Alla inlägg under september 2019

Av Krister - 7 september 2019 23:28






Regnet föll och det kändes småkyligt inne i Sollentuna galleria i förmiddags. Den råa luftfuktigheten, vinden och kylan som tränger sig på under hösten och vintern, ger upphov till yrsel. Jag gör inte så stor sak av det, men påminns om obehaget vid den här tiden på året.

Häggvikstunneln var avstängd i båda riktningar i ettiden. Tog en omväg till Arninge handelsplats via Väsby och Vallentuna på återresan.


Besökte två möten på församlingen Arken i Kungsängen på eftermiddagen och kvällen. Den för tillfället särskilt inbjudna amerikanska gästpredikanten Debbie Rich predikade, ett passande efternamn med tanke på den framgångsteologi hon förkunnar. Jag är ingen anhängare av den typen av teologi, men det får gå.


Församlingen Arken bjuder fortfarande in gästtalare. Jag tycker att det har blivit färre församlingar som gör det numera.

Gå gärna in på www.arken.org om du vill veta mer om vad som händer i just den församlingen.





   



Av Krister - 6 september 2019 21:43





Tog en tur ut till Vaxholm på förmiddagen nu när det är som bäst att vistas ute med värmande sol och svala friska vindar.

September månad har en annan fördel, turistströmmen har avtagit och parkeringsautomaterna är övertäckta. Nu är det parkeringsskiva som gäller nere vid hamnen i Vaxholm, och det är gott om plats att ställa ifrån sig bilen på vardagarna.

 

Det blev ingen längre promenad i stadskärnan, tog hänsyn till personen jag hade med mig som har begränsad rörlighet.

I utbudet i kaféet fanns mest större bakverk att välja mellan, det som uppgavs vara en Sarah Bernardt, visade sig vara en vanlig chokladbiskvi med smörkräm. För egen del räcker det med ett brysselkex eller schackruta till kaffet.

- Bilder från förmiddagen.




       










Av Krister - 5 september 2019 19:39





Onsdagen bjöd liksom idag torsdag på regn på morgonen, men väderutsikterna vände till det bättre med uppklarnande väderlek och sol under dagen. Gjorde en kortare promenadsträcka längsmed Fysingen mellan Löwenströmska och Hammarby kyrka, en del av Ingegerdsleden, nästan vindstilla.


Ängsmarken där det tidigare har vuxit Vallmo, Timomotej och Prästkrage under sommaren, har plöjts för säsongen. Bilden av blomsterängen är tagen i slutet av juni i år.

Det är rikt med slånbär. Jag är bortskämd med hemmagjord slånbärssaft sedan barnsben. När det gäller smak slår slånbären det mesta i saftväg, enligt mig. Men buskarna är taggiga, man river sig lätt av egen erfarenhet. - I bild en sort av klockväxt, förmodligen den förvildade trädgårdsväxten Ballongblomma, som blommar rikligt i år.






                 







 



Av Krister - 4 september 2019 15:50





Gjorde slag i saken och skaffade nya större nyckelbrickor på Järnia i dag. Har tänkt på det tidigare men har inte blivit av att köpa. Vi skrattade igenkännande när jag betalade i kassan, det är väl fler än jag som har förlagt nycklar som hamnat i skrymslen och i tvättkorgar genom åren. Jag ringde vid ett tillfälle till bostadsrättsföreningens kontor när jag inte kom in i tvättstugan, men hittade nycklarna efter en stund i tvättkorgen.


Man ska heller inte göra misstaget att ha nyckelknippan i samma hand som soppåsen när man slänger soporna.

Bilnyckeln till min Fiat Brava var i det minsta laget, jag tappade nyckeln i snön ute i tassemarkerna, men kom lyckligtvis till rätta efter några nervösa minuter. Dagvattenbrunnar med galler är också något som känns obehagligt, särskilt på parkeringsplatser där man använder bilnyckel.






 




Av Krister - 3 september 2019 15:00





Det var ett tag sedan jag stövade runt i Rosersbergs slottspark. I bild Kettils grotta och "Stora utsikten" där jag slog mig ner på bänken med vy över Sigtunafjärden. Parkvillan från 1700-talet får en tidsenlig fasadrenovering i gammal teknik av kunnig hantverkare. Det är statliga SFV som äger fastigheten.  

 

Mötte ett fåtal i parkområdet, en man på bergcykel och två hundägare. En behagligt höstsolig förmiddag med svala vindar, uppåt sjutton plusgrader. 






              





Av Krister - 2 september 2019 21:25





Stannade till vid självplockningen i närheten av Täby kyrkby i eftermiddags för att fånga solrosfältet. Har av någon anledning missat odlingen i år som man kan se från trafikleden i närheten. 

Det märks att vi är inne i september, många av solvändorna börjar se vissna ut, samtidigt som det skjuter nya skott.






       



Av Krister - 1 september 2019 22:58

 


På många håll begränsas framkomligheten i vägnätet i tätorterna. Väsby är ett exempel. Tanken är väl att det ska få bilister att sänka hastigheten och därmed höja säkerheten för cyklister, fotgängare och bussresenärer. Fler farthinder och smalare passager. Springet över vägen är också en risk. Jag tycker att det ser rörigt ut och gör resan onödigt ryckig och stötig, och så får man väl se hur det kommer att se ut i vinter.

 



   










Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards