Alla inlägg under oktober 2019

Av Krister - 9 oktober 2019 21:24

 


Om man söker lugnet och tystnaden är Fysingen naturreservat utanför Arlanda flygplats inte något bra val. Det bullrar från flyget och motorvägen.  Men ett flertal ornitologer hade sökt sig ut med sina kikarstativ för att skåda fågellivet. Det pågår markarbeten i området, så det blev till att ta en omväg.


Tog fikat i Stenladan i Steninge slottsby. Restaurangen har en mörk inredning och dämpad belysning. Det kan vara svårt att se var man sätter fötterna och personalen använder läslampor. Rejält tilltagna bakverk för gäster som gillar konceptet.

Utemöblerna står fortfarande kvar, värmen kanske återvänder. Hösten har ju kommit ovanligt tidigt i år.


             





Av Krister - 8 oktober 2019 17:30





Gjorde promenaden i rask takt vid Löwentrömska, tog en mugg kaffe på Shellmacken. Det smakade bra med det varma kaffet när temperaturen låg på sådär 6-7 plusgrader i förmiddags. 

 

Renfanan i bild är en urgammal medicinalväxt och krydda som växer som buskar utan konkurrens om utrymmet under senhösten. Den ser anskrämlig ut i visset tillstånd, men blommar fortfarande.Växten är giftig om den förtärs i stora mängder.







              

  


 



 

Av Krister - 7 oktober 2019 19:36

 


Tog en promenad ikväll till Tingvalla i Märsta för att titta på skadorna efter explosionen som inträffade i natt. Det är den frisersalong som jag brukar besöka. Flertalet hantverkare jobbade intensivt med att reparera skadorna. Salongen utåt gatan består av stora glasrutor och entrédörr, så det finns inte så mycket som står emot en kraftig smäll.


Man försöker finna svar på varför det händer så mycket just i förorter som Märsta och på många andra håll runt om i landet med tanke på bilbränder och annan skadegörelse. Här är det enskilda familjer som driver näringsverksamhet som blir drabbade.






Av Krister - 6 oktober 2019 22:26





Söndagsförmiddagar skulle man tänka sig är lugnare än vardagar när det gäller trafikenintensiteten ute på vägarna. Idag var det en personbil som bogserades ut på motorvägen, och drog en lång kö av bilar efter sig i halvelva tiden. Man kan undra hur långt de kom på motorvägen, det brukar vara en och annan polisbil som passerar söder om Arlanda flygplats.


Bromsade in bakom en bil som hade saktat ner på farten, det satt en förare som surfade bakom ratten. Det här med mobilförbud tycks vara något som inte alla tar på allvar. Problemet ligger i att surfandet stör trafikrytmen för den bakomliggande trafiken som måste göra hastiga inbromsningar när farten sänks.


Så var det det här med blinkers. Jag fick lära mig att det var bättre att använda blinkers en gång för mycket än en gång för lite när jag tog körlektionerna för fyrtiotre år sedan.







Av Krister - 5 oktober 2019 22:32



När kompisen såg AIK besegra Örebro med 2-0 på Friends arena ikväll, besökte jag kvällsmötet på Livetsord med rapartisten Sebastian Stakset som talare. Han predikar hellre än sjunger numera. 

Den tidigare gängledaren med ett tungt kriminellt förflutet och drogmissbruk bakom sig, gav sitt gripande vittnesbörd om sin frälsningsupplevelse och befrielse i namnet Jesus Kristus. www.livetsord.se  


Det finns uppenbarligen stora hälsovinster att hämta och samhällsbesparingar i minskade vårdkostnader om den här typen av väckelse får en större spridning över landet. 




     








Av Krister - 4 oktober 2019 22:35






Förändringar är något som jag har lite svårt för, särskilt när verksamheter jag besöker upphör. Utanför Gränby i Uppsala har MM Överskott lagt ner för gott sedan en tid tillbaka. Jag anade att det var något på gång när det inte fanns tillräckligt med varor i butikshyllorna. Det brukar annars låta att det inte tas in större mängder varor för att butikerna vill minska på svinnet.


Gick in på Hugo Rosas blogg vilket jag gjort ibland, och konstaterade att han postade det sista inlägget den 1 oktober och hänvisar nu till Instagram. Ingen influerare jag saknar.






 



Av Krister - 3 oktober 2019 22:43






Displayen i bilen visade två plusgrader vid hemkomsten utanför Arlanda i halvtolvtiden. Det är kylig höst vi går till mötes i år jämfört med i början av oktober förra året. Det är vinterjacka och mössa som gäller nu.


Bar in paradisträdet över natten som stått ute på uteplatsen över sommaren för att inte bli frostangripen. Det är en överlevare, krukväxten har farit illa under minusgrader tidigare år men klarat sig.

Har haft en del att uträtta ikväll så det blev ett sent inlägg.






Av Krister - 2 oktober 2019 22:09






Tog en promenad i Venngarn idag i duggregnet. Barockparken har till stora delar fått en rejäl upprustning som pågått sedan fem år tillbaka. Parken var tidigare igenvuxen och vanvårdad. Den västra delen av parken "parnassen" är fortfarande eftersatt, men det går att följa upptrampade stigar i allén. Man kan se grunder från tidigare byggnader som sätter fart på fantasin.


Fick meddelande idag från Blodcentralen angående blodet jag tappde i måndagskväll har kommit till nytta.







             



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards