Alla inlägg under november 2018

Av Krister - 10 november 2018 18:19





Funderar på att göra min remouladesås själv. Eriks på 230 ml innehåller 3,6 g kolhydrater per 100 g men fanns inte att köpa på Coop idag. Ica hade flera sorter i tub och i flaska att välja på i hyllan med ett kolhydratinnehåll mellan 7 och 14 gram. Eriks i plastburk förvaras i kyldisken.

Det har varit en trafikintensiv dag. Förmodligen är det fars dag som ställer till det med trängsel på parkeringsplatserna och ute på vägarna. Och så det dystra novembermörkret med regn och blåst. Jag får dessutom kroppsbränna av den här typen av väderlek. 

 

Blev uppmuntrad över att rederiet Forsea ska sätta in två batteridrivna färjor över sundet mellan Helsingborg och Helsingör, först i världen dessutom. Bara de inte dumpar båtavfallet i farvattnet längsmed färjeleden så är det optimalt i miljöhänseende. 

 

Läste idag om att trenden med obemannade kassor i svenska livsmedelsbutiker växer kraftigt i flera butiker. Särskilt i storstäderna används det av majoriteten av kunderna. Det är sällan någon använder självutcheckningen på Coop eller Ica där jag handlar, men det fungerar bra på Ikea. På Willys är det fler som använder sig av det obemannade systemet. Det har hänt att personalen uppmanat mig att använda de obemannade kassorna, men jag gör det motvilligt.

Jag tror inte att självutcheckningssystemet hotar sysselsättningen, det är lika personalkrävande att hålla koll på att det inte blir förmycket svinn från butikerna. Det finns faktiskt ungdomar som väljer medvetet kontantbetalning framför betalkort.

 

www.sydsvenskan.se/2018-11-09/sjalvutcheckning-tar-over-bemannade-kassor

 

 

 



 

 

 

Av Krister - 9 november 2018 20:45




Bytte ut båda glödlamporna i regskyltbelysning nu på förmiddagen, vänster glödlampa hade slocknat. Höger glödlampa byttes den 7 mars i år, den brann fortfarande men såg svart ut i glaset. 

Parkerings- och skyltbelysningen får jag byta en gång om året, det känns oftare. Rengjorde lamphusen innan de sattes på plats, det är ett litet extrajobb som man inte gärna tar sig tid med, särskilt inte om de byter laporna på verkstad. Lamporna förvarar jag i en liten plastlåda med lock i skuffen, nu köpte jag nya 5 W glödlampor på OKQ8 och ett par i reserv.

Blöta vägar gör bilen lerig på bara på några timmar, det är mycket grustransporter i samband med vägbygget kring Norra länken. 

Ikväll var det dags igen att tvätta Kian på OKQ8 i Säby söder om Uppsala.





 






Av Krister - 8 november 2018 18:02




Är osäker på om det har utförts fuktmätning av golvet och väggarna i badrummet idag. När jag pratade med fastighetsskötaren var det stickprov som skulle göras och lägenheter som inte var tillgängliga med nyckel hoppade de över. Så mycket ståhej för så lite. Man kan ju inte duscha som vanligt och vardagsrutinerna blir rubbade.

 

Så åter en masskjutning i USA, nu på en country- och westernbar i södra Kalifornien med tolv döda. Vapenindustrin ser en uppgång i försäljningen och aktieägarna med lobbyister jublar. Och president Trump får väl skylla på den sviktande mentala folkhälsan igen.




Av Krister - 7 november 2018 21:08





Det ska utföras en statusbesiktning av badrummen i morgon med instrument som mäter fukt under golv- och väggytor. Man får inte duscha ett dygn innan kontrollen utförs, och så ska det vara undanplockat längs väggar och golv. Om man inte är hemma skall en nyckel läggas i tubcylindern i dörren. Det var inte så länge sedan det var rengöring av avloppsrören i lägenheten. Någon tid har jag inte fått när de tänker komma.


Har känt mig trött idag efter det sena träningspasset igår kväll och det novembertunga vädert gör säkert sitt till. På Steninge förbereds det redan inför kommande julmarknad.






 







Av Krister - 6 november 2018 22:49




Skrev om att det saknades popcorn i butikshyllorna redan den 12 oktober här i bloggen, nu har en journalist tagit upp det i dagens Metrotidning. Det var samma visa förra året.

 

Annars så letade jag ledig ruta vid tågpendlarparkeringsområdet i Märsta och Rosersberg för att ta pendeln in till Centralen i förmiddags, men hittade ingen. Löste situationen med att ställa bilen på kundparkeringen i Väsby centrum för 75 kronor med tre timmar fri parkering.

 

Ställer man sig fel blir det ju böter och en inkomstkälla för Transportstyrelsen.





 




Av Krister - 6 november 2018 00:18




Namnet Rodney Howard-Brown säger väl kanske inget för folk i allmänhet, men är inom kristna kretsar en välkänd karismatisk evangelist och väckelsepredikant född i Sydafrika. Det går att söka på namnet och det finns youtebeklipp att se. 

Ikväll besökte han i förbifarten församlingen Arken i Kungsängen, ett möte som fortgick från sju till halv elva. Det är inga tråkiga möten då det händer saker hela tiden med bland annat lovsång och kraftfull predikan, tiden går fort.

 

Personligen är jag inte så mycket för det här med att falla till golvet och få en filt lagd över sig. Temat var kraften eller dopet i den helige Ande i treenigheten som består av Gud, Jesus Kristus och helig Ande.

 

Stannade på Burger King på återresan så det blev en lång dag.





Av Krister - 4 november 2018 21:33

 

 

 

Läste en artikel från den 2 november, 2018 i Arbetaren att regeringen går vidare med inskränkt stejkrätt. www.arbetaren.se/2018/11/02/regeringen-gar-vidare-med-inskrankt-strejkratt/ Risken är obefintlig att den socialdemokratiska regeringen skickar in militärpolis som högern gjorde mot de strejande arbetarna under Ådalskravallerna 1931 där fem människoliv fick sätta livet till. Jag tror att en inskränkt strejkrätt blir tandlös, arbetarklassen har rest sig förr mot den politiska överklassen och kommer att göra det nu också om så skulle behövas. Tänk er in i ett scenario där den svenska regeringen frihetsberövar strejkande arbetare vars brott är högre lön och bättre arbetsvillkor.


Samtidigt uppmanas vi att engagera oss i Socialdemokraternas höstkampanj som pågår mellan den 5-8 november under måttot "var med och bygg ett starkt samhälle för alla". Målsättningen är att man under kampanjperioden ska genomföra femton tusen samtal och värva ett tusen nya medlemmar.






Av Krister - 3 november 2018 22:29





Halloweenfirandet påminner lite om påskhögtiden där upplägget är nästan likartat. Ungar går och tigger pengar eller godis vid dörrarna och spökar ut sig, kanske inte fullt så skräckinjagande som med påskkäringar eller häxor på väg till Blåkulla. Inget nytt under solen, som Predikaren säger.

Lördagsfikat i Sollentuna med mörk chokladganache och ihålig chokladpumpa till bryggkaffet. Väntade mig att den brandgula pralinen skulle vara fylld med chokladkräm.


Besökte mammas gravvård ikväll. Brorsan hade tänt gravljusen och lagt ner en krans. Det är något som han har åtagit sig att ombesörja varje år i Allahelgonatid.






   








Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards