Alla inlägg under november 2018

Av Krister - 17 november 2018 22:47




Tog en promenad under eftermiddagen, Norra Järvfältet, närmare bestämt i området vid Väsby gård och Bögs gård. Det är kul när man ser att intresset att vistas ute i markerna är så pass stort att det är svårt att hitta en ledig lucka för bilen på grusplanen. Helenas kafé har öppet alla dagar med undantag för måndagar och tisdagar.

Det kanske låter konstigt med ett namn som "Bög" men benämningen härstammar ursprunglingen från det äktsvenska ordet "bonde" och har gjort en rejäl språkresa med åren fram till sentida betydelseförskjutning.





         








Av Krister - 16 november 2018 11:54




I onsdags den 14 november uppmärksammades Världsdiabetesdagen. Men det var ingen av de kända diabetesbloggarna som nämnde något om den. Stockholms Diabetesförening däremot uppmärksammade händelsen med informatörer i Kista galleria och i Liljeholmsgallerian dagen till ära. Fick med mig en vit papperskasse innehållande en liten reflex, en medlemstidning och några broschyrer där huvudintresset ligger i att värva nya medlemmar. 

I broschyren "Myter och missförstånd om diabetes" framgår att det inte finns speciell diabetesmat. Socialstyrelsen lyfter fram fyra olika koster enligt myndighetens riktlinjer -  har lagt in en bild med texten från broschyren. Jag sällar väl mig till "måttlig kolhydratkost."





       





Av Krister - 15 november 2018 15:36




Har hyrt en instängslad garageplats med eluttag i tio år nu samtidigt som jag också hyr en plats utomhus med eluttag av HSB. Tanken har varit att jag någon gång skall skaffa mig en mindre sportvagn att glassa i sommartid, men har inte blivit av. Nu beslutade jag mig för att säga upp garageplatsen idag. Det är många som står i kö och jag slipper känna dåligt samvete för att jag uppehåller en plats som jag inte använder.

 

Förmiddagen har ägnats åt att göra rent i garaget och slänga sopor, det är en månads uppsägningstid. Man får inte förvara något i garagen, men slipper snöskottningen snörika vintrar. Det är ett kallgarage, så en del av poängen att hyra ett garage går därmed förlorad. 






Av Krister - 15 november 2018 11:08




Vad som hände med banksystemet under måndagseftermiddagen förblir en gåta. Den äldre damen framför mig i kassan på Coop fick inte ut sina pengar och var tvungen att lämna tillbaka varorna, lite skamsen måhända, och man tänker "fattigpensionär". Kompisen kunde inte heller betala för sina varor med Handelsbankens betalkort, och ansiktsfärgen steg i kassapersonalens ansikte. När inte jag heller kunde betala med Swedbankkortet, löste jag ut kompisens varor med ett reservbetalkort. Att bankernas betalsystem är bräckliga, får inte nödvändigtvis torgföras i en tid när betalningar i kontanter med hantering räknas i kostnader. Jag betalade mina få varor i kontanter i måndags. 


Nu har jag fått ett namn på en person som glömde kvar bränsleslangen hängandes i påfyllningsröret efter avslutad tankning och körde iväg med full rulle och orsakade skador på pumpen. Hugo Rosas, och orsaken är stress. Det är väl bara en tidsfråga när han går in i väggen och kanske får smaka på Försäkringskassans besparingskrav och grovmaskiga sociala trygghetssystem.






Av Krister - 14 november 2018 20:54

Äntligen har riksdagen beslutat att ersätta nuvarande radio- och teveavgift med en ny avgift efter nyår, public service-avgiften. Det känns riktigt bra att slippa betala in de sex hundra kronorna varje kvartal, och kommer nu tas via skatten för personer över 18 år. När tjockteven gick sönder bestämde jag mig för att inte skaffa en ny.

Jag använder mig mest av nätet och ser teve hos vänner, där ett fåtal av dem betalar avgiften, nu måste de vara med.

Vinnarna sägs vara låginkomsttagare i singelhushåll, men har de inte haft betalningsvilja tidigare blir de på sätt och vis förlorare, de kommer inte undan lika lätt nu liksom en och annan riksdagspolitiker.

www.svd.se/nya-tv-skatten-har-ar-vinnarna-och-forlorarna

 

 

 

 

 

Av Krister - 13 november 2018 21:57




Tog mig till kyrkofullmäktigemötet ikväll som beslutande s-ledamot, det känns motigt i novembermörkret. Det mesta handlade om att få budgeten i balans och vad det skulle sparas in på i verksamheten, inte direkt uppmuntrande. Det skulle visst bara bli tre sammanträden nästa år. SD:s representant i kyrkofullmäktige har jag bara sett närvara en enda gång.


Besökte Vaxholm mot eftermiddagen så jag fångade några motiv därifrån idag.





        







Av Krister - 12 november 2018 16:59





Det gick inte att betala med det vanliga magnetkortet ute vid pumparna på Preem i Rosersberg idag, jag gick in och testade kortet vid kassan där det fungerade. Fyllde på vid Preem i Täby istället där jag kunde få full tank.

Det jag irriterar mig på är att personalen är så säkra på att det är mitt betalkort det är fel på. Den där tekniken ute vid pumparna brukar ställa till det emellanåt.


Strulade gjorde också Swedbanks telefontjänst, försökte göra en överföring mellan två konton, men betalningen medgavs inte i kassan, fick använda mig av ett reservkort. Den äldre damen framför mig i kassakön kunde inte betala sina varor, kanhända hade hon ett Swedbankkort också. Fantasin sätts i rullning när man har människor framför sig som inte kan betala sina varor. Det har hänt att jag skjutit till några kronor då kunden framför inte haft tillräckligt med kontanter på sig. Då det gäller mindre belopp gör det detsamma.






 





Av Krister - 11 november 2018 16:58




"The Camp Fire" har ödelagt mer än 6 700 byggnader i norra Kalifornien och brandens offer stiger fortfarande. Inte ens kändisarna kommer undan lågorna som uppmanas lämna sina hem i Calabasas och Malibu. "Lika för alla" skulle man väl kunna uttrycka det då det drabbar både hög som låg. 

 

De som äger mycket förlorar förstås mer än fattiglappen i det fördelningspolitiskt ojämlika amerikanska klassamhället. Jag funderar över hur stark motivasionen är hos brandmännen att släcka de egotrippade och högmodiga miljonärernas lyxhem, en livsstil som de själva bara kan drömma om. De riskerar både liv och hälsa och har väl inte alltför höga löner.







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards