Alla inlägg under maj 2020

Av Krister - 23 maj 2020 21:12





Det fanns inte vita t-tröjor med rund halsringning på Stadium, så det blev fyra vita linnen med rund ringning. Det är något med v-ringning jag inte gillar och har väl med att det känns öppet upp mot halsen, särskilt nu när det fortfarande är kallt.

Tog en italiensk mandelskorpa, biscotti, till latten för att få lite variation i Sollentuna på förmiddagen.

 

Jag tyckte att det var väl mycket trängsel vid kassorna både på Jula och Jysk i Häggvik idag, på Coop gick det lättare. I Stadiumbutiken fungerade det förvånansvärt bra med att hålla avstånd i kön, trots en del kunder.






 











Av Krister - 22 maj 2020 20:25





Det blev oväntat en tingsförhandling idag också utöver de två dagar som hade schemalagts. Man vet inte hur långt förhandlingarna drar ut på tiden, därför är det nödvändigt att vika en hel arbetsdag för tjänstgöring. Det är en utmaning om man har en ordinarie arbetstid att ta hänsyn till, flexibel nog, liksom en välvilligt inställd arbetsgivare. 

 

Vi fick en försmak av sommarvärme mot eftermiddagen, bilen stod i direkt soljus under dagen och kändes varm att kliva in i. Veckan har varit intensiv, tröttheten tog över med återhämtning under kvällen.





 

 







 

Av Krister - 21 maj 2020 17:42





Vi tog en annan sträcka idag vid Löwenströmska och kaffet på Shellmacken med utsikt över slättlandskapen. Innan cykelbanan färdigställdes, som löper parallellt med landsvägen och järnvägen, var det möjligt att på egen risk gena över gräsfältet för att uträtta ärenden på macken eller på snabbmatstället. En lastbil fastnade vid något tillfälle i leran. I horisonten skymtar de höga lyftkranarna på logistikområde Kilenkrysset i Rosersberg.


Kristi himmelfärdsdag var förr känd som den första sommardagen, vinterkläderna lades undan och kvinnorna kunde gå barärmade. För min del har solen hettat i ansiktet, men det har inte varit så särskilt varmt i skuggan och luften kändes kall och fuktig vid Fysingen. Man får anpassa klädvalet efter omständigheterna så gott det går, mössan på ett tag till.






   





Av Krister - 20 maj 2020 22:11




Minneskortet i kameran tog slut idag, köpte ett nytt på Kjell & Co. Det går tydligen att blippa maxbeloppet 400 kronor nu vid varje köptillfälle mot tidigare 200 kronor. 

Anledningen sägs vara att minska risken för smitta i kontakten med knapparna på avläsaren. Det finns smitta även på ett betalkort, tänker jag. Glömmer man kortet i avläsaren eller blir av med det på annat sätt, kan det bli riktigt dyrt om det hamnar i orätta händer.  





Av Krister - 19 maj 2020 23:08




Satt i en huvudförhanling i Attunda tingsrätt under dagen som började nio. Ett flerdagarsmål som fortsätter med ännu en förhandlingsdag, vilket jag inte hade räknat med. Klev upp redan vid fem, ställde bilen på den avgiftsfria parkeringsplatsen. Promenadsträckan på en dryg kilometer som tar en kvart att gå till Märsta station ungefär, och så pendeln som tar en halvtimme till Sollentuna. Det fungerade hyfsat med att hålla avstånden, men det är en utmaning i dessa tider.





 

 





  



Av Krister - 18 maj 2020 23:22





I år fyller syrran jämna sextio, dessvärre har hon tänkt fira födelsedagen nu på Kristi Himmelsfärdsdagen i Värmland. För mid del innebär det en bilresa på över två timmar och det överstiger den restid som myndigheterna satt som gräns med tanke på smittspridningen. Vi bestämde oss för att träffas på närmre avstånd framöver. Jag kör helst inte längre sträckor med min bil som har rullat över femtiofem tusen mil.


Droppsnuvan som jag fick i början av april har jag fortfarande känningar av även om den har lugnat ner sig. Grannen fick droppsnuva förra året och nämnde något om pollenallergi. Ringde vårdcentralen i morse och kom fram till att jag ska ta det vid nästa provtagning i samband med diabeteskontrollen.









 

Av Krister - 17 maj 2020 22:11




Kaffet serverades i pappmugg och brödet delades ut i pappåse i Vällingby församlingsträdgård i förmiddags. Något varmare i direkt solljus och i vindskyddat läge. 

Gjorde ett kortare besök på biblioteket efteråt. Det fanns ett fåtal stolar att sitta på för att begränsa antalet besökare samtidigt i lokalerna. - Nu Pär Lagerkvist:



Det är vackrast när det skymmer.

All den kärlek himlen rymmer

ligger samlad i ett dunkelt ljus

över jorden,

över markens hus.


Allt är ömhet, allt är smekt med händer.

Herren själv utplånar fjärran stränder.

Allt är nära, allt är långt ifrån.

Allt är givet

människan som lån.


Allt är mitt, och allt skall tagas ifrån mig,

inom kort skall allting tagas från mig.

Träden, molnen, marken där jag går.

Jag skall vandra -

ensam, utan spår.



Ur: "Kaos" 1919.



 







 

Av Krister - 16 maj 2020 21:35





Bakverket i bild är en sicilianskt cannoli, ska man bara beställa ett bakverk blir det i singularformen cannolo, vilket härstammar från latinets "canna" som betyder "litet rör".

Ljuset faller olika för varje gång vi besöker Sollentuna centrum och terassen.

Det är fler än jag som sitter ner en stund på en bänk och mobilsurfar på promenadrundorna. I bild under tak vid Midgårdbadets entré nu under kvällen.






         





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards