Alla inlägg under juli 2020

Av Krister - 7 juli 2020 22:47



Lastade av en del av en medfaren bokylla från Ikea på den nya återvinningscentralen i Märsta innan stängning sju nu ikväll. Sorterades under metall och trä. En del textil som gick under brännbart.

Såg Allsången på Skansen ikväll, teveunderhållning som påminner om melodifestival med fokus på barnfamiljerna. Publikhavet som uteblivit den här speciella säsongen är något jag saknar.







Av Krister - 6 juli 2020 21:46



Det gick bra att sitta ute mellan regnskurarna på kafét i Stora skuggan vid utkanten av Norra Djurgården idag. En timmes fri parkering, och avtånd mellan gästerna framför kassan. Det var inga större problem med trängseln heller som bilderna visar.  Mandelskorpor till latten. Gråsparvarna var påflugna.




         











Av Krister - 5 juli 2020 23:41





Rötmånaden infaller från torsdag den 23 juli till lördag den 22 augusti i år 2020.  I Bondepraktikan är det ett begrepp för en månadslång period i slutet av juli och början av augusti under den tid som många livsmedel håller sig sämre, ett kortare bästföre datum. Det har att göra med värmen och den höga luftfuktigheten som gynnar bakterietillväxten vid denna tid på året. Just nu mjukanar det hårda brödet i skåpet vilket är ett tydligt tecken, och sedan drogs jag med magproblem igår. 


Besökte gudstjänsten i Vällingby på förmiddagen. Det är fortfarande påsar som innehåller kaffebröd som gäller, att ta med hem, eller äta av vid borden inomhus. Skruvade ihop kafébordet ikväll som jag köpte på Plantagen, de skålade stolarna skruvade jag ihop igår kväll.






 







Av Krister - 4 juli 2020 22:42





Det blev några brytbitar av Café Tasse 77% extra noir nu på förmiddagen till latten. Det är en belgisk mörk choklad som inte har någon direkt påtalad bitter smak eller eftersmak, en aning sötma. Den är hård att bryta, en bra choklad får inte vara för mjuk. Kolhydratinnehållet ligger något för högt, men några bitar går väl an. Förpackningen är tilltalande liksom utseendet på blocket.


Det har varit till och från väder idag med både regnskurar och uppsprickande molntäcke omvartannat. Det är väl så här resten av sommaren kommer att se ut med varannandagsväder. Det regnade rejält vid middagstid i Sollentuna.

Köpte två Viborgstolar och ett kafébord på Plantagen i samma serie till nedsatt pris som jag skruvade i hop efter Ikeakoncept och fick dessutom med mig allt i bilen.






           














Av Krister - 3 juli 2020 17:16





Var in på Jysk i dag och bestämde mig för att skaffa ett prisnedsatt sängöverkast, och så vitrinskåpet Gammelgab som ska stå i köket, nedsatt till halva priset. Jag vill ha ett ljust kök som påminner om femtio- och sextiotalens framtidsoptimism, försöker undvika det svarta. Problemet med transporter i min rumphuggna Kia är att det inte ryms några större möbelemballage i den, men här gick det förvånansvärt bra. Och så fick jag användning av pirran.





   







Av Krister - 2 juli 2020 23:06




Dopplatsen vid Tredaldighetskällan i närheten av Hammarby kyrka hade förberetts med ett antal klappstolar kring dopfunten idag. Det jag antog iordningställt inför en dopförrättning, visade sig vara inför en begravningsgudstjänst. Det senare fick jag veta genom att jag glömde kameran på en av bänkarna och återvände till platsen för att leta.

Vaktmästaren hade förvarat kameran på kontoret. Hälsade henne tacksamt med Guds välsignelse, och kunde ladda ner bilderna nu ikväll.


Församlingen E- church i stadsdelen Stenhagen hade låst dörrarna med meddelandet "Fullsatt" utanför entrén. Max 50 personer får vistas i lokalen. Jag var rätt sen, så det var bara att vända. 

Det har varit luftfuktigt idag efter allt regnande och kläderna har klibbat mot kroppen med flera klädbyten. Totalt visade stegräknaren på nästan tjugo tusen steg över dagen, det känns i fötterna.






 









Av Krister - 1 juli 2020 18:20





Med de sexton plusgrader som temperaturen visade på i morse, blev det en behaglig promenad till Märsta station och pendeltåget mot Sollentuna.

Blev kallad till tjänstgöring i ett brottsmål i dag, heldagsting. Det blir intressant att se om antalet mål om överträdelser av besöksförbud kommer att öka framöver nu när pandemin klingar av och om det nu kommer att bli rättsliga processer när det gäller påvisade allvarliga brister inom äldrevården.

 

Läste den talande rubriken i Expressen från den 28 juni att Corona härjar bland fattiga - rika klarar sig.

-Det är en sjukdom med väldigt stark socioekonomisk koppling, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Statsminister Stefan Löfvén borde nog prata mer om den kraftiga spridningen av covid-19 i utsatta områden och inte uteslutande prata om höga dödstal på äldreboenden.

 

www.expressen.se/nyheter/qs/koderna-avslojar-har-smittas-flest/





 

 







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards