Alla inlägg under april 2019

Av Krister - 10 april 2019 15:50



Besökte Uppsalastadsdelen Stenhagen igår kväll, gjorde inköp på Ica Maxi, och smorde kråset på BK. Jag gillar takterassen och den lite ovanliga planlösningen, men lådformen ser trist ut som så många andra byggnader gör nu för tiden.

Det har hänt tidigare att jag gjort felköp när det gäller Ica "Kokosdryck med ris" och "Naturell risdryck." 

 

Förpackningarna ser förvillande lika ut. Förmodligen fanns inte kokosdrycken kvar i hyllan, och då tar jag av någon märklig anledning något liknande som finns tillgängligt utan att tänka efter.

Risdrycken innehåller 11 gram kolhydrater varav 6 gram naturliga sockerarter, vilket ligger lite väl högt med tanke på blodsockret. Sedan spelar det ingen roll om det står "osötad" på tetran eller inte.


 

       






Av Krister - 9 april 2019 16:04

 

 

Det bev en lång promenadsträcka i rask takt i Väsby vid middagstid. Blåsigt och en dagstemperatur kring nollan och en minusgrad. Inte direkt något idealväder för en sträcka på över en mil i över två timmar. Men det känns bra att benmusklerna får jobba och att det känns efteråt. Förkylningen har avtagit, så det gick bra utan det minsta tecken på andfåddhet.

Tog en mugg kaffe i förbifarten på OKQ8 i Glädjen, slog oss inte ner den här gången.

 

Bilder av vägstenarna där ortsnamnen är inristade, hundra år gamla, om man går efter årtalet 1917. Några av ortsnamnen har minskat i betydelse idag, kanske viktiga samlingsplatser i ett annat dåtida jordbrukssamhälle. Den ena vägstenen är upprest vid Hammarby apotek, den andra ett stycke längre bort längsmed tidigare Rikstretton som blev E4, och nu med det mindre kända länsvägsnumret 268. Baksidan av vägstenen som visar mot Vallentuna finns det ristningar på baksidan som man får gissa sig till. Stockholm och så en antydan till en pil som anger körriktning.



     







Kom

Av Krister - 8 april 2019 22:01



Besökte Kom köpcentrum i Rotebro på sena eftermiddagen som ligger inte så avlägset från handelsplatsen i Rotebro. Det är fortfarande en del kunder som söker sig dit trots stor konkurrens från andra handelsplatser i omgivningen. Mitt sällskap ville prova skinnjackor, men hittade ingen som passade.

 

Jag har fortfarande kvar min gamla bruna Jofama mockajacka från Malung som jag köpte på nittotalet. Den känns stor nu och modellen gör mig lite gubbig. Har tänkt låta jackan gå till insamlingen, men den har samtidigt ett personlig värde, jag väntar. Jackorna i storlek 52 sitter som smäck, de ska sitta mer figurnära för att kännas rätt i tiden.

 

Skinnjackor får man räkna med kostar över två tusen kronor, säljaren var intresserad av att sälja och jag ville vänta. Det kan komma oväntade utgifter som man måste ta hänsyn till, och då är den här typen av inköp inte det mest prioriterade.


Tog en kebabklämma på restaurangen. Och en kopp svart automatkaffe som jag helst hade hoppat över i smaksynpunkt. - Det har blåst rejält idag, kyligt i luften och med tre, fyra plusgrader har det känns rätt ruggigt. - Lampan i bild ändrar färg och kan ses från motorvägen.



 




Av Krister - 7 april 2019 22:19



Har fått ett antal utskick av Valnytt i mailboxen med uppmaningen att vara med och skapa ett EU som sätter vanliga lönetagare först. Vi behöver vara flera som är ute och samtalar med våra väljare om det kommande EU-valet, heter det. Därför behövs jag för att vi tillsammans ska kunna försvara demokratin och stå upp för vanliga människors villkor.

Nu är det Heléne Fritzon som är kandidat till Europaparlamentet, Socialdemokraterna, som står som avsändare.


Jag tänker spontant, jag vill inte. Kanske mest för att hon tillhör den politiska överklassen inom Socialdemokratin. Jag uppmanas på obetald tid, genom dörrknackning, vara med och hjälpa henne in i parlamentet. Det innebär att hon som ledamot  kan fortsätta leva sitt överklassliv och uppbära feta arvoden. Den här typen av fördelningspolitiska orättvisor skapar motsättningar och klasskillnader i samhällsbygget och hotar demokratin och partiets överlevnad i längden.

 

Det är väl lite som blodgivning, tänker jag. Jag skänker min plasma gratis till sjukvården men samtidigt till läkemedelsindustrin, och ställer upp gratis för den politiska överklassens fortsatta välmående och ämbetskarriärer.






Av Krister - 6 april 2019 20:47



Fasteblodsockret låg på höga 7,3 mmol/L i morse vilket är lite väl högt, men jag tror att den kraftiga förkylningen påverkar resultatet på stickan. Lördagsfika i Sollentuna galleria och inköp på Willy:s i Rotebro. När det gäller lågkolhydratkost tycker jag att italienska tillverkaren Barilla har en bra tomatsås, Classico, som innehåller endast 4,6 gram kolhydrater per 100 gram. Nu var burkarna tillfälligt nedsatta till 10 kronor burken, så det var bara att slå till. Jag brukar göra en grönsaksgryta av pastasåsen och mosar ner ägg, fiskbullar eller stekt bacon. Det är bara fantasin som kan sätta gränser. En klick gräddfil.


Journalisten och författaren Ann Fernholm skriver på sin hälsoblogg att sockerförbrukningen går ner i Sverige. www.annfernholm.se

Mellan 2016 och 2017 minskade den med hela 13 procent, och för första gången på många årtionden förbrukar vi mindre än 40 kg socker per person och år. Den viktigaste orsaken till nedgången är sannolikt att livsmedelsindustrin har börjat sanera sina produkter, skriver Fernholm.


Men egentligen handlar det om att sockret har ersatts med sötningsmedel. Skulle tillverkaren minska ner på sötningen, hade produkten sålt sämre, men det framgår förstås inte av textsammanhanget. Hellre lite naturligt socker än konstlat sötningsmel, är min åsikt.



   




Av Krister - 5 april 2019 22:55



Dagen har väl inte varit helt optimal med tanke på rinnande näsa och nysningar. Har känt mig trött och hängig, särskilt mot kvällen. Ruggiga två, tre plusgrader och regn i Uppsalaområdet. Tog en tur ut till Emmaus i Gryttby mellan Läby och Örbyhus och hittade en andaktsbok som jag ställde tillbaka i hyllan då priset låg på två hundra kronor. Fick veta det i kassan. Den ska se fräsch ut för det priset med omslagspappret bevarat runt boken, och så är det ju loppmarknad det handlar om. Det är sällan jag hittar något av intresse. Det har hänt att jag fått tag i prisvärt Arabiaporslin.


Det finns bilägare som lägger om till sommarhjul just nu, men det är för tidigt. Det har hänt att vintern har överraskat den sista april och ställt till det ordentligt i trafiken.



   






Av Krister - 4 april 2019 19:10



Tanken var att jag skall ta mig till gymmet ikväll, men kände mig rejält trött i eftermiddags vilket har med förkylningen att göra och den där lite ömmande klumpen i halsen. Omega-3 kapslarna börjar sina, så jag köpte en burk med 90 kapslar på Källmarkskliniken i Kista i eftermiddags.

 

Källmarkskliniken har tagit fram en egen produkt av koncentrerad fiskolja som saknar sojaolja. Den tidigare produkten säljer de inte längre. En burk kostar fortfarande 199 kronor. Har fortsatt med Omega-3 sedan jag blev behandlad för Blefariten, ögontorrheten, som gav ett bra behandlingsresultat. Behandlade ögonen med en värmekudde i över ett år morgon och kväll.

 

Ryggklådan har förresten avtagit i stort sett, kanhända är det Kanodermen som verkar,  det ett typiskt åldersrelaterat problem med just klåda, och det är mycket möjligt att det kan ha med kosttillskottet att göra.



 






Av Krister - 3 april 2019 23:16



Tog en snabb promenadrunda runt Löwenströmska sjukhuset och en kaffe inköpt på 7-elven söder om Arlandainfarten. Slog oss ner på en av utebänkarna innan vi fortsatte. Uppskattningsvis fem kilometer blev det idag.

 

Skaffade en jacka med dragkedja och hög krage på Intersport igår kväll i Gränby, Uppsala. Det är svårt att hitta jackor som inte har huva om det inte är i fleece. Ofta med störande märkeslogga i brösthöjd, jag gillar det inte oavsett hur märkvärdigt varumärket än må vara. Här sitter loggan nertill i svart diskret tryck "Etrl sprts." Nedstatt till 199 kronor, hade kostat det dubbla. 80 procent bomull, resten i polyester.




         







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards