Alla inlägg under augusti 2019

Av Krister - 3 augusti 2019 21:13




Visste inte helt säkert var den tidigare bron mellan Stäketborgen och Stäketfläcken var belägen, men fick det klart för mig senare. Gångstigen leder ner till resterna av brofundamenten från 1800-talet som fortfarande finns kvar nere vid strandkanten.

Bron hade hindrat båttrafiken om den funnits kvar idag.





   


  

Av Krister - 3 augusti 2019 16:16





Besökte Almarestäket i dag för att bese den medeltida borgen i det soliga sensommarvädret. Hade inte förväntat mig annat än just en stenig, gräsbevuxen kulle i brant terräng. Det var väl mest omgivningen som lockade, tiden tycks stå still i vissa miljöer. 

Obelisken i röd granit restes år 1804 som minner om brobygget över Stäketsundet. Svårläslig och med missprydande borrhål i stenen, men den överraskade. Jag saknar en rekonstruktion av borgen för att få en uppfattning om hur den kunde sett ut och med utstakade markeringar vid ruinresterna.





                                             


 




Av Krister - 2 augusti 2019 19:35




Eftersom den här runstenen är upprest vid vägkanten, och det fanns en infartsväg där jag kunde ställa ifrån mig bilen en kort stund, blir det ett inlägg om runstenar idag också. Man kan fråga sig varför stenen är så grunt huggen, som det framgår av texten på skylten


Byn Kyrsta ligger mellan Storveta och Björklinge i mellersta Uppland, längsmed länsväg C 699 som antas ha haft ungefär samma sträckning sedan forntiden. Man ser och hör trafiken från motorvägen, E4, mellan Uppsala och Mehedeby i närheten.






        



Av Krister - 1 augusti 2019 16:18





Det var kontanter och Swish som gällde vid två tillfällen i Rotebro idag. Jordgubbsförsäljaren utanför Coop tog inte betalkort, men kontanter och Swish. Ulvagubben kostade 65 kronor kartongen, i överkant, så det blev andra gubbar till ett lägre pris.


Fyllde på AC köldmedium på den provisoriska stationen på kundparkaringen och ställde samtidigt en diagnos. Det är ett litet läckage, men nu kyler ventilationssystemet som det ska igen. Uppskattningsvis kom jag undan med en tusenlapp, betalade åtta hundra. Fick ett handskrivet kvitto på kontantbetalningen. Funderar på när fick jag ett sådant utskrivet sist.


Grabben som gjorde jobbet kom från Lettland och förde kommunikationen på engelska. Det har varit långa köer tidigare, så jag har dragit mig för att göra servicen. Nu var det lugnt och det går ju mot höst med lägre temperaturer.






     




Av Krister - 1 augusti 2019 06:52




Ryckte upp den risiga Schersminbusken med rötterna i måndags och ersatte den med en Buxbom från Plantagen. Scherminen gav sparsamt med vita blommor och blev risig med tiden, över tio år. Den gav heller inte ifrån sig någon direkt doft. Tanken var att busken skulle fylla ut mellan Brudspireorna, men så blev det inte. Besökte Blomsterlandet måndagen dessförinnan och planterade en Höstgullris, en tacksam och tålig rabattväxt som hänger med år efter år. Det är bara att testa sig fram. 






 






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards