Alla inlägg under maj 2019

Av Krister - Onsdag 15 maj 13:32

Laddade ner en stegräknare igår kväll, en pedometer med kaloriräknare. I skrivande stund har jag uppnått 9000 steg. Nu gillar jag inte att appa upp mig för mycket eftersom det slöar ner telefonen och uppehåller tiden i onödan, och så blir det väl med stegräknaren också.

Lägger ut bilder från den snabba timslånga promenaden ute på Wenngarn och Sigtuna golfklubb igår. Idag blev det ett pass i Rosersbergs slottsområde.


Tog en bild på en av de kamoflerade testbilarna på parkeringen. Frågade först på engelska om det var tillåtet, men jag fick inte veta vad det var för bilfabrikat som testades.


           


ANNONS
Av Krister - Onsdag 15 maj 00:22

Har funderat över beskedet att 550 anställda på Karolinska och Huddinge sjukhus kommer att varslas om uppsägning. Det drabbar både chefer och medarbetare inom sjukhusets administration. Samtidigt ska de "värna vårdverksamheten," hur det nu ska gå till.

Karolinska befinner sig i ett ekonomiskt krisläge, för att ta ansvar för sjukhusets ekonomi är det en nödvändig åtgärd, påstår sjuhusdirektören.

 

Jag får en känsla av att ledningen i sann marknadsliberal borgerlig anda kommer att lägga ut administrationen på privata aktörer, i verksamheter där politikerna har privata ägar- och vinstintressen. Detta till en förväntad högre driftkostnad än vad verksamheten har idag. 


ANNONS
Av Krister - Måndag 13 maj 21:44

Skokloster ligger inte så avlägset från Sigtuna, men man ska ta sig tid och känna motivation till att ta sig ut på halvön så här års en måndagseftermiddag då det mesta av näringen och även kyrkan inväntar säsongsturismen. Men det finns faktiskt liv och rörelse i slottet året runt med renoveringsarbeten. Uppåt elva plusgrader och småkyligt i luften, samtidigt rätt behagligt att sitta i utemöblerna på Skoklostermacken för en kaffe.


Skokloster är mer än enbart en plats som jag besöker för ett kortare strandhugg. För mig är det en kontakt med historien, tänker särskilt på besöken på det sedan 2008 nerlagda bilmuseet, minnen från tidiga tonåren och "Mumin" DC-3:an. 

I de här utestolarna har jag suttit varma hösteftermiddagar långt in i oktober. Under de senare åren kan man sitta skyddad från regn och blåst under pergolorna. Pergola låter som något man beställer från pizzamenyn.


         
Av Krister - Söndag 12 maj 20:41

Det är rätt stora skillnader i utetemperaturer i kväll från tjugoen plusgrader i Vallentuna på den solvarma parkeringsplatsen till att dala ner till sju plusgrader utanför Arlanda, men då kom jag också in i skyfallet med inslag av hagel och blåst. Det behövs mycket regn nu, så det känns välkommet. 


Vällingby centrum har fått nya biljettapparater som drivs med solpaneler som på andra håll. Inte direkt enkla att använda innan man börja förstå sig på tekniken något sånär, och man ska absolut inte ha bråttom då det är ett stressmoment.

Det är bra att det inte står på automaterna att de är lätta att använda, som jag har påträffat någon gång på en krånglig biljettautomat. Det är bara jag som betalande kund som avgör vad som är användarvänligt eller inte. Man får inget fysiskt kvitto att lägga i framrutan.


         

Av Krister - Lördag 11 maj 23:26

Mats Wiking(S), har skickat en förfrågan till socialminister Lena Hallgren(S) hur ministern ställer sig till att ta fram en handlingsplan för att minska överkonsumtionen av godis, läsk och andra sockerrika livsmedel. Över halva Sveriges befolkning har nu övervikt eller fetma, och läget är akut. Det medför följdsjukdomar där endast fetma beräknas kosta 70 miljarder kronor varje år enligt Folkhälsomyndigheten.


Jag tycker att vi har nog med att bekymra oss över den globala uppvärmningen. Men båda omständigheterna bottnar ändå enligt min uppfattning i kommersialismen och den ekonomiska tillväxten.


www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/handlingsplan-mot-socker_H611634Av Krister - Fredag 10 maj 22:25

Befann mig i Gottsunda centrum i femtiden när en man i sjuttioårsåldern liksom en kvinna i femtioårsåldern blev påkörda av en polisbil under utryckning. Mannen avled tragiskt nog av skadorna. Kunde se förloppet från kundparkeringen. Nu fick jag genom texttv veta anledningen till pådraget.


Temperaturen ligger på åtta plusgrader ute vid Arlanda nu i tiotiden, förra året var det visst sjutton plusgader under kvällen, men annars har det de senare åren legat på de här temperaturerna som i år vid samma tidpunkt, det skiljer några grader till och från.

Det känns kallt i lägenheten och av temperaturväxlingarna får jag klåda på ryggen, så det är bara att ge på med Canoderm.
Av Krister - Torsdag 9 maj 22:41

Idag visade bensinpriset på 16,59 kronor litern, en tioöring högre än dieselpriset som faktiskt legat högre än bensinpriset ett tag. Har svårt att tänka mig att kommande bensinmanifestation som en Facebookgrupp utlyst på olika platser i landet nästa fredag, får någon större betydelse när det gällar att väcka opinion.

 

Regeringens årliga prishöjningar på bränsle fortsätter, och kommer även i fortsättningen att författiggöra arbetarklassen. Främst för landsbygdsbor som är tvungna att ta sig till jobben på obekväma arbetstider där det är gles kollektiv linjebusstrafik. Men man väljer ju var man bosätter sig, som det heter. Man får skylla sig själv.


Tog mig till gymmet ikväll i Väsby. Gjorde mitt pass där senast den 15 april, har rätt mycket annat att göra på kvällarna just nu. Vägde in mig på 79,8 kg. Kortar ner passen nu när jag tar snabba långpromenader några gånger i veckan på förmiddagarna. Det blev ett långt och givande samtal i bastun efteråt om kost- och tobaksvanor, alkoholvanor och annat som påverkar åldrandet. Av Krister - Onsdag 8 maj 22:03

Det kändes fortfarande kallt i luften idag trots att solen låg på. Någon enstaka regnskur med temperaturer kring sju, åtta plusgrader. Har en känsla av att årets sommar blir kall och regnig eftersom fjolårets var så pass solig och varm. Det är bra för min del att det är svalare, måste kolla upp AC:n som inte kyler som den ska innan det blir för höga sommartemperaturer. 

Gick den snabba promenaden ute på Wenngarn och tog kaffet inne på Kulturstallet. Det är mycket känsla av barndom i schackrutan och de hembakta kakor som jag åt som barn. Lägger in några bilder från i förmiddags.


           

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ boosta med Blogkeen
Följ boosta med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se