Alla inlägg under november 2019

Av Krister - 14 november 2019 21:56

Ett träningspass i månaden är väl inte något jag känner mig stolt över direkt. Det måste bli mer tid för styrketräning framöver. Gjorde mitt sena kvällspass på Sats i Väsby nu ikväll. Vägde in mig på 81 kilogram, ingen förändring viktmässigt.


Ö&B öppnar en ny butik i Märsta idag med kö utanför entrén. Tidigare fanns det en butik i det nu övergivna Eurostop, Arlandastad. Att ställa mig i kö för att bli insläppt är inte min grej, och så ska man stå och vänta på sin tur vid kassorna. Såg att det var ett bra pris på spolarvätskan, så jag kanske besöker senare.


Idag är det den Internationella diabetesdagen, alltså den 14:e november.Av Krister - 13 november 2019 21:14

Det har varit full aktivitet utanför min lägenhetsdörr i eftermiddags. Ett avloppsrör har sprungit läck i en lägenhet i min trappuppgång. Grannen nämnde att han kände avloppslukt i trapphuset, vilket visade sig vara helt riktigt. Jag känner däremot ingen odör. Nu skall vi lägga nycklarna i tuberna så att rören i lägenhetena skall kontrolleras. Det luktar inget i min lägenhet, så läckan finns förhoppningsvis i en annan av lägenheterna.


Promeneraden kändes tung i det regninga och fuktiga klimatet. Gjorde rundan ute vid Wenngarn, naturreservatet Askarehage och golfbanan. De svarta bären som hänger i klasar är förmodligen Hägg. Regndropparna färgas röda av bärsaften som små bloddroppar.


Hämtade upp en iransk kvinna i vänkretsen vid terminal fem ute vid Arlanda idag, lite tidspressad. Schaletten som döljer håret brukar åka av rätt fort.


               Av Krister - 12 november 2019 15:51

Handlade rätt mycket varor på Willy:s i Rotebro i eftermiddags sett till mitt lilla hushåll. Coop och Willy:s räksallad kan jag inte motstå. Wienerkorven på Willy:s är nog den godaste på marknaden, men Icas kokosmjölk med ris har i mitt tycke den godaste smaken. 

Nyttjade en 2 för 1 kupong på BK i Barkarby i eftermiddags. Det är förmodligen ett marknadsmässigt hållbart koncept, kedjan fortsätter med sina kupongerbjudanden som är bra att ta till när man vill bjuda någon.


Vad jag kan se här i bloggen föll det rejält med snö vid samma tid 2016. Displayen i bilen visade på åtta plusgrader som högst vid middagstid. Enligt pedometern i mobilappen, har jag gått 12514 steg hittills idag. 


   


Av Krister - 11 november 2019 23:17

Snön som föll under gårdagen gjorde en kortvarig sejour, låg kvar över dygnet och ställde till det i trafiken. Inget annat att vänta så här års, men känns meningslöst.


I kvällens kyrkofullmäktige där jag är ledamot, var det bland annat budgetunderskottet och de vikande medlemssiffrorna som dryftades och hur den negativa trenden ska brytas. Det ser nog rätt så lika ut i de flesta pastorat och församlingar. Inom Svenska kyrkan talas det om att höja dopfrekvensen och satsa mer på ungdomsverksamhet och vara mer aktiva och synliga i samhället utanför kyrkan.

Jag ställer upp som frivillig just nu genom Svenska kyrkan i Förvaret på Migrationsverket utan ersättning, men det är få som ställer upp frivilligt. Det är svårt att under arbetstid ta ledigt för den här typen av sociala insatser och innebär förlorad inkomst. Av Krister - 10 november 2019 19:54

I dag föll snön på riktig och täcket kommer väl förmodligen att ligga kvar ett tag nu. Temperaturer kring nollan och en enstaka minusgrad mot eftermiddagen ute vid Arlanda. En av Arlandabussarna hindrade trafiken ihöjd med Rosersberg, tog den gamla Stockholmsvägen mot Märsta.


Bar ut cupévärmaren till bilen och låter den gå i några timmar nu i skrivande stund. Det blir fuktigt i bilen och imman ligger kvar på insidan av framrutan. Det har blivit halt på gångbanorna, vilket får mig att tänka på långa väntetider på akuten för benfrakturer.

För att få godkända sex tusen steg i pedometern gav jag mig ut ikväll. Jag tänkte faktisk försöka nå upp till så många godkända prestationer som möjligt. Hälsan påverkar förstås, man står ju alltid inför det oförutsedda.


Jo, idag var bilderna upplagda på Hannah Graafs blogg www.femme.se 

Riksevangelisten Roger Larsson, kapten Daniel Wiklund, evangelisten Sebastinan Stakset. Musikanter från Västerås.

Pastor Gunnar Bergling med flera, finns också med i bild och Linda Bergling, Årets Hedersevangelist, förstås.


 

Av Krister - 9 november 2019 22:20

Evangelistfonden delade ut stipendier på Frälsningsarmén i Uppsala ikväll. Linda Bergling, pastor i församlingen Arken, utsågs till Årets Hedersevangelist. Sebastian Stakset, Årets evangelist. Life Mission, Årets Organisation. www.evangelistfonden.se


Lindas Berglings man Gunnar fanns med vid högtidmötet liksom dottern Hannah Graaf. Skrev om det kortfattat i bloggen www.femme.se idag.

Riksevangelisten Roger Larsson, som är med åren kommen, deltog också vid

utdelningen. Det skrevs en del i media på åttiotalet om honom i samband med helbrägdagörelse.


Bilder från fikat i Sollentuna i förmiddags, årets första lussekatt.


   
Av Krister - 8 november 2019 23:09

Skaffade ett par nya Salomon terrängskor, Speedcross 4 ikväll på xxl i Boländerna utanför Uppsala. Tog några nummer större för att få plats med flera lager strumpor om jag ska gå med dem i kyla. Fick skorna behandlade med impregnering mot pristillägg. Det som är en klar fördel är att de går lätt att komma i och ur skorna med quicklace-snörningen.

Eftersom jag har fått hälsporre av hårda Eccosandaler tidigare, väljer jag mjukare dämpande sulor, så jag får se hur de känns när jag gått in dem. Man har bytesrätt på skorna förbehållet att man endast går med dem inomhus.


 Av Krister - 7 november 2019 22:49

Bestämde oss för en sen fika i Uppsala mot kvällen. Eftersom Café Linné Hörnan stänger så sent som tio, slog vi oss ner där. Jag tog en tredjedel av prinsesstårtbiten. Att Uppsala är en studentstad märks tydligt på åldersfördelningen bland kafégästerna. Rätt välbesökt en torsdagskväll.


Just nu pågår ljusutställningen "Allt ljus över Uppsala 2019" med installationer att bevista på olika platser i Uppsalas innerstad. Det är ett återkommande evenemang varje år, men är inte så stort längre som det har varit tidigare.


Nytt strålkastarljus blev det när väster frontlampa slocknade ikväll på Kian. Köpte nya H4 lampor på OKQ8 söder om Uppsala och bytte ut lampan på plats. Eftersom det var halvmörkt tog det längre tid den här gången.


     

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se