Alla inlägg under augusti 2020

Av Krister - 23 augusti 2020 23:28



Om det inte är okontrollerbara skogsbränder som härjar i Karlifonien och coronapandemi, så har boende i delar av delstaten Louisiana beordrats att lämna lågt liggande kustområden. Två orkaner väntas dra in samtidigt över de närmaste dagarna med risk för stor förödelse. Protesterna mot polisbrutaliteten som främst drabbar den svarta delen av befolkningen och så de liberala vapenlagarna. De har dessutom valt en president som inte har alla hästar hemma. 

Jag väntar med spänning på hur det amerikanska valresultatet kommer att se ut fram mot senhösten. 










   

Av Krister - 22 augusti 2020 18:25




Att plocka någon enstaka fallfrukt från äppelträden i Skokloster brukar jag försöka göra varje år, och då av min favoritsort Transparente blanche. I eftermiddags var det rätt många besökare i fruktträdgården, och det såg avplockat ut från träden av den sort som jag var ute efter.


Vi överraskades av att ägare av äldre årsmodeller av det amerikanska bilmärket Buick ställde ut sina bilar på Buickträffen idag. Intresset för amerikanska bilar var som störst under de sena tonåren. En Chrysler Valiant och en Dodge Aspen var jag ägare till nångon gång på åttiotalet.


Det kändes behagligt att sitta ute vid kafébordet på Torsåker i förmiddags, uppåt tjugofyra plusgrader, några plusgrader varmare mot eftermiddagen. Det kanske blir den sista dagen med riktigt högsommarvärme.




                




 





 



Av Krister - 21 augusti 2020 21:07



Just nu står jag inför den årliga diabeteskontrollen på vårdcentralen, tre dagars egenmätning av blodsockret, värdena ska fyllas i på en medskickad blankett. Gjorde ett besök på vårdcentralen nu på morgonen för att hämta ett plaströr för urinprovet som jag ska lämna in i början av nästa vecka i samband med ett blodbrov som ska tas samtidigt. Det går att besöka vårdcentralen utan tidsbeställning. När man fortfarande är i yrkeslivet kan det kännas mycket att hålla reda på när det gäller besökstider och egenmätningar av glukos före och efter frukost och inför sänggående.


Fick de beställda Accu-Chek teststickorna levererade till Icabutiken och hämtade ut lådan samma dag i tisdagskväll. Nu fick jag två förpackningar samtidigt som de sista stickorna tog slut i den sista burken jag hade hemma.

Jag kostbehandlar min typ 2 diabetes fortfarande med att undvika de största kolhydrat- och sockerfällorna, men är inte är lika strikt längre som tidigare. Blodsockervärdena ligger på en hyfsad nivå ändå liksom kroppsvikten.


Fredagar är den dag i veckan som jag brukar göra rätt stora kolhydrat- och sockerintag till myset med popcorn och annat, saften jag blev bjuden på idag späddes ut till stor del med vatten. Blir intaget för högt är det stor risk att blodsockernivån dyker med svettningar och darrningar men händer inte så ofta.




 

 






SQO

Av Krister - 20 augusti 2020 20:38




Slog mig ner i en av de låga vita utefåtöljerna på outleten i Barkarby timmen före stängning igår kväll. Ett fåtal besökare på området, kvällsluften kändes behaglig efter dagens högsommarvärme. Barkarby handelsplats i Järfälla öppnade redan 1994 på det tidigare Hägerstalunds flygfält, vilket präglar områdets karaktär med kulturminneskyddade byggnader. Området har senare byggts ut ett flertal gånger. Handelsplatsen heter egentligen Stockholm Ouality Outlet, om man ska vara noga.


Butiker och restauranger öppnar upp och stänger ner i takt med konjunkturväxlingarna. Jag minns att jag köpte cd-skivor på CD-Outlet med ingång i hörnet på den gula fastigheten i bild. Besökte Pizza Hut och det nu till historien förpassade hemelektronikkedjan Expert där jag skaffade min första bärbara.


Tänk att det går maskmode i munskydden, symbolen för coronakrisen. Jag tycker att den påminner om något annat.




       












Av Krister - 19 augusti 2020 14:36



Gjorde promenadrundan i det för dagen ovanligt välbesökta Rosersbergs slottspark med ett uppehåll vid Kettils grotta och den vackra utsikten över Sigtunafjärden och ön Gibraltar vid badet. Luften kändes kvav och varm idag också, men är uthärdlig på förmiddagen.


I tidigare inlägg den 13 augusti som berättar om runsten U 420 i Engelska parken, har jag lagt till några äldre teckningar som ger en helhetsbild över de fragment vi ser i dag.




       






Av Krister - 18 augusti 2020 20:30



Kilometerräknaren i Kian visade på femtiosex tusen mil idag, alltså 56000,0 km. Fyra tusen mil återstår till sextio tusen, men det blir först nästa år vid samma tid.

Fyllde på köldmedium i Kian på AC påfyllning på kundparkeringen i Rotebro i eftermiddags. Med diagnos, nio hundra kronor. Det är ett litet läckage i systemet som ger ett väsande ljud ifrån sig när det är dags att fylla på. Ser här på bloggen att jag fyllde på medium i början av augusti förra året, den tredje.

Då var luftfiltret igensatt med svag luftgenomströmning från ventilationssystemet.


Det var kontanter som gällde den här gången också med handskrivet kvitto från kvittensblock med kalkyleringspapper mellan. Det är personal från Lettland som utför servicarna och gjorde sig förstådd på engelska.  

-  Bilden är hämtad från förra året.





 



 



 



Av Krister - 17 augusti 2020 22:37


 

Vi fick en välbehövlig åskskur över Arlandaområdet mot eftermiddagen och temperaturen sjönk till en behagligare nivå. När jag lämnade parkeringsplatsen i Sundbyberg igår eftermiddag visade displayen i bilen på +36 C. Förutom gudstjänsten hade vi församlingsrådets sammanträde efteråt där kommande programpunkter i verksamheten togs upp och som drog ut på tiden. Coronaskuggan faller över församlingsverksamheterna som på så mycket annat.


Fick den väntade fordonsskatten på Kian i fredags, den kommer i augusti och ligger på 2 523 kronor som förra året.






 







Av Krister - 16 augusti 2020 20:50



Att fylla en avocado med räksallad är ju ingen större konst, den stora utmaningen är att få tag i dessa skrovliga frukter som inte ser alltför fula ut i fruktköttet. Jag kan fråga mig hur många frukter som dessa influencers måste kassera för att få tag i en avocado som ser fin ut i bild. Det är en chansning varje gång man köper dem i butiken. Just benämningen alligatorpäron hör man inte så ofta nämnas.




 






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards