Alla inlägg under oktober 2018

Av Krister - 16 oktober 2018 10:08

 


En av rabattrosorna som jag inte är riktigt säkert vet benämningen på, men som förmodligen är en "Lovley fairy rose", har börjat blomma nu under senhösten, och blir väl förmodligen den sista som remonterar. Annars har den varit mycket återhållsam med blommningen den här sommaren. 

 

Den här roshybriden fick jag av en kusin som annars skulle komposteras och hade suttit innan på min fasters gravvård. Jag får ofta återkopplingar till just det speciella tillfället när jag ser den blomma varje år. Jag tror att jag satte den i jord för över tio år sedan. Med den enkla coolpixkameran är det svårt att få skarpa närbilder, men jag tror att jag har efter många omtagningar lyckts rätt bra ändå.

 

 








 







Av Krister - 15 oktober 2018 17:40

 


Flyttade på tvättiden i morse för att jag skulle hinna i tid till verkstaden till elva, men bromsoket som var beställd hade inte kommit. Meken skulle sms:a, men har inte hört mer från honom. Det går ju att köra kortare sträckor med bromsarna som ligger på, eller vad det nu är. Det har varit en märkligt varm dag med uppåt arton plusgrader och mer än så, samtidigt som man pulsar i högarna av gula och röda marklöv och känner den jordiga fuktiga höstlukten i näsborrarna.

Har känt mig lite orolig över det höga blodsockret, men i morse låg det på mer normala 5,3 millimol per liter.


I dagens Metro Resor läser vi om hur ett permanent husvagnsboende kan få livet i ny riktning. Att gå in i den omtalade väggen kan leda till något positivt som ger nya insikter, och det är ju klart att man kan göra något annat än att betala på ett hus. Det roliga är väl att de vågar göra något annorlunda, något för Blondinbella att ta efter kanske. Men det behövs väl mer än ett utmattningssyndrom till det för hennes vidkommande.

https://www.metro.se/artikel/semesterintresset-blev-familjens-vardag-bor-i-husvagnen









Av Krister - 14 oktober 2018 20:42

 

 



Den enda hyrbil som fanns inne i går eftermiddag var en Volvo V40 med automatlåda. Problemet med automat för oss som är vana vid manuell växellåda är att det är lätt att man tar bromspedalen för kopplingspedal och tvärnitar med vänsterfoten när man rör foten reflexmässigt. Det hände faktiskt bara vid ett tillfälle den här gången.

Jag körde en automatbil när de manuellt växlade bilarna var uthyrda på OK i Uppsala för några år sedan, inget annat alternativ fanns att välja på.

Sedan kan man ha åsikter om lukten i bilen, en mix av nybil och gammal parfym. När jag hämtade ut Kian kände jag inte den typiska nybilslukten, och har aldrig gjort det.


Det tog någon minut innan jag hittade nyckelhålet där bilnyckeln skulle skjutas in i instrumentpanelen, och så är det start/stop-kontakt numera, motorn automatstannar vid varje stopp för att spara på miljön. Det är en teknik som man har vant sig vid innan.

Däremot var det nytt med automatisk värme, jag letade länge efter värmereglagen. Man undrar ju om det verkligen är nödvändigt. Att justera värmen med en ratt på panelen tar ju ingen tid, och vad händer när tekniken börjar krångla?


Personen jag hämtade idag slog huvudet i framstolpen, och tyckte att plåtlådan med hög takhöjd jag kör med dagligen var så mycket bättre att ta sig in i. Det spelar egentligen ingen större roll om man kör nytt eller gammalt om bilen är funktionell och rymlig. Stolarna i en Volvo är mycket bättre stoppade än de hårda platta i Kian och så detaljkvaliteten som är högre i en Volvo.


Jag gillar det enkla och funktionella, uppmärksamheten ska ligga på körningen och inte främst på tekniska finnesser på instrumentpanelen, särskilt om det är en hyrbil som man måste komma igång snabbt med och kanske köra bara över dagen.

Kikade snabbt under huven och kunde konstatera att hela insatsen måste skruvas loss som tidigare modeller för att göra ett lampbyte, det tar bara några minuter att byta strålkastarlampan i Kian. Motorhuvreglaget satt bra och åtkomligt till under instrumentpanelen. En shoppingvagn fick vi ner i det lilla bagageutrymmet med hög lasttröskel.

 

Det här är en bilmodell som har testats i media, och man ser den ofta på motorvägen, men jag kanske ser tekniken ur en annan synvinkel än vad en motorjournalist gör.

Lägger in några bilder på Volvon, det var visst en Cross Country med dieselmotor som kändes överraskande snabb vid gaspådrag.

 




 


                               










 








Av Krister - 13 oktober 2018 23:38







Det har varit uppåt nitton plusgrader i dag, men den höga luftfuktigheten känns obehaglig oavsett hur varmt det än är. Jag gjorde ett ombyte mot eftermiddagen då jag kände att kläderna jag tog på mig under morgonen var för varma.

Lägger in bilder från promenaden utanför Kallhäll nere vid Bonäsbadet. Man kan se Kallhälls båthamn skymta bakom det gula lövverket. Vi var inte ensamma längsmed promenad- och cykelstråket, man får passa på och vistas ute nu innan det vänder och blir kallare och ostadigare. Var in i ett ärende i Kista galleria i kväll också. Jag kan inte förstå hur matgäster i foodcourten står ut med att äta i den bullriga miljön.

Det har sin förklaring, courten drabbades av en brand i en restaurangdel för en tid sedan och området måste stängas av. Det blir väl bättre med ljuddämpning och ljusförhållanden framöver.

 

En av de bakre bromsarna gnisslar, och det skrapar från en av bromsskivorna. Kände med fingrarna att det hettade från ett av hjulen, så jag ställde bilen utanför OK-verkstaden och tog ut en hyrbil som jag kört med nu mot sena eftermiddagen och kvällen.







            









Av Krister - 12 oktober 2018 23:27





Om man nu promt ska sätta i sig onyttiga snacks en fredagskväll så är Estrella popcorn att föredra framför chipsen och då de med ostsmak. Tyvärr är det som förra året vid den här tiden tomt i hyllorna, och ingen reaktion från media i år.

Det blev riskakor istället med ostsmak. Nu är inte det här någon stor sak, men man måste hitta andra alternativ till de varor som blivit en vana att köpa på fredagskvällarna. 

 

 




Av Krister - 11 oktober 2018 21:55





Inte så bra inledning på morgonen då blodsockret låg på 7,5 mmol/L. Något lägre i det andra fingret. Men det har förstås att göra med vad jag sätter i mig under kvällen innan och hur sent det blir. Fick tid för ett simpass i sextiden och fram till åtta. Det känns i kroppen efteråt på ett behagligt sätt när musklerna fått jobba. Det fungerade tidsmässigt med träningen i tisdags kväll också. Vikten låg då på 80,2.

I förra veckan uteblev träningen, församlingsträffarna är viktiga med bland annat bibelstudier och andakter. Ande, själ och kropp hör samman. Jag kan i varje fall inte vara utan vare sig det ena eller det andra. 

 

Fick frågan i bastun i kväll om jag var pensionär, och ställde motfrågan om jag såg ut som det. Det hade med tiden att göra, det brukar oftast vara pensionärer som bastar och möjligen tar ett simpass senare på kvällarna. Det har väl med att den gruppen har ledig tid för det och jag är snart där också. 

Stannade till på Burger King i Rosersberg i halvelva-tiden mot midnatt, så det blir ett sent blogginlägg. Det är mest yrkesfolk, de med självlysande gula skyddskläder och en företagslogga på ryggen, som stannar till vid den tiden på dygnet med anknytning till Arlanda. 

 






Av Krister - 10 oktober 2018 21:08






Om utomhusmöblena hade fått stå kvar ett tag till utanför stenladan i Steninge bruk, så hade det varit läge för att sitta ute idag också med en fika. Det rådde sommartemeperaturer med uppåt sjutton plusgrader mot eftermiddagen. Fick några klockrena bilder av Klockrankan som inte var alltför oskarpa och så Dahliorna som blommar fortfarande. Återkommande val av motiv, men jag tyckte att jag fick till det bättre idag med andra ljusförutsättningar. Kika lite närmare i bilden så ser ni att jag fångade en humla i klockan.


Dieselpriset nådde nya höjder idag med 16,91 kronor litern.






       





Av Krister - 9 oktober 2018 16:31



Tog en tur ut till Ulriksdal och slottscafét mot eftermiddagen. Uppehåll, behaglig utetemperatur på uppåt fjorton plusgrader och friska vindar, vi slog oss ner vid uteborden en stund.

Ställer man bilen på Handelsträdgårdens kundparkering intill undslipper man de krångliga parkeringsautomaterna på slottsparksområdet.

I början av veckan är det gott om platser lediga. Uppvärmd chokladfylld kokoskaka med vispgrädde till bryggkaffet, jag fuskar lite då det gäller LCHF, blodsockret låg ändå på låga 5,0 mmol/L i morse.

 

 

När höstfärgerna övegår i brunt blir det inte lika njutbart längre, vi är ju snart inne i november, man kan inte förvänta sig något annat.

Så här års känner jag mig påfrestande trött vilket beror en del på min fibromyalgi, och antalet soltimmar som minskar förstås. Kan känna tröttheten i axlarna och kroppsbrännan och så sendraget när jag inte har värmefläkten på som värmer upp. I går kväll blödde jag näsblod när jag snöt mig, vilket hör till ovanligheterna. Jag håller mig vanligtvis rätt frisk, så det är inte något att orda om här på bloggen.







             






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards