Alla inlägg under maj 2020

Av Krister - 7 maj 2020 21:38





Besökte Eccos butik i Barkarby igår kväll och bestämde mig för ett par svarta

Ecco CS20 M för en tusenlapp. Vad jag ser nu efteråt var de nedsatta med en femhundring. De här skorna har inget stoppat innefoder som går sönder fortare än sulan slits ut. Sedan får jag hoppas att de är mjuka att gå i, det är lätt att få hälsporre i skor med hårda sulor som inte dämpar tillräckligt på hårt underlag.

Ovanlädret är i blankt skinn, så det blir ett mittemellan sneakers och en svart blank låg snörsko, och det var just det som jag var ute efter.

www.ecco.com

















Av Krister - 6 maj 2020 15:17





Fick olje- och filterbytet utfört i Kian på OKQ8 under eftermiddagen, tog inte ens en halvtimme. Det har inte gått sönder något på Kian under ett halvår nu, så jag undrar om det är något som inte står rätt till. Det brukar alltid vara något som ska bytas.


Nu fick jag veta att det är ett läckage i turboslangen, så den kommer att bytas ut i nästa vecka. Lampan över förarplatsen hade slocknat, men började plötsligt lysa igen. Den typen av glödlampor finns inte i butiken, nya skulle beställas.

Däckfirman ringde i morse och frågade när jag skulle byta till sommardäck, så det blir framöver det också.


Lägger in några bilder från promenaden vid Löwenströmska i förmiddags.







   







Av Krister - 5 maj 2020 23:20





Nätverket AFA Sthlm, Antifascistisk aktion, tog på sig skadegörelsen eller klottret på finansregionrådet Iréne Svenonius husvägg.  Skadegörelsen hör till kategorin mängdbrott, alltså brott som förekommer ofta och drabbar många av oss samhällsmedborgare.

Straffet för skadegörelse är böter eller fängelse i högst ett år, vid grova brott upp till fyra år. Den dömda får också vanligen betala skadestånd.


Om man går in på den revolutionära vänsterrörelsen AFA:s hemsida  www.antifa.se  ser vi att det finns ett stort engagemang där nätverket tar ställning mot bland annat fascismen och kapitalismen i samhället.











Av Krister - 4 maj 2020 22:38





Beställde tid i eftermiddags för oljebyte som jag brukar vara noga med att göra efter två tusen mil. Det inte så noga nu som det var under tiden nybilsgarantin gällde, problemet är att det snart inte finns plats för flera servicestämplar i serviceboken efter femtiofyra tusen mil.

Nu för tiden tar det fem månader mellan verkstadsbesöken, det blir lätt uträknat två oljebyten per år. Som mest var jag uppe i fyra oljebyten, men inte med nuvarande Kia. 


När en nerv kom i kläm och smärtade i det ena benet 2011 löste jag obehaget med en sittkudde, det visade sig att stolarna i Kian är för hårda och platta för längre körsträckor. Behandlade efter ett läkarbesök åkomman med Glycosamin för artros helt i onödan. Hyrde det året en Volvo under en vecka med bättre sittkomfort och smärtan avtog helt.  




















Av Krister - 3 maj 2020 23:15





Att avgiften på plastkassar har höjts med några kronor från och med den första maj enligt regeringsbeslut, tycks nästan gått mig helt förbi nu när vi har så mycket annat att tänka på i dessa tider.  

Gudstjänsten i Vällingby församling var redan avslutad när vi slog oss ner i lokalen en halvtimme försenade. Tog en kaffe i pappmugg med mig ut på den gröna innegården, det blev samtal som kretsade kring världhändelserna och livsåskådning som jag gärna går in på.


Gjorde klart det sista av inkomstdeklarationen igår och sköt in brevet i inkastet på Skatteverket i Uppsala ikväll. Tog en latte på Café Carl von Linné efteråt. Regnbågen gav ett mäktigt intryck efter regnskuren över Uppsala under kvällen.





       






 

Av Krister - 2 maj 2020 23:27

 



Musikgruppen Mörbyligan gav ut låten "Varje vår" i slutet av 70-talet. Texten provocerar kanhända fortfarande.








Av Krister - 2 maj 2020 19:30





Det ska erkännas att lite motigt hade det nog känts att ta sig ut igår på förmiddagen för att lyssna på årets traditionella lokala förstamajtal med tanke på kylan och regnet som föll. Lyssnade under rådande omständigheter istället på statsministern som talade i direktsändning från SVT studion. 

Ett politiskt avskalat budskap riktat till hela nationen om vikten av att vi med gemensamma krafter och personligt ansvarstagande tar oss ur krisen. Det gäller förstås också privata vårdgivare.


Vi tog lördagslatten i Sollentuna idag också, dröjde kvar i dryga en och en halvtimme innan vi kände oss nöjda. Tiden går fort när man är i gott sällskap och har intressanta samtalsämnen.





 



Av Krister - 1 maj 2020 08:16





Pratade igår med en person som ömmade för de stackars igelkottarna som gömmer sig i rishögarna såhär års vid Valborg och blir ett lätt brännoffer för lågorna. Tog en rundtur i bilen igår kväll för att genom bilfönstret spana in de fåtal majbrasor som tänts längsmed de mindre vägarna. Toner från OD-kören och brandlukt i näsan. Sigtuna, Upplands-Väsby via Almunge, för att vända vid Gamla Uppsala. Snabbmat, och så via Vassunda åter hemåt.


Temperaturen sjönk till tre plusgrader vid halvtiotiden och vinden låg på, så det hade varit ett kyligt välkomnande i år framför våreldarna. 








 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards