Alla inlägg under februari 2019

Av Krister - 8 februari 2019 23:38

 

 

Vi påminns i stort sett varje dag i media om den globala uppvärmningen och dess konsekvenser för klimatet. Det känns oroväckande, tröttande och uttjatat. Flyget är en av våra största klimatbovar. Ju sämre ställt vi får, desto större vinst i klimatsynpunkt när det gäller resvanor. Tätt befolkade områden världen över som lever under knappa materiella förhållanden borde väl då anses vara ofrivilligt miljösmartare än i-länder med högre konsumtion och levnadsstandard.  

Utmaningen vi står inför är att övertyga oss själva och omgivningen med hyfsade ekonomier att avstå från solresorna med flyg och välja miljösmartare alternativ och resmål - eller att avstå helt med tanke på just miljön och hålla sig hemma, hur impopulärt det än låter. 


Ett bra sätt att stå ut den kyliga mörka årstiden är kanske att skapa fler vattenland på hemmaplan med konstgjorda sandstränder, palmer och regnskog.

www.expressen.se/allt-om-resor/flyghangaren-ar-hem-for-enormt-vattenland




 




Av Krister - 7 februari 2019 17:28

 

 

Det tycks bli allt vanligare att konditorier omvandlas till bistrokaféer. Det brukar oftast innebära att brödsortimentet minskas ner i de korta bröddiskarna till förmån för enklare restaurangmat med salladsbufféer. När jag skulle skaffa ett wienerbröd till en person i måndags hade konditoriet som jag sedan tidigare besökt genom åren genomgått förvandlingen till just bistro.

 

Wienerbröd fanns inte att få, plåten som hade bakats hade gått åt i en beställning.

Det skulle ta för lång tid att baka en ny plåt.

Jag svepte med blicken över något som kunde falla i smaken och chansade på en wienersemla i det smala utbudet, något som jag egentligen inte ville ha, men började ändå på ordet "wiener." 

Wienerböd till grädde är en mindre lyckad kombination gällade konsistens och smak på bullen, men vi gillar olika.

Jag delade på vetesemlan för egen del för att inte höja blodsockernivån så mycket.





Av Krister - 6 februari 2019 23:28



Lägger in några bilder från i dag ute vid Steninge, nedåt sex minusgrader som lägst på eftermiddagen. I skrivande stund, någon minusgrad. 


Hörde att president Trump har betalat ut de utlovade pengarna till sina valarbetare i förra veckan. Femton hundra kronor tyckte han att de var värda. 



   





Av Krister - 5 februari 2019 22:43



Det är väl ingen vid det här laget som har undgått den roliga nyheten att Karl den IX:s begravningsregalier som stals i Strängnäs domkyrka i somras,

har återfunnits på eller i en soptunna i Åkersberga. Den här kuppen blev en världsnyhet och någon i ansiktsboken beskrev kuppen som hämtad ur en klassisk Bondfilm, med tanke på att tjuvarna kom i båt och det ovanliga rånbytet.

 

Nu kan man bara hoppas på att kyrkan har lärt sig en läxa och förvarar dyrgriparna på ett mer ansvarsfullt sätt.






Av Krister - 4 februari 2019 19:18

 

 

Ringde kontoret på Hsb i morse men fick inget riktigt svar på när vi skulle få snön undanröjd på parkeringsplatsen. Ställde in värmaren i bilen på tre timmar i niotiden och då var det fortfarande oplogat, fjorton minusgrader, under klarblå himmel. I elvatiden såg jag att det hade varit någon där, det positiva var att det inte hade lämnats snösträngar kvar som jag måste gå i efterhand och skyffla bort. Till stor del hade vi redan plattat till snön och gjort en del av jobbet, plogbladet gick inte så djupt ner.


Satt i kö i Törnskogstunneln i Häggvik på vägen hem från Täby i eftermiddags, en trafikolycka med en lastbil inblandad, luften i tunneln var väl inte den bästa med tanke på avgaserna. Kilometerräknaren i Kian slog om till fyrtionio tusen mil i dag.



 






 

Av Krister - 3 februari 2019 23:18



Läste den uppmuntrande nyheten att den nya S-föreningen Reformisterna lanseras i dag som en intern oppositionell kraft som ska driva Socialdemokraterna åt vänster.

Exempel på förslag i deras reformprogram är 5 000 mer i månaden till fattiga pensionärer, förstatligade apotek och statligt driven klimatomställning. I jämförelse med regeringen Löfvéns löfte om två ynka hundralappar mer i månaden och höjda bostadstillägg, som sannolikt kommer att ätas upp av inflationen, höjda bostadshyror och andra avgifter. Det ingjuter ett nytt hopp i en stelnad arbetarrörelse som blivit alltmer förborgerligad.

www.expressen.se/nyheter/tunga-s-namn-utmanar-lofven-vill-stoppa-partiets-hogersvang/




Av Krister - 3 februari 2019 14:35



Det första jag gjorde i morse var att skaka bort den tunga snön som tyngde ner grenarna från Tujan och Brudspireorna på uteplatsen. Det har vräkt ner snö i mängder i Stockholmsområdet över natten. Sedan var det till att försöka ta sig ut från den oplogade parkeringsplatsen, men jag har låtit bilen stå idag. Det är lätt att fastna eftersom snön består av kompakt blötsnö med nysnö som lagt sig ovanpå och som sedan fryser på. Har försökt hjälpa till efter förmåga med att sopa bort snön från grannarnas biltak. När snöröjningen uteblir av någon anledning får vi hjälpas åt att skotta för hand så gott det går. I ett perspektiv rätt roligt och underhållande, grannarna börjar prata med varandra mitt i eländet. 


Besökte närkyrkan i förmiddags och fick min andliga spis även denna söndag, uppåt fyrtio gudstjänstbesökare och tjänstgörande, bra med tanke på vädret.




 

 

  






Av Krister - 2 februari 2019 19:34

 

 

Till sin natur anses människan vara lat, sägs det. Om det återspeglar bilister som inte tar sig för att avlägsna snöflaken på biltaken låter jag vara osagt, men enligt trafikjurudiken går förseelsen ivarje fall under "osurrad last" och medför dryga böter om föraren blir stoppad. Plusgraderna i parkeringshuset i Sollentuna galleria fick göra jobbet med stora ansamlingar av smältvatten. Överlag är många slarviga, en snöborste är inte så dyr i inköp.


Kunde inte låta bli att ta en bild på en bricka som stod i stället på bistron idag. Vad sägs om att köra igång lördagsförmiddagen med en påse salta nötter, en kopp svart kaffe, starköl och energidryck?



     




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards