Alla inlägg under april 2019

Av Krister - 3 april 2019 13:42



Tog en kaffe på Figges i Enebybergs centrum i måndags eftermiddag. Vårsolen hettar, men vinden känns fortfarande kylig och halsen protesterar. Det är lätt hänt att man klär sig för tunt. Inne på kafét låg solen på mot de stora fönsterrutorna och höjde temperaturen rejält vid borden. Två små chokladbiskvier, den ena fylld med chokladkräm, den andra påminde om citronsmak, en liten marmeladskiva som dekeroration. Snyggt konditorjobb. Jag gillar de små detaljerna och det behöver inte nödvändigtvis vara så mycket av det goda. Och så är det tacksamt när man slipper de tråkiga Ikeamuggarna som förekommer så ofta, även på lite "finare" restauranger och kaféer.


Stannade till på Sats relativt nya anläggning i Enebyberg som har öppet till midnatt, men har en begränad bemanning vissa tider på dygnet. Jag vill gärna ha full bemanning när jag tränar. Oftast saknas bastu på den här typen av basanläggningar och lösa inredningsdetaljer kan få fötter och det som sitter fastskruvat på väggarna. Och så ska man passera en trång portal innan man kommer in i lokalen.


Besökte syrianerna i måndags också och fick håret kortat för 150 kronor. Jag förstår inte hur de kan klippa för en så låg summa. Det har gått fyra månader sedan den sista klippningen i början av december. Betalade i kontanter mot kvitto på utfört arbete.



       




Av Krister - 2 april 2019 22:39



I gårdagens "Fråga doktorn" i SVT fick vi höra av en fetmaforskare att det finns ingen mening i att banta. Mycket av budskapet är gammal skåpmat. Klasskillnader, uppväxtförhållanden, genetik, psykisk ohälsa, stress tidigt i livet, skräpmat och dålig sömn, uppges vara tänkbara anledningar till uppkomsten av övervikt. Lösningen är att vi ska trivas med oss själva och röra på oss mer och äta sundare så löser det sig på sikt.

www.svt.se/nyheter/vetenskap/vill-du-ga-ner-i-vikt-sluta-banta

 

Att banta är ursprunglingen ingen dum idé, bara man gör det till en livsstil. Ordet banta har sitt ursprung i den engelske begravningsentreprenören William Bantings  stärkelsefattiga diet med ett minskat sockerintag som möjliggjorde en kraftig viktminskning.

Han gav ut en uppskattad skrift i slutet av artonhundratalet där han rekommenderade ett lägre socker- och kolhydratintag. 

Jag reflekterar kanske mest över att det är så tyst kring livsmedels- och läkemedelsindustrins - liksom den kommersiella marknadskrafternas inverkan på konsumtionsvanorna som svar på den galopperade fetmaepidemin som inte alls nämns i programmet. 

 

Mer om William Banting, sök på Wikipedia.



 

Av Krister - 1 april 2019 12:16



Numera ska mycket av svenskan översättas till engelska för att låta hipp. Överrubriken är italienska och betyder "efter kyrkan" på ren svenska, eller "after church" som församlingar uttrycker det som vill vara trendiga. Så efter gudstjänsten i går eftermiddag tog jag med mitt sällskap en kaffe på Café myntet i Sigtuna stad med en bit chokladtryffel som man kan dela med sig broderligt av eftersom kakan är så pass massiv i konsistensen.

 

Även om det klarnade upp med kvällssol och uppåt sju plusgrader, kändes det kyligt i luften. - Fina eftermiddagsbilder som jag gärna delar med mig av.



     







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards