Alla inlägg under mars 2020

Av Krister - 16 mars 2020 23:22



Gjorde ett besök i Kista galleria idag där jag konstaterade att även Lidl hade sålt slut på toapapper och pasta. Och så mjölk med extra lång hållbarhet och kyckling bland annat.

 

Det har öppnats en ny butik i gallerian, Brandsstore, där jag köpte en vit skjorta med turndownkrage för åttio kronor. Skjortan var förpackad i plast, vilket inte är så vanligt numera. Det blir en chansning när det gäller passform och kvalitet. 


  

 






Av Krister - 15 mars 2020 22:35



Glödlampan över köksbordet gick plötsligt sönder en halvtimme innan Coop stängde tio ikväll, så jag åkte ner och köpte

en ny 40w ledlampa och skruvade i den nya rätt fort.


Den här sorten från Philips kostar 89 kronor och uppges hålla i 15 år med en förväntad brinntid på 15.000 timmar. Glödlampan ska också vara behaglig för ögonen med det varmvita skenet.

Det är brinntiden som är aktuell för min del, en ledlampa är energisnålare än den tidigare generationen, och den nya lampan blir inte lika het. Osram Classic i bild finns inte längre att köpa i handeln.



 



Av Krister - 14 mars 2020 22:11


Handlade på Coop i Rotebro vid middagstid och hittade det jag hade tänkt mig, ägg och makrillfilé på burk. Det som hamstras nu i coronatider är främst vetemjöl, toapapper och pasta, fick jag veta av personalen i Ica butiken i mitt närområde. De hade haft en onormalt stor kundtillströmning under dagen. 


Besökte det för dagen välbesökta Ängsjö friluftsområde utanför Järfälla i det soliga men kyliga vårlika vädret. Vi kunde se några enstaka vilsekomna blåsippor där kronbladen slutit sig i väntan på värmen. Om orienteringstävlingen i morgon går av stapeln som anslagen visade, är väl ovisst i dessa tider.

 

Delar av den nya motionscentralen i Ängsjö har börjat användas, men det finns fortfarande inget kafé öppet.



       




 





 

Av Krister - 13 mars 2020 22:57


Det tog en vecka att få värmefläkten levererad till Elgigantens lager i Häggvik, de skickade ett sms i onsdags. Jag skulle hämta den redan igår, men hade inte tid att vänta kvar vid utlämningen. Så nio dagar tog det att få värme i lägenheten igen, så ni vet. Det var bara jag där så jag jag fick fläkten testad samtidigt.



 







  

Av Krister - 12 mars 2020 20:57



Det föll snöblandat regn på eftermiddagen i Kista där vi gjorde matinköpen idag. Regnet föll under promenaden vid Löwenströmska tidigare under dagen, vi kortade ner sträckan just därför. Funderade över anledningen till att det flaggades, kronprinsessans namnsdag är inte något som jag lägger på minnet.


Fick ett meddelande om att jag inte skulle besöka ett äldreboende i morgon på grund av spridningen av Coronaviruset. Det blir inget inkomstbortfall för min del, vilket annars kan drabba personal under otrygga anställningsformer.

 

Handbollsmatchen i Vikingahallen i Märsta på söndag kommer att spelas, men inför tomma läktare. 

På MatHem är det förnärvarande två, tre dagars väntetid för hemleverans. Satskedjan har stängt i två veckor på grund av risken för smittspridning.


Priset vid pumparna på OKQ8 i Märsta ligger just nu på 14:78 kronor för en liter diesel när jag fyllde på i tanken ikväll. Literpriset får inte ligga på den låga nivån alltför länge, regeringen finner en anledning till energiskattehöjning.



     









Av Krister - 11 mars 2020 23:09



I närheten av Hammarby kyrka i Upplands-Väsby, en kort promenad ner på Ingegerdsleden i skogsdungen mot sjön Fysingen, ligger den klara Trefaldighetskällan som rinner mot norr. Den källan har i århundraden använts som helig källa då den anses ha helande krafter. Här förrättas barndop, men hittills har jag inte sett någon pilgrim som stannat till för att dricka av källvattnet de dagar vi har gått sträckan. Idag var det en mindre översvämning på platsen.


   

 

 


Av Krister - 10 mars 2020 16:47




Så var det dags med det årliga tandläkarbesöket i Uppsala som jag brukar göra vid den här tiden på året, fick tid elva. Förra året blev det inget tandläkarbesök av någon anledning. En ny tid bokades i slutet av mars för tandsten och smålagningar, men inget allvarligt. Den lilla passagerarbåten Sjösala ligger förtöjd vid kajen, ett återkommande motiv. 

Det var rätt mycket skum på Fyrisåns vattenyta, vilket inte är ovanligt på våren, men sällan på hösten och vintern. Skummet betår av humuspartiklar från nedbrutna kvistar och löv, alltså jord. Jag trodde först att det rörde sig om en vattenförorening.


Besökte Migrationsverket och Förvaret på eftermiddagen där jag ingår i en besöksgrupp. Har haft några månaders uppehåll, så det kändes angeläget att få göra en samhällsinsats igen. Det är olika etniciteter som man kommer i samtalskontakt med, inte enbart afghanska unga män. 



 

     




Av Krister - 9 mars 2020 21:10

 

 

Den borgerliga majoriteten i Sigtuna kommun har beslutat avgiftbelägga infartsparkeringarna vid Märsta station trots invändningar från opositionen och protester från invånare i kommunen. I höjd med SL:s bussdepå erbjuds avgiftsfria parkeringsplatser, men det blir en rejäl sträcka på uppskattningsvis en kilometer att gå till och från Märsta station. För mig tog det åtta minuter ungefär att gå sträckan i rask takt till den avgiftsfria parkeringsplatsen, men då får jag anse mig ha bra kondition. 


Det jag irriterar mig mest på är att informationsskyltarna över lag framhåller det som enkelt att betala med app eller sms. Det är kunden som avgör vad som är enkelt och användarvänligt eller inte, och ingen annan.

För vardagspendlaren med bil handlar det om en kostnadsökning med 400 kronor per månad.



   







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards