader märkvärdiga solterassen.


Stannade till vid Aspö handel för en fika som kostade en tia på återresan via länsväg 55. Har aldrig varit in där tidigare. Vägen är lika vacker som påfrestade med många fartkameror, och så klaffarna som var uppfällda på Hjulstabron på ditresan.

En bil hade kört mot trafiken på motorvägen utanför Märsta i halvfem-tiden som orsakade trafikolyckor och långa köer på återresan.

Jag missade motorvägsavfarten utanför Enköping till Stockolm två gånger och måste vända på väg mot Västerås. Skyltningen är väl inte den bästa. 







             







Av Krister - 3 september 2018 11:09






Kilometerräknaren i Kian slog om till fyrtiosjutusen mil igår. Trots många körda vagnkilometrar anses bilen vara i bra kondition. Har man pengar till det 

pågående rullande underhållet är det inga problem. Märkte i förrgår att sprinten som håller nyckelämnet på plats i fjärrkontrollen har lossnat och metallen har fått sprickor. Tog den nya fjärrkontrollen som jag hade liggande och får väl betälla en ny när jag orkar, och har den gamla i reserv så länge. Den förra fjärrkontrollen gick i bitar.

Ni ser nog sprinten som sticker ut i bild. Det går inte att fälla in nyckelämnet i dosan i det tillståndet. Jag har haft Kian i åtta år nu, tog ut den ny den första september 2010.







 



Av Krister - 2 september 2018 21:47





Besökte kinarestaurangen Winner House i Sundbyberg idag efter gudstjänsten med några vänner. Det blir oftast att man tar en hamburgare några gånger i veckan, så det blir lite utöver det vanliga att slå sig ner så här. Med tanke på socker och kolhydrater är det en utmaning när det gäller soppa, man för chansa och ta ytterst lite av riset. Valde en riktigt god kryddad kycklingsoppa med kokosmjölk.






 

     







Av Krister - 1 september 2018 23:45

 

Tanken var den att vi skulle besöka simhallen i Gottsunda centrum i eftermiddags, men hallen är stängd för renovering, och det behövdes verkligen. Sedan får man se om, eller hur mycket, priset påverkas av renoveringen. Det blev äventyrsbadet i Fyrishov istället som också renoveras just nu. 110 kronor kostar ett vuxensim, sedan tillkommer parkeringstiden som idag gick på 37 kronor och så resan utöver.


Dieselpriset fortsätter att accelerera, ikväll låg det på rekordhöga 16,26 kronor litern på Preem i Rosersberg.




   









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards