Alla inlägg under juni 2019

Av Krister - 22 juni 2019 20:37





Vi chansade på att något av kaféerna skulle hålla öppet i dag i Sollentuna köpcentrum, men det var i stort sett bara livsmedelsbutiken och en snabbmatkedja som hade ruljansen igång midsommardagen. Vi kunde satsat på det säkra Sigtuna stad i dag, men gjorde det inte. CirkelKå i Väsby blev sista utvägen för lördagskaffet, det har hänt förr då vi något år besökte Vaxholm och stannade till vid någon bensinmack på tillbakavägen på midsommardagen.

 

På CK sittar man inte gärna mer än som högst tjugo minuter, på konditoriet bler det oftast i över en timme. Det har väl med det höga tempot att göra i en butik.

En lite väl sötad och torr Citronvallmomuffins till automatkaffet blev det idag, jag betalade i kontanter mot kvitto. Kaffet tycker jag smakar bra på CK för att vara automatkaffe.


Det har inte blivit så mycket rörelse idag, så jag gjorde över sextusen sexhundra steg runt fotbollsplanen ikväll för att uppnå dagens stegprestation nu ikväll.







   






Av Krister - 21 juni 2019 21:21





Det var tänkt att jag skulle göra ett oljebyte på Kian i förmiddags, men mekanikern jag anlitar utanför Öregrund hade inte beställt hem delar och olja, och orken fanns inte där heller hos honom. Det får bli en annan verkstad i närheten. Jag brukar hälsa på min syster samtidigt som bor permanent ute vid kusten.

 

Kompisen som jag hållit kontakten med sedan högstadiet mötte upp i Sigtuna stad vilket var en positiv överraskning, och vi blev tre vid kafébordet på Strandvillans uteservering. Väderleken påverkar den publika tillströmningen, så midsommaraftonsfirandet blev välbesökt kring majstången på Borgmästarängen.

Den hemmagjorda jordgubbstårtbiten varierar något varje år i utseende, jordgubbsbitarna var lite syrliga.

Svala pålandsvindar och vackert väder gjorde vistelsen riktigt behaglig.


Har ätit midsommarmat hos en kamrat vid fem, plockade ihop vad som behövdes från mitt kylskåp och gjorde inköp på Coop.
Har gjort en blodsockerkurva idag inför det kommande läkarbesöket, har inte stigit över 7,0 mmol/L trots att det jag åt innehöll en hel del kolhydrater och socker.


Önskar er läsare en fortsatt fin afton och midsommarhelg så gott det nu går och efter omständigheterna. 





     





Av Krister - 20 juni 2019 21:36





Det var ett tekniskt problem med utrustningen på ögonmottagningen igår som gjorde att jag fick en senare tid på eftermiddagen. Nu har jag ett fritt arbete så det går att göra kringgående tidsmässiga rörelser utan att riskskera förlorad arbetstid och inkomst. Ögonläkaren var inte där den här gången, men skulle skicka resultatet och även till diabetesläkaren som jag ska träffa i början av juli. Patientavgiften låg på en hundralapp. 


Köpte två halvlitrar jordgubb i dag igen utan för Coops kundparkering i Märsta för en hundralapp. Det går lätt och smidigt att ta ut kontanter ur automaten intill och betalningen gick snabbt och bekvämt. Swichbetalningen ställde till det för kvinnan framför, men lyckades med överföringen efter en stund.


Läste i Dagens arena att storbankerna måste göra det möjligt att ta ut pengar och för företag att sätta in dagskassor i kontanter över hela landet. Regeringen lägger fram en lagrådremiss, och de skärpta kraven föreslås gälla den 1 januari 2021.

När inte storbankerna vill ta sitt samhällsansvar måste regeringen agera.


www.dagensarena.se/innehall/banker-ska-tvingas-hantera-kontanter-hela-landet








Av Krister - 19 juni 2019 23:19





Eftersom tiden på ögonmottagningen för ögonbottenfotograferingen ändrades från strax efter elva till tio i fyra idag, fick jag tid att besöka naturreservatet vid Åshusby söder om Arlanda flygplats vid sjön Fysingen. Området är helt nytt för mig och det kändes spännande att ströva kring i midsommargrönskan. Besökte storhögen Nordians hög och gick längsmed stigarna till Ströms gård. Säsongens första solvarma smultron. Ingen riktig sommar utan smultron.

Lägger in bilder från naturreservatet idag med en fornhistorisk tillbakablick.







                 









Av Krister - 18 juni 2019 23:59




Den amerikanska restaurangkedjan KFC skickar ut rabatterbjudanden med gruppreklamen, men det finns ett fåtal restauranger att välja på. Den som ligger närmast till finns på handelsplatsen Blocks vid Bromma flygplats. Valde den kryddstarka Zinger kycklingburgaren. För att hålla mig något sånär till lågkolhydrattänket bytte jag ut pommesen till sallad och en mineralvatten. 

Lägger ut några bilder från kvällen, det har fallit spridda skurar idag till och från.


Gjorde den snabba promenadsträckan i Väsby på förmiddagen och passade på att fota den flöjtspelande präktiga gossen gjuten i brons i närheten av Löwenströmska sjukhuset. 







 

           




 

Av Krister - 17 juni 2019 21:43




Köpte redan i tisdags i förra veckan en Fuchsia eller Kristi blodddroppe, som jag föredrar att benämna växtenhybriden, på Ica Maxi i Häggvik. Det är alltid en chansning när det gäller sommartemperaturerna och hur gynnsamt det är för blomningen. Stjärnöga är nog tåligast, men fick inte tag i några i år.

Det har varit riktigt vackert idag också, men det har blåst svala vindar.


Hämtade ut en Canoderm i plastburk på Apoteket, men något recept fick jag inte den här gången från Vårdcentralen. Refillburken har ett något lägre pris än den med pump. Det fanns också ett alternativ till ett lägre pris med samma verksamma ämnen och varumärke.





 







Av Krister - 16 juni 2019 23:56





Förutom förmiddagens gudstjänst i Uppsala har jag inte gjort annat än klippt ner Brudspireorna något på uteplatsen, svettigt mot eftermiddagen i värmen. Det är inte fler buskar än att jag använder vanlig häcksax. Brukar vara dags när blomningen är över. Rosorna slår ut senare i år liksom liljorna. 

 

Eftersom jag bor i en sutteränglägenhet blir det svalt i lägenheten heta sommardagar, men känns kallt på morgnarna. Tog på mig en tröja i morse för att inte frysa. Jag brukar få sendrag av den svala innetemperaturen när inte fjärrvärmen är på. 

 

Gjorde 8748 steg totalt i dag, det är bra med stegräknare i mobilen. 

 

 



 

Av Krister - 15 juni 2019 23:18





Besökte Järvaveckans näst sista dag för att lyssna på statsminiser Stefan Löfvéns halvtimmes långa tal på Spånga IP halv sju. Inget nytt i innehållet som jag inte känner till sedan tidigare. Funderade över om det var värt besväret att ta mig in med det tillfälligt stillastånde strömlösa pendeltåget från Märsta station, och busslinje 514 till Spånga från Sollentuna.

Det som förvånade mig var att evenemanget är förlagt i Spånga och inte på Järvafältet där det finns stora ytor att hålla till på. Det är första gången jag var där.


Fick vänta väl länge på att få en burgare vid Burger Mansions foodtruck på food courten. Många handlar fortfarnade med kontanter. Kvällen var behagligt varm och burgaren riktigt god. Den blå ledvagnen var rätt ny, men skramlade och skakade i inredningen, ett plus för luftkonditioneringen som gav svalka.


Första svenska jordgubbarna för säsongen, köptes med kontanter utanför Coop i Märsta för 45 kronor litern, vad jag kunde se på kartongen odlas de i Skåne, lite syrliga, men varierade i smaken.






   




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards