Alla inlägg under november 2018

Av Krister - 24 november 2018 23:18

 

 

Sedan jag bytte glödstiften på Kiadieseln sist har motorn blivit trögstartad i minusgrader, om det nu är det som kan vara orsaken. I morse startade motorn nästan direkt i någon minusgrad, vilket förvånade mig. Det har ivarje fall inte varit mer än två minusgrader under dagen och markfrost. Det som besvärar mest är den höga luftfuktigheten som ligger på 96 procent just nu med en känsla i kroppen av att det är tio minusgrader minst. 

 

Drog på mig dubbla t-tröjor under flanellskjortan, fleecejackan med hög krage och så höstjackan. Dunjackan känns för otymplig att ha på sig i bilen. Men det känns för tunt utan den, brukar ha dunjackan liggande i bilen om så skulle behövas. Är ute efter ett par nya vinterskor som inte tar koppling- och bromspedalen samtidigt. 



Av Krister - 23 november 2018 08:19

 

 

Det var den sista dagen för Maxrestaurangernas två för en erbjudanden igår, kuponger som kommer med reklamen. Vi slog oss ner på Maxrestaurangen i Bredden i Väsby sent i går kväll, men jag småfrös i lokalen, satte mig ner på den kalla plaststolen med den ljumma hamburgaren. 

Personalen sa att det var något fel på det energisnåla ventilationssystemet i taket, men det gjordes inget åt det.


Sent igår kväll var det nedåt sju minusgrader på sina håll med en luftfuktighet på 92 procent. Kylan kryper in i kroppen.



   






Av Krister - 22 november 2018 18:31

 

 

Lyssnade på P4 igår eftermiddag där nyheten om att varannan vuxen har farligt dålig kondis diskuterades och lyssnare uppmanades att ringa in och lämna synpunter på vad man kan göra åt det. Man kommer nog inte åt problemet enbart genom att välja trappor, stiga av en hållplats tidigare, eller vad det nu var som kom upp i programmet. Jag tror att arbetstidsförkortning med bibehållen lön skulle kunna råda bot på den dåliga konditionen, subventionerad träning och en gynsammare löneutveckling.


Försämringen visar sig tydligast i grupperna män, yngre vuxna, lågutbildade och boende på landsbygden. Om det är låginkomsttagare det skulle röra sig om, tas inte upp i undersökningen, de socioekonomiskt utsatta, och att det i grunden är en klassfråga.

Det framkommer i artikeln att dålig kondis ökar risken för bland annat diabetes typ 2, samtidigt som det framgår från andra studier att den främsta orsaken till diabetes är ärftlighet, bukfetma och övervikt. Man kan ha ett bra flås, träna på gym regelbunet och ändå drabbas av diabetes när boven snarare är kosten och en i övrigt osund och stressig arbetsmiljö med långa arbetspass.



 


Av Krister - 21 november 2018 11:49

Klev hastigt av träningscykeln på Sats igår eftermiddag. Fick ett högfrekvent skärande påträngande ljud i höger öra som försvann nästan lika fort. Varifrån ljudet kom vet jag inte, hoppades på en yttre källa, kanske från högtalarna. En person som jobbar ute på Arlanda flygplats, berättade att han hade ett konstant buller på arbetsplatsen och bar öronproppar när han tränade för att undslippa den bullriga musiken på gymmet. Det var hög ljudnivå igår också vilket skapar en inre stress.

Det har minskat med redskap i träningslokalen utan att jag fått någon information om varför. Ett kortare pass, kände mig förkyld. Vägde in mig på 78,4 på eftermiddagen och i morse låg blodsockret på fina 5,0.

 

Vi är nu inne i den svarta veckan, alltså det amerikanska konsumtionsjippot Black Friday, men utan Thanksgiving som skulle kunna skänka arbetarklassen en behövlig långledighet med vila över helgen. Sedan kan man bara hålla tummarna på att inte betalsystemen kollapsar på grund av bristande underhåll.





 

Av Krister - 20 november 2018 21:31

 

 

Såg filmen "Lyrro - Ut & invandrarna" på SF i Täby ikväll. Tanken var att vi skulle besöka biografen i Vällingby, men fastnade i den långa och tröga bilkön mellan Rotebro och Stäket på grund av pågående vägarbeten. Vi visste inte hur det skulle se ut längre fram med trafiken mot Vällingby, så det blev Filmstaden i Täby centrum för att hinna i tid.


Det här är en sketchartad långfilmskomedi och uppföljaren till den tidigare "Yrrol" som hade premiär för 23 år sedan. Uppföljare brukar sällan bli bra. Förmodligen visas filmen på TV4 om något år. Genomgående handlar filmen om att driva med samhället över lag, skapelsen, religionen. I sökandet efter Södertälje som det förlovade landet för Josef och Maria som väntar på att föda Jesusbarnet.  


Jag blir trött på att det ska drivas med den rasistiska och dumförklarade arbetarklassen och den fåfänga medel- och överklassen med deras ålders- och hälsonojor. Inledningsvis var filmen tråkig men hade en och annan rolig poäng och en del pinsamheter, det gick att se filmen ut, även om den inte var värd de ett hundatjugofem kronorna biobiljetten kostade. Det var ungefär ett tiotal besökare i medelålder i biosalongen.



 





Av Krister - 19 november 2018 20:06

 

 

Eftersom jag köper för det mesta av Lindt nittioprocentiga mörka choklad, blir det inte att jag provsmakar så många nya sorter. Däremot kunde jag inte motstå en mörk choklad från J.D Gross ARRIBA 95%, ett tillfälligt parti som finns just nu på Lidl för 15 kronor, 125 gram kakan. Kolhydratinnehållet ligger på 12,7 g varav sockerarter 2,3 g per 100 gram.

 

Man kan inte förvänta sig några smaksensationer till ett så lågt pris. Något bitter, sträv, lite nötaktig i smaken, saknar sötma, annars neutral utan eftersmak och rätt ointressant, men jag gillar guldpappret och förpackningen som öppnas från ovansidan.



     




Av Krister - 19 november 2018 18:37

 

 

Behöver vi verkligen en ny snabbmatrestaurangkedja med det utbud vi redan har på marknaden? På Bromma Blocks har den internationella amerikanska jätten Kentucky Fried Chicken öppnat portarna för en vecka sedan. Eftersom trycket var så pass stort på personalen i femtiden, tog det ett tag innan jag fick min kycklinghamburgare i trängseln av nyfikna köande gäster.

 

Hamburgaren var rejält kryddad och smakade vad man kan förvänta sig av en panerad kycklingburgare på vilken snabbmatrestaurang som helst. Kompisen var mer intresserad än jag, och miljön var både stimmig och med drag från dörrarna. Men kul ändå att prova på något nytt.

www.kfc.nu 



   





Av Krister - 18 november 2018 22:21




Ikväll är det den sista utställningsdagen för årets "Allt ljus på Uppsala" som lyser upp stadskärnan mellan 1-18 november med 10 ljusverk och 5 ljussättningar under temat Barnet Bergman. Temat grundar sig i 100-årsjubiléet av Ingmar Bergman. Ljusverken har varit tända samtliga dagar mellan 16:00 och 23.00

 

Eftersom kamerabatteriet laddades ur fick jag bara några enstaka bilder av utställningen. Det blåste kallt med fyra plusgrader, rätt mycket folk i rörelse, så visst finns det intresse för den här typen av kulturella evenemang om inte annat för att lägga upp något på sociala media.  www.alltljuspauppsala.se 


Det var fullt pådrag med sirener och blåljus från ambulans- och polisutryckningar i stadskärnan, känns obehagligt när man vet att det skett gängskjutningar, senast i Gränby. 




   






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards