Alla inlägg under november 2019

Av Krister - 22 november 2019 22:37

Rengjorde bilen i snabbtvätten på OKQ8 i Säby utanför Uppsala på hemvägen. Betalade åttio kronor, men upplever att jag får kortare tvättid för pengarna än tidigare. Eller så tar jag det långsammare nu. Har nog skrivit om det tidigare men tål att upprepas. I det här regnvädret blir bilen smutsig så fort jag ger mig ut på vägarna, grus och lera biter sig fast lättare om jag gör ett längre uppehåll, så det är bara att fortsätta.

Förra fredagen fick jag gå med såpvatten i sprayplaska och rengöra bilen  i efterhand för att få bort avlagringar som inte löstes upp i snabbtvätten.

Det smala kurviga vägavsnittet mellan Upplands-Väsby och Vallentuna trafikeras hårt av grusbilar och vägmaskiner, det gjorde sitt till nu idag.


Sov bra och djup under natten efter gårdagskvällens träningspass, men det kändes i kroppen i morse. Stegräknarappen låste sig och jag fick stänga ner mobilen och starta om ikväll, sådant irriterar jag mig på. För att få dagens godkända sex tusen steg fick jag gå längre än vad jag räknade med.


 


Av Krister - 21 november 2019 22:02

Så länge jag har orken och slipper värk i lederna försöker jag ta mig ut oavsett väderlek. Tisdagen var inget undantag, jag överraskades av att solen tittade fram och kunde slå mig ner på en torr men kall bänk. Lägger in bilder från förmiddagen under promenadsträckan i Upplands-Väsby.


Gjorde det sena träningspasset ikväll på Sats, det var kul just ikväll eftersom det var många som var där, och det blev konversationer i bastun efteråt. Annars kan jag tycka att det är rätt tråkigt.

En person som hade iranskt ursprung ställde frågan om min härstammning. Rätt intressant fråga, bara för att man har ljusare hårfärg och blå ögon, är det inte så självklart att folk tar för givet att man som jag har svenska rötter sedan många hundra år tillbaka i tiden.


           


Av Krister - 20 november 2019 21:54

Så här års får man vara tacksam över de få solglimtar som visar sig över en annas gråtung novemberhimmel. Tog promenden till Viby by ute vid Wenngarn idag. Uppehåll och blek novembersol, luften kändes fuktig. Vi är sällan ensamma längsmed promenadsträckan, i regel är det äldre daglediga som är ute och rör på sig och en och annan hundägare.


Igår skulle det enbart vara varmvattnet som skulle stängas av mellan åtta och tretton. Men även kallvattnet stängdes av, reparatörerna var klara redan innan tolv, steg upp några timmar tidigare för att hinna med kroppsbestyren. Det rörde sig om en läcka i på varmvattencirkulationsledningen som skulle bytas ut.


     Av Krister - 19 november 2019 21:44

Fick motoroljan och oljefiltret bytt i Kian under eftermiddagen på OKQ8. Beställde ett byte av kupéfilter samtidigt. Tidigare mekaniker jag anlitade gjorde rent filtret med tryckluft och satte tillbaka det gamla. Nu byttes det ut, vilket var bra eftersom filtret var kraftigt igensatt. Utblåset i bilens ventilationssystem blev kännbart bättre samtidigt som ljudet från ventilationssystemet blev lägre. Det förvånade mig att det skulle göra en så stor skillnad. Slutsumman hamnade strax under tre tusen kronor.


Det börjar bli ont om plats för stämplarna i serviceboken, fick en ny servicebok som var istämplad, men så länge det finns tomma ytor kvar så vill jag använda den gamla.

Det brukar gå fem månader mellan servicarna, senaste bytet skedde den 25 juni i år, och då var det multifunktionsremmen som byttes ut samtidigt. Servicen innan dess var i mitten på januari, den 16:e utanför Östhammar.

Av Krister - 18 november 2019 21:43

Det händer mycket i den fastighet jag bor i just nu. Kabelaget ska bytas ut i tvättstugan, säkringen går och torktumlaren står still emellanåt sedan många år tillbaka. Det innebär begränsade tvättider i en vecka.


Det har uppkommit ett läckage i avloppsstammen i min trappuppgång, vvs-tekniker var här i fredags för att lokalisera var i fastigheten. Mer än så vet jag inte.

I morgon stängs varmvattnet av mellan åtta och tretton. En läcka i varmvattencirkulationsledningen har uppkommit och behöver repareras.


Förråden ska märkas ut med våra lägenhetsnummer, men jag kommer inte in i cykelrummet där jag har mitt förråd, nyckeln passar inte i hänglåset. Har försökt nå förvaltaren idag, men har inte gått att nå. Sista dagen är i morgon, sedan byts låsen ut om vi inte märkt upp förråden.


Beställde tid för olje- och filterbyte idag. Kupéfiltret behöver också bytas, det sistnämnda har jag kört med rätt länge nu så får jag se om det gör någon skillnad.
Av Krister - 17 november 2019 20:05

Efter mässan på förmiddagen i Mariakyrkan, Sigtuna, slog vi oss ner i Café Munken, nya ljusa rymliga lokaler där det serverardes förutom kaffe, även julskinka och ost till brödet.

Temat var enligt kyrkoårets text "vaksamhet och väntan" inför Jesus snara återkomst. Ett starkt budskap och förkunnelse som är aktuell för oss som vill ta Bibelns budskap på allvar. Det har varit uppåt åtta plusgrader, friska milda vindar, uppehåll tidvis från regnet.  


Coop i Alsike, inte så långt från Knivsta centrum, slog upp portarna redan i mars i år. Besökte de nya lokalerna först nu mot eftermiddagen. Jag minns under min uppväxttid Konsumbutiken som var inhyst i den fastighet som fortfarande står kvar intill järnvägstationen.


Och så den nya Ö&B i Märsta i halv femtiden, passade på när det inte var så många kunder i butiken och platser lediga att ställa bilen på. Spolarvätskan var slut på lagret, ny leverans skulle komma imorgon. Det är i stort samma varor som i de andra av varukedjans butiker. Nu har jag ivarjefall varit där.


    
  


Av Krister - 16 november 2019 22:17

Sats Magazine är namnet på träningskedjan Sats nättidning. I flera artiklar riktar nättidningens dietist uppmärksamheten på kaloriintagen och ställer frågan vilka kaloribomber vi äter av och vad som kan vara helt ok att frossa i. 

Man uppmanas att öka på kolhydraterna med grovt bröd om man tränar hårt. Att kolhydrater omvandlas till socker i kroppen, tycks inte ha så stor betydelse här.


På träningspasset sist pratade jag med en man i min ålder om att man skulle av min erfarenhet av diabetes 2 och en övervikt på över tjugo kilo, trots träning varje vecka, vara försiktig med allt för stora intag av kolhydrater och socker.   

För stora mängder av det mesta är aldrig bra, men jag har faktiskt aldrig räknat kalorier och fettintag, och det behöver man inte göra om man håller sig till LCHF.

www.sats.se/magazine/mat-och-traning/
Av Krister - 15 november 2019 22:15

Fick uppdraget att panta glasflaskor åt en person som påstod bestämt att det var returglas. Besökte fyra pantautomater för att sedan meddela att det måste vara fel på automaterna som inte tar glasbuteljerna. Sedan gick de till glasåtervinningen.


Lägger ut en bild på saffranssemlan från fikat på Konditori Petit Four i Väsby köpcentrum. Den var lite mindre i omfånget än de vanliga gräddbullarna, hade gärna sett att bakverket hade varit ännu mindre. Mycket grädde, vilket inte gör mig något. Alltid semmeltid, sa konditorn.


    


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se